Таврия взема Нуно Пинто и Давид Каядо

14:26
Таврия взема Нуно Пинто и Давид Каядо
Треньорът на украинския отбор Таврия – Николай Костов ще подсили състава си с двама португалци от "А" група.

Сигурно ново попълнение е бившият краен защитник на Левски Нуно Пинто, чийто договор с клуба изтече. Така Таврия няма да плаща трансферна сума за футболиста, а по информация на TV7 и NEWS7 контрактът му е за 6 месеца с клауза за още 2 г., при условие, че тимът се спаси от изпадане. Официалната страница на тима пък не пропусна факта, че Пинто има един мач срещу Таврия. Това става на 26 януари 2012 г. в Анталия, когато украинският отбор играе контрола срещу Левски. Пинто беше на терена едно полувреме, а сините загубиха с 1:2. Именно Костов пък привлече португалеца на "Герена" през 2012 г.

Николай Костов е на път да привлече и звездата на Берое Давид Каядо. Очаква се утре, 23 януари, португалското крило да се присъедини към новите си съотборници в турския курорт Белек, където отборът е на лагер. Каядо не игра във вчерашната контрола на старозагорци срещу Ботев Гълъбово, спечелена от футболистите на Петър Хубчев с 3:1. Причината за това е именно трансферът на състезателя.

Преди десетина дни Таврия подписа договор и с македонския национал Бобан Грънчаров. Централният защитник разтрогна контракта си с Ботев Пловдив след скандал със спортния директор Александър Александров. Интерес към него проявяваше Левски, но високите финансови претенции на бранителя провалиха сделката, след което той премина в Таврия.

Отборът на Николай Костов пък се бори със зъби и нокти да запази мястото си в елита. След 18 кръга Таврия е на 14-то място от 16 тима с 11 т. Към Украйна пък е на път да потегли и звездата на Левски Владимир Гаджев, който е силно желан от Севастопол. В местното първенство играе Велизар Димитров за Металург Донецк. В отбора пък се подвизават миналите през ЦСКА Грегъри Нелсън и Жуниор Мораес, а договорът на бившото крило на Левски Зе Соарес изтече на 31 декември и той най-вероятно ще продължи кариерата си в родината Бразилия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация