Официално: Италиански национал подписа с Гуанджоу

12:46
Официално: Италиански национал подписа с Гуанджоу
Италианският национал Алесандро Диаманти вече може да се счита за ново попълнение на Гуанджоу Евъргранд. Шефовете на китайския клуб ще платят на Болоня 8 милиона евро за нападателя, твърди "Гадзета дело Спорт".

Очаква се в следващите дни Диаманти да подпише 3-годишен контракт.

“Доволен съм, че заедно със семейството си ще мога да стартирам едно ново приключение. Благодаря на всички в клуба и особено на град Болоня, които ме накараха да се чувствам ценен на и извън терена“, каза 30-годишният плеймейкър.

В Болоня не искаха много-много да се разделят с най-голямата си звезда. От една страна клубът има нужда от финансови постъпления, но евентуална раздяла с Диаманти може да доведе до изпадане.

Гуанджоу е сред най-богатите отбори в Китай и актуалният носител на трофея от азиатската Шампионска лига. Както е известно, тимът е воден от легендарния италиански специалист Марчело Липи.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

manutd_forlife
08.02.2014 14:27

Като гледам футболът вече не се развива само в Европа и Южна Америка *beer* Така като гледам както са тръгнали да се развиват отборите от МЛС, Австралия и Китай, нищо чудно след 10ина години да станат конкурентноспособни на отборите в Европа. Според мен ще е добре, ако измислят нещо за Световното клубно първенство, като например да се увеличи броят на отборите *beer*