Германия - Испания превю

20:50
Германия - Испания превю
Германия и Испания достигнаха по различен начин до финала на Евро 2008, но сега им престои мач, в който сантименталностите ще останат на заден план и победителят в тази последна среща ще спечели всичко.

Отборът на Германия е достигал 5 пъти до финала на такъв форум, като в три от тях е печелил трофея. Разбира се, като споменаваме Германия, то включваме и успехите преди обединението на Източна и Западна Германия. Последният успех датира от 1996г., когато Бундестима спечели със златен гол на сегашния помощник треньор Оливер Бирхов.

\"\"

Испания има две участия на финали, като още при първото си достигане през 1964г. го печели, а 20 години по-късно губи от домакина Франция, в чиитo редици играе настоящия президент на УЕФА Мишел Платини.

 \"\"

Германците притежават качества, който привържениците на футбола познават от десетилетия насам - физическа сила, психическа устойчивост, твърдост, агресивност и атакуващ потенциал. Играта на вратаря Йенс Леман и пробойните в дефанзивен план обаче продължават да създават главоболия на старши треньорът Йоахим Льов.

\"\"

От другата страна Испания изглежда пише тяхната нова история  на голямо състезание. В техните редици няма слаб пост, като в единични случаи защитата се пропукваше, но с течението на турнира тези слабости бяха коригирани и това много ясно си пролича при втората победа над отбора на Русия на 1/2-финалната фаза.

Петте победи от пет мача са красноречиво доказателство за състоянието на отбора в момента. Единствено на 1/4-финала Испания срещна проблеми в офанзивен план, но срещу себе си те имаха не кой да е, а Световния шампион Италия, който в отсъствието на наказаната двойка халфове Гатузо и Пирло по-скоро рушеше играта на Испанците, от колкото да градеше своята. Все пак датата 22 юни, когато се игра и самият двубой този път не се оказа бариера за момчетата на Луйс Арагонес.

 \"\"

Пред 66-годишният специалист изниква въпроса кой да замести контузения голмайстор на отбора и турнира до момента Давид Вия. Играчът получи скъсване на мускула и ще почива поне 10 дена преди да може да поднови тренировки. Според чуждата преса именно заменилият го в 30-та минута на мача с Русия футболист на Арсенал Сеск Фабрегас ще има честта да започне като титуляр.

\"\"

Сърцето и капитана на Германия Михаел Балак изправи на нокти своите треньори и съотборници, като почувства болки в десния прасец, които го извадиха от тренировки в петък. Ако не вземе участие в този финал, което е под голямо съмнение, то на халфа на Челси ще му се наложи да пропусне втори голям финал след този на Световното първенство през 2002г. срещу Бразилия.

От УЕФА увериха, че покритието на стадион "Ернст Хапел" във Виена ще бъде в отлично състояние за самата среща. Проливни дъждове придружени с гръмотевици в последната седмица нанесоха доста поражения на тревните настилки, където се играха двубоите от шампионата. Въпреки това домакините работят непрекъснато в постигане на крайната цел, а именно да не се позволи най-важният мач от 3 седмичния форум да бъде изигран без да има каквито и да е проблеми.

 \"\"

Ако отправим поглед към вратарите - Икер Касияс за Испания и Йенс Леман за Германия, то лесно може да се отбележи противоположното им представяне дотук. Леман, 38 годишен, допусна 6 гола в 5 игри и определено не изглежда в най-добрата си форма. 27-годишният испански страж се представя изключително добре на първенството, въпреки тежкия сезон с Реал Мадрид. Това дава предимство на Испания, но ако все пак се стигне до дузпи може би опитът на Леман ще изиграе своята роля.

\"\"

В центъра на защитата, партньорството на Пуйол и Марчена за испанския отбор изглежда доста убедително, физически подготвено и ефективно. За Германия, макар дуото на тази позиция, Метцелдер и Мертезакер да имат проблеми със скоростта, имат предимство при височината. Бързият испански нападател Торес ще бъде основната заплаха за германската защита. Също така Испания може да използва дългите си подавания, за да експлоатира бавната защита на опонентите си. Германия от друга страна ще измъчи испанците с кросове, за да извлече изгода от силата си, която определено е на доста високо ниво.

\"\"

В средата борбата  отново ще е между силата на немския състав и бързината и комбинативността на "Ла Фурия". Балак и Шванщайерг определено придават класа на своя отбор, но Испания в лицето на Фабрегас, Шави, Иниеста , Давид Силва и Маркос Сена има какво да противопостави. Именно от тази петица до голяма степен зависи съдбата на Испания.

\"\"


Лукас Подолски има шанс да се превърне в голмайстор на турнира, ако успее да се разпише 2 пъти, като до момента изостава с едно попадение от контузения Давид Вия. Играчът се намира в невероятна форма, след като самия той отбеляза до тук 3 гола и не спря да бъде постоянна заплаха за всичките си противници по лявото крило.

\"\"

Фернандо Торес остана в сянката на своя партньор от Валенсия до този момент, но ако иска да остане запомнен на този турнир с нещо повече, то определено сега е неговия момент. Всички знаем какво направи той с отбора на Ливърпул през изминалия сезон.

Кой ще победи - "железните" германци или непобедимите до момента испанци ще разберем още тази вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Badto
29.06.2008 22:25

краи с немците бяха до тук краен резолтат 2-0