Лудогорец постави на колене още един водещ европейски клуб

18:55
Лудогорец постави на колене още един водещ европейски клуб
Лудогорец записа втора поредна победа в зимните контроли на лагера в Испания. Шампионът на България удари 1:0 лидера в първенството на Чехия Спарта Прага. Преди два дни орлите постигнаха класически успех с 3:0 над полския Корона. Христо Златински отбеляза единственото попадение в началото на второто полувреме. Националът се разписа с премерен шут от пряк свободен удар.

През първото полувреме на мача в андалусийския курорт Коста Балена двата отбора хвърлиха много сили, но бяха затруднени от бурния на моменти вятър. Беднар и Лукаш можеха да се разпишат за Спарта, докато Христо Златински пропусна да открие след много добро изпълнение на фаул минута преди почивката.

Малко след като бе повел в началото на втората част, Лудогорец можеше да стигне до второ попадение. Жуниор Кишада обаче не успя да се разпише от удобна позиция. В 60-ата минута ситуацията за Стойчо Стоев стана сложна, тъй като контузия получи централният защитник Георги Терзиев. Младежкият национал бе заменен принудително, като все още не е ясно колко тежка е травмата му. Александър Барт също е извън строя и в момента се възстановява при сръбската лечителка Марияна Ковачевич.

Девет минути преди последния съдийски сигнал чехите можеха да изравнят но Иван Чворович спаси по отличен начин удар на резервата Маречек.

Следващата контрола на Лудогорец в Испания е в събота. Тогава орлите срещат втория в първенството на Русия Локомотив Москва.

Съставът на Лудогорец: Чворович, Кайсара, Моци, Терзиев, Минев, Александров, Златински, Дяков, Мисиджан, Марселиньо, Кишада (Мантула, Шоко, Ешпиньо, Ернандес, Луму, Безяк, Абало)

Спарта (Прага): Марек Чех, Роман Полом, Ондрея, Камил Вашек, Матея Хубс, Томаш Прикрял, Лукаш Яулиш, Лукаш Вача, Беднар, Марек Крятки, Ян Шикора (Швенгер, Шчик, Маречек)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nterziev
07.02.2014 15:45

До коментар [@comment 1566931] от [@user cesekarchetooo]:

Не съм фен на нито един отбор от България но при евротурнири подкрепям всички!
Не мога да разбера как преди ревяхте всички,че няма футбол в България,че не се инвестира и т.н. сега като не са купили вашият отбор най-лесната работа е да обиждате,не стига че собственика им ви спонсорира школата...
И искаш ли да знаеш 90% от парите бяха дадени за стадион и т.н. Лудогорец купува футболисти евтино но намира таланти.Не като ЦСКА и Левски да купуват латиноси на килограм и който стане стане др. ги връщат...най-много някакъв дето е бил бивш играч на Барса,Ливърпул,Юнайтед с 0 мача ама уж се води,че е бил взимате и се радвате...
И вие давате по половин милион за играчи а що не взехте играч като Мисиджан а ? Щото нямате стратегия,щото се инвестира ей така а после проблема бил в Лудогорец.
Не разбрахте,ли че не е до парите а до това,че те имат напълно организиран екип и стратегии а вие нямате нищо.Няма да го признаеш?Ами както решиш вътрешно си знаеш,че сте достатъчно зле ...вярно велик отбор,история голяма факт е по-велики сте от Лудогорец но в момента точно те държат България в топ 100 в листата на ФИФА щото преди да изкочат не може да си припомниш къде се въртяхме около 90тото място сигурно и по-надолу с някакви неизвестни страни с по 200 000 жители...
Ботев започнаха да градят добър отбор,изградиха и стадион,купуват играчи особено от Румъния и със сигурност имат качества,когато и те се борят на върха и тях ли ще нападате?

Fabregas_boy
07.02.2014 09:46

За статията-Спарта Прага редовно си участва в евротурнирите(драги "столичани", евротурнирите не са само предварителните кръгове), а и за А група, чехите дори са си гранд.

Fabregas_boy
07.02.2014 09:45

До коментар [@comment 1566718] от [@user cesekarchetooo]:

Сигурно и минаването на груповата фаза в Лига Европа са я купили? Докато Батков или Томов ви мажат очите с разни юбилеи и оздравителни програми, в Литекс и Лудогорец си спукват да не казвам кое от работа. Дори в Ботев се опитват да направят нещо смислено по подобие на другите 2 отбора. Ловчанлии имат школа- използват я, Лудогорец имат качествени скаути- привличат добри футболисти. А какво правят столичните клубове- пускат юношите за по 5-6 минути в края на мачовете, та публиката да не мрънка и се дънят с разни Косоко, Прохазка, Матондо, Сидибе и т.н. срещу Мура, Иртиш и други знайни и незнахни отбори.

za4o
07.02.2014 09:32

До коментар [@comment 1566718] от [@user cesekarchetooo]:

Поредния сърдит фен на софииските "отборчета" ахаххахаха .... Когато вие не сте шампиони ,значи някой си е купил титлата викаш ..????? Аман от идиоти...... Щом са си купили титлата значи трябва да са по слаби от ЦСКА и Левски, което те кара да се зачудиш как тогава успяха да направят толкова победи в Европа. Ама то за чудене и т.н. си трябва мисловна дейност ... трябва да събереш 2+2 .....

stefanBG111
07.02.2014 14:03

Абе идиот такъв вместо да се гордееш, че Български отбор играе страхотен футбол в Европа, ти ми псуваш.Аман от идиоти като тебе, свали си очилата. Някои фенове на Левски и ЦСКА, явно ги е ударило нещо.Независимо кой БГ отбор играе в Европа, трябва да се подкрепя, а не да се хули.Светлият лъч е Лудогорец, и дано повечето БГ отбори вземат пример от тях. Това, че твоя отбор е имал успехи е вярно, но ние не живеем в миналото, а в настоящето. Лудогорец постигат победи за страната ни и вместо да се радваме ние хулим този отбор, и после защо футбола ни е на такова дередже. Победите в Европа се дължат на отбора че играят без страх не като Левски и ЦСКА които им гледаме сеиирите не само на футболния терен, а и извън него.

cesekarchetooo
07.02.2014 10:05

Нито съм сърдит, нито ме е грижа кой знае колко за временното явление Крейзифорест. ЦСКА е голям отбор, точно защото е минал през всякакви трудности и е оцелял, а зелените палячовци са до време. Ако утре на агата му скимне, зарязва ги и си заминават обратно по окръжните групи. А за купуването за титлата си призна лично Домуса, ако ти се занимава, може да потърсиш как е "стимулирал" други отбори да скачат срещу "софийските грандове" (на Славия срещу говедата и на Миньор срещу нас). А и btw, ако не бяха "софийските грандове" да създадат играчи като Гунди, Стоичков и десетки други, мнозина нямаше дори да са чували за страната ни, но за да го осъзнаеш се иска малко мисловна дейност *wink* Fabregas_boy, aми победите им в Европа се дължат изключително слабата форма на противниците им. Не отричам, че играят добре, но това не трябва да кара журналята да им правят фелацио след всеки "грандиозен" успех. Ето ти за сравнение статията, която отразява победата ни над 1/16-финалист в ЛЕ: "ЦСКА надви датския Есберг ". Не сломи, разгроми, удари... а надви. Това ако не е двоен стандарт...

BobiRM
06.02.2014 23:54

водещ европейски клуб??? Лелеее аман от заглавия,аман от разбирачи..по добре аз да седна и да пускам теми из сайтовете,нищо че нямам специалност за това.по добре ще се справя. *wink*

sartoiar
06.02.2014 23:23

До коментар [@comment 1566718] от [@user cesekarchetooo]:

Те са първи...

iwailo.petkow
06.02.2014 21:30

Браво на Лудогорци! Поздрави за тях и за всичките им фенове! Не съм им фен, дори не им следя играта, но начина, по който играят и начина, по който представят България е страхотен! Победи срещу ПСВ, срещу кой ли още не, както и сега срещу Спарта Прага. Това е супер за българския футбол! Браво! Според мен Лудогорец ще спечелят купата на България и отново ще станат шампиои на България и това ще им бъде дубъл този сезон! А за Лига Европа - каквото сабя покаже! Елиминират ли Лацио - значи ще победят всеки! Хубаво е, че българския футбол отново се вдигна на такова високо ниво! *beer**beer**ball*

aa2
06.02.2014 20:55

До коментар [@comment 1566718] от [@user cesekarchetooo]:

Абе дори да не са водещ все пак са по-добре от Гуанжонг и слабаците, които биха Левски.Докато другите се излагат срещу слабаци от слаби първенства Лудогорец мачка всичко наред.

BuTaMuH_C
06.02.2014 19:03

айде сега две победи с по 1 на 0 срещу Лацио или пък едно 1-0 и 0-0,напълно достатъчно