10-те най-големи издънки на Евро 2008

14:14
10-те най-големи издънки на Евро 2008

Европейското първенство е към своя край, и като всички големи форуми то бе носител и на известна доза разочарование. Представяме Ви, една своеобразна класация на най-големите издънки в Австрия и Швейцария, на които станахме свидетели.

№ 10 - Гафа на австрийската телевизия
Силна буря по време на прякото предаване на срещата между Германия и Турция доведе до загубата телевизионен обхват най-малко за 10 минути, като по този начин зрителите не успяха да видят попадението на Мирослав Клозе.

№ 9 - Карим Бензема
Френският нападател дойде на това европейско първенство с репутацията на вундеркинда на неговата страна. Според феновете той бе най-горещо желан от чуждите отбори в страни като Италия, Англия и Испания. Но играчът на шампиона Лион пропусна да остави отпечатък в сърцата на своите сънародници, след двете си разочаротащи представяния в груповата фаза.

№ 8 - Адриан Муту
Бившият нападател на Челси не успя да класира своята страна на 1/4-финалите от турнира, след като пропусна дузпа в срещата с Италия, а по-късно Холандия ги победи с втория си състав и ги изпрати у дома.

№ 7 - Cъ-домакините
Австрия и Швейцария бяха сред първите страни, който имаха привилегията да отганизират заедно футболен форум от подобен ранг, но самите те донесоха твърде малко радост за своите фенове. Австрия напусна състезанието едва с едно равенство, докато Швейцария успя да постигне победа едва в третия мач срещу Португалия, който бе без значение за крайното класиране в групата.

№ 6 - Марио Гомес
Отборът на Германия достигна до финалната среща, след като игра във всички срещи от груповата фаза с 10 човека. Нападателят на Щутгарт не се отличи с абсолютно нищо и съответно нулев бе и приносът му за успехите на отбора. Льов се реши да го извади от състава едва на 1/4-финалите - и не сбърка.

№ 5 - Тиери Анри
Човекът, чиятo звезда продължава да гасне трябва да поеме част от вината за провала на своята страна по време на Евро 2008. В срещите с Холандия и Италия бе човекът в сянка и не показа нищо от онова, което бяхме свикнали да виждаме по време на престоя му в лондонския Арсенал. Логично Франция напусна борбата още след изиграването на мачовете в групите.

№4 - Гърция
Представянето на изненадата от Евро 2004 Гърция бе наистина тъжна, след като отборът претърпя 3 загуби в срещите си с Русия, Швеция и Испания и по този начин се превърна в най-слабият участник на първенството. Хубавото бе, че балканските страни имаха отново силно представяне благодарение на отбора на Турция, който бе съперник на "елините" в квалификационния цикъл за този форум.

№3 - Ерик Абидал
Никога не е лесно да играеш в една група с настоящия Световен шампион, а на "петлите" им се случи тъкмо 2 пъти - в квалификациите и на самото европейско. Но те си направиха сами мръсно, след като в мача помежду им Абидал си спечели червен картон и направи дузпа за италианците. Това означаваше само едно - au revoir (довиждане) Франция.

№ 2 - Петър Чех
Две минути бяха нужни на чехите за да се класират напред в състезанието, когато един от най-добрите вратари в света направи непростима грешка и позволи на Турция да възстанови равенството, а малко по-късно и да постигне пълна победа изпращайки отборът на Карел Брюкнер у дома.

№ 1 - Лука Тони
Италианският топ нападател дойде на това европейско, след като изкара изключителен сезон в Байерн Мюнехн помагайки да спечели титлата отбелязвайки цели 31 попадения. На самия турнир обаче той се представи ужасно, като пропусна безброй шансове и не успя да запише нито едно попадение на своята сметка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
30.06.2008 09:44

аз също не съм съгласен с повечето предложения за тази класация и според мен Лука Тони няма с какво да се похвали на това европейско но чак да е най-голямата издънка Речбер Рущю също можеше да е тук тъй като направи две грешки в два мача втората от които беше фатална и аз както колегата от видин мисля че Чех и Муту трябва да са по напред в тази класация, а незнайно защо в нея не присъстват още Роналдо, Сколари съдията Росини който "прекара" хърватите.

ArSeNal4o_Vd
29.06.2008 16:43

Петър Чех трябва да е на 1во място ... а Адриан Муту на 2ро... така мисля аз.