Официално: Суонзи уволни Михаел Лаудруп

09:08
Официално: Суонзи уволни Михаел Лаудруп
Ръководството на клуба от Премиършип Суонзи Сити взе решение да уволни мениджъра Михаел Лаудруп, съобщи официалният сайт на лебедите.

В момента Суонзи е на 12-о място в класирането на първенството с 24 точки. Последният изпадащ Уест Хям има два пункта по-малко.

За нов наставник на уелския тим е назначен бившият капитан на отбора Гари Монк. Негов асистент ще бъде треньорът на първия отбор Алън Къртис. Лаудруп оглави Суонзи през лятото на 2012 г. и в първия си сезон успя да изведе отбора до успех в Купата на Лигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

iwailo.petkow
06.02.2014 19:52

Според мен прибързаха с уволнението му, сами ще видят... Гари Монк няма абсолютно никакъв опит като треньор... тези собственици тотално закопаха Суонзи Сити... сами влязоха в калта... трябваше да оставят Михел Лаудруп да си поработи още някой друг месец, щеше да закрепи нещата според мен. Предстои да видим дали са взели правилно решение собствениците на Суонзи *smile*

nedelev_28
05.02.2014 17:58

Честно казано съм доста разочарован от уволнението му.... фен съм на Суонси от 2008 година бях в Англия тогава меко казано едвам се крепяха.... всичко започна от Роберто Мартинез ....после БР продължи идеята му за атакуващ футбол и я доразви са с множеството къси подавания.... и да Лаудруп... за мен е изключителен треньор не го казвам заради факта ,че спечелихме единственият значим трофей в историята ни при него ,а и от поведението на отбора .... трансферите му ... провеждането на мачовете ....ще липсва много и сега се пише ,че ще ни сложат Глен Ходъл (отличен специалист,но не е ръководил отбор от доста време ,притесняват ме методите му ) ....сериозно се замислям дали и ние няма да се борим за оцеляването ...все пак всеки сезон става все по трудно и трудно...дано нещата станат като с Маурисио Почетино и продължим във Възходяща линия да стигнем далеч в Лига Европа да се отвърди на 10-12 позиция ...и ако успеем да изненадаме всички и спечелим ФА ,но това вече са мечти... дано все пак останем в елита на Англия ...защото не сме толкова далеч от опасната зона.... Come on Swansea ....

sartoiar
06.02.2014 23:02

Да, и мен ме разочарова това решение, като се има предвид че Хю Дженинкс отрече уволнението на Лаудруп точно 2 дни по-рано. Също така от началото на сезона страшно много важни играчи липсваха за не малък период от време - Мичу (все още), Дайър, Пабло, Ворм... Дано поне сега се внесе малко свежест и нещата все пак да потръгнат, въпреки че се съмнявам, за съжаление.

Chelsea_4_life2
05.02.2014 13:30

Много необмислено решение човека ги издигна от 3та или 4та дивизия до ВЛ трофеи в първия сезон в елита едно много прилично представяне в ЛЕ и за награда уволнение но е така в Англия просто мениджърите се сменят като носни кърпички в грипен сезон има пре достатъчно отбори които ще го наемат без съмнение доказан специалист

BoB_i_leshta
05.02.2014 17:19

Брендън Роджърс вкара Суонзи във ВЛ ,а по мое мнение Лаудруп просто обра плодовете на работата на БР в отбора и добрата форма на Мичу .

m1ps
05.02.2014 14:22

Човекът ги пое във Висшата лига...

AC_Milan_92_45
05.02.2014 13:02

Не трябваше да го уволняват, но пък формата им в последно време е трагична, да видим кой ще назначат, но Лаудруп е голям специалист. Нищо, може да е за добре, той заслужава по-голям отбор, с по-големи цели (нищо против Суонзи, напротив)

United_11
05.02.2014 10:54

Уест Бром направиха грешка с уволнението на Кларк, сега Суонси правят същата с уволнението на Лаудруп. Жалко и двата клуба губят много.

United_11
06.02.2014 21:17

По тази логика трябва на всеки 2, 3, максимум 5 години да се сменя мениджъра, което няма как да се случи с всеки отбор. Примери много - Арсен Венгер, сАФ, Дарио Гради, Бил Шенкли и още доста.

Burzynkow
05.02.2014 12:56

''Футболът трябва да се развива постоянно , а когато се стои и се тъпче на едно място , това никога не води до добри резултати'' - кажи го на Сър Алекс !

golemiq_geshan
05.02.2014 12:20

Не съм съгласен , че задължително и двата клуба са направили грешка . Просто в един момент идва едно изчерпване . Футболът трябва да се развива постоянно , а когато се стои и се тъпче на едно място , това никога не води до добри резултати . Ето за уволнението на Малки Макай от Кардиф обаче си беше не грешка , а пълен гаф , по - скоро Стив Кларк напълно си заслужи уволнението , а Лаудруп като че ли лежеше на лаврите от миналия сезон , няма и помен от "суонзилоната" от миналия сезон ..

man4estara10
05.02.2014 10:52

Поредната грешка във Висшата лига.Същото направиха и УБА със Стив Кларк.Миналия сезон ги изведе до най-високо класиране във ВЛ, а този сезон го уволниха след серия от 3 загуби.Същото се отнася и за Лаудруп.А и като погледна УБА в момента не се различават по нищо от преди 1-2 месеца.

wba
05.02.2014 09:18

Тия от Суонзи какво очакват? Участие в шампионската лига ли? Спечелиха трофей с Лаудруп и едва ли биха спечелили купа скоро. Със сигурност Лаудруп ще си намери веднаха отбор.

caramell
05.02.2014 10:34

И аз това се чудя. То беше ясно , че във ВЛ ще се представят по - зле от миналата година - все пак играха доста мачове в ЛЕ.. колко предварителни кръгове минаха. Не е лесно на няколко фронта с такъв отбор да се играе.. За мене това уволнение си е голяма грешка! Лаудруп ще стане великолептен треньор след години... дори си го представям да води някой голям клуб от Топ4 , примерно в Испания,Англия или дори Франция.