Лечков: Иван Стоянов остава в Лудогорец

09:27
Лечков: Иван Стоянов остава в Лудогорец
Вицепрезидентът на БФС и представител на Иван Стоянов в преговорите с Лудогорец Йордан Лечков сподели, че крилото няма да сменя клубната си принадлежност. Договорът на бившия футболист на ЦСКА изтича през лятото. Разградчани вече са опитали да го обвържат за по-дълго, но са ударили на камък. Офертата на клуба е била едногодишен контракт с 50 процента по-ниско възнаграждение, което не е било прието от Стоянов. След отказа от управата са опитали да убедят крилото да разтрогне по взаимно съгласие, но бившият национал е отказал.

"Към днешна дата няма никакво развитие около договора на Иван. Той има действащ контракт. Така че не може да се говори за преминаване в ЦСКА или трансфери някъде другаде. Иван ще изпълни договора си докрай. Засега двете страни не могат да се разберат за удължаването му. Ако от клуба му предложат условия, които той да хареса, може да си стиснат ръцете. Засега обаче споразумение не е постигнато", обясни Йордан Лечков пред "Тема Спорт".

Той коментира случващото се с другия бивш играч на Сливен Димо Бакалов. Нападателят дойде в Лудогорец през лятото на 2011 година, като за правата му бяха броени 300 000 лева на войводите. По това време шеф на клуба бе именно Лечков.

"С Димо нещата са абсолютно същите като с Иван Стоянов. Неговият договор изтича през лятото, но няма споразумение за удължаването му."

В същото време стана ясно, че собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев ще посети отбора по време на лагера в турския курорт Белек. Той възнамерява да изгледа на живо контролите с Шериф Тираспол и Гурник Забже. Проверката с молдовския шампион е на 28 януари, а ден по-късно е тази с поляците. Първоначалните намерения на благодетеля бяха да проследи и срещата с Рубин Казан утре, но неотложни ангажименти са променили плановете му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация