Босът на румънския футбол ще разследва трансфери в Ботев

10:57
Босът на румънския футбол ще разследва трансфери в Ботев
Президентът на Румънската футболна федерация Мирча Санду ще разследва трансферите на каре играчи на Динамо Букурещ и Петролул Плоещ в Ботев Пловдив. Агентите на двама от тях обвиниха клубовете оттатък Дунава, че са действали зад гърба им, съобщава "Труд".

Новината бе съобщена от румънския в. "Прахова", пред който мениджърите Кристиан Опря и Кристиан Сеп се оплакват от "нечисти практики". Те заплашиха със съд съответно Динамо (за пускането на Серджан Лукин без финансов иск в Пловдив) и Петролул (за трансфера на конгоанския таран Феребори Доре).

Румънски медии се ровят и за нещо гнило покрай преминаването от Петролул в Ботев на "играч с международен потенциал" като Александру Бенга, който имал добра оферта от гръцкия ПАОК. От управата на Петролул обаче твърдят, че Бенга и Доре сами изразили желание да напуснат отбора след получаването на първите изгодни оферти за тях и за клуба. "Разделихме се по взаимно съгласие, като не е имало проблем и с просрочени плащания към двамата", твърдят от Петролул.

Бенга и Доре минаха изследвания и тренират с канарчетата, а сключването на договорите ще стане факт във вторник. Тогава на лагера в Ларнака ще пристигнат мениджърите им. Пак във вторник се очаква с Ботев да се обвърже и защитникът Димитър Везалов, който скъса по взаимно съгласие с Левски.

Късно снощи изтече срокът, който канарската управа бе дала на тунизийския голаджия на Петролул Хамза Юнес да отговори на офертата. От Ботев изключват да плащат месечна заплата от 40 000 евро на арабина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация