Ботев се подсилва с нови двама от Румъния

23:05
Ботев се подсилва с нови двама от Румъния
Ботев Пловдив готви нов сериозен трансферен удар. Жълто-черните очакват двама от най-силните играчи на втория в румънското първенство Петролул Плоещ. В Пловдив вече се подсилиха с двама футболисти на Динамо Букурещ – Алесандру Куртеан и Сърджан Лукин.

Сега треньорът на Ботев Станимир Стоилов пък иска в отбора си играчите на Петролул Алесандру Бенга и Юнес Хамза, твърди румънският сайт prosport.ro, цитиран от "News7".

27-годишният тунизиец Хамза играе като централен нападател и отдавна е в полезрението на Ботев. През този сезон той е изиграл 18 мача, в които се е разписал 12 пъти. Три от тези голове Хамза вкара в предварителните кръгове на Лига Европа, където Петролул отпадна от Суонзи. Иначе голаджията е в румънския тим от 2012 г., а преди това е играл в родината си за Сфаксиен и Етоал дьо Сахел.

24-годишният Бенга пък е централен защитник. През сезона той има 20 мача и един гол за Петролул. Банга е играл и три пъти за националния отбор на страната си до 19 г.

Сайтът prosport.ro твърди още, че двамата футболисти ще струват общо на Ботев 1 млн. евро. Медията твърди още, че Хамза ще получава месечна заплата от 25 000 евро. Тунизиецът пък вече е отхвърлил оферти от френски и азиатски отбори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация