Фрайбург плаче: Нулата Дембеле ни струва 800 000 евро

10:23
Фрайбург плаче: Нулата Дембеле ни струва 800 000 евро
Бившият левскар Гара Дембеле тежи като воденичен камък на шията на Фрайбург. Клубът се опасява, че няма да може да се отърве от най-скъпоплатения си служител до затварянето на трансферния прозорец в полунощ в събота.

Засега липсват сериозни кандидати да купят Дембеле или да го вземат под наем. Спортният директор Клеменс Хартенбах обаче таи надежда, че нещо може да се случи и да се намери отбор за Гара в последния миг.

Фрайбург купи Дембеле от Левски през 2011 г. за 2,3 милиона евро. Трансферната сума беше рекордна в историята на германския клуб. Сега обаче шефовете си скубят косите, че парите им са потънали в пясъка. Защото нападателят от Мали не успя да пробие и вкара само 1 гол в 19 мача. През цялата минала година Гара беше преотстъпен в китайския клуб Вухан, който обаче го върна на Фрайбург.

Ако не изникне отбор за Дембеле, той ще остане в германския тим и ще търка пейката. Но ще си получава тлъстата заплата, която възлиза бруто на 800 000 евро годишно, според информации от Германия. Футболистът има право да я взема до изтичането на договора си през 2015 г.

В началото на януари Тодор Батков подхвърли, че ще поръча на спортния директор Христо Йовов да се свърже с Гара, макар че във Фрайбург вземал три пъти по-висока заплата, отколкото на “Герена”. По-късно обаче футболистът, който направи за една година фурор в България, отсече, че родната “А” група е затворена страница за него.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

radunchu
31.01.2014 19:10

Никой не ги е карал да го купуват все пак..*joking*

Solletata
31.01.2014 11:50

Какво ти пука видя се как са играли Уевски в тоя сезон когато това нещо е играло в България ...

krasenkrasen
31.01.2014 11:45

Немога да разбера какво общо има тоя Дембеле игра 1 сезон в Бг отбор и го следите повече от нашите национални състезатели... 50 новини за това дърво голям футболист го направихте

wba
31.01.2014 10:47

Не ви ли писна на всички български отбори да продавате и след това да си връщате абсолютно всички футболисти ???