Цвети оказа слаба съпротива на Стоусър

12:14
Цвети оказа слаба съпротива на Стоусър
Австралийската тенисистка Саманта Стоусър сложи край на победната серия на Цветана Пиронкова в най-малкия континент в света, побеждавайки я с 6-2, 6-0 в двубой от втори кръг на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Местната тенисистка, подкрепяна бурно от публиката, отвя първата ни ракета само за 67 минути и спази традицията да играе повече от успешно срещу 26-годишната пловдивчанка. Стоусър вече в четвърти мач няма дори загубен сет срещу Пиронкова.

Миналата седмица най-добрата ни тенисистка отстрани три състезателки от Топ 10, но натрупаната умора от многото изиграни мачове може би си каза думата днес. Тя имаше проблеми с лявото бедро и се наложи да получава медицинска помощ във втория сет, но стисна зъби и успя да доиграе срещата.

Пиронкова не успя за седми път да премине втори кръг на първия за сезона турнир от Големия шлем. С класирането си за този етап тя заработи 50 000 долара и 70 точки за световната ранглиста на WTA.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ginekologa
15.01.2014 15:26

бе Цвети няма шанс вс топ 5 каквото и да си пишем

wba
15.01.2014 13:48

До долните два коментара. Първо те тенис ли играят или са тръгнали на модно ревю. Половината тенесиски бъхтат яко за да печелят мачове и трофеи,а други се опитват някой да ги забележи и да станат я модели я рекламни лица.
Как Стоусър няма успехи бе? Печелила е УС оупън ако не се лъжа, финали е достигала, титли. Провери преди да говориш

wba
15.01.2014 12:33

Иска ни се , но това са и възможностите. Все пак голяма радост ни донесе с титлата

IceMAN_11
15.01.2014 13:59

На този "мутант" както го наричаш, най-доброто представяне в Австралия е 4ти кръг! Това,че е била силна срещу Пиронкова не гарантира нито същото ниво на игра, нито успех срещу всички други съпернички.И не е само Серена заплаха... по пътя си ще трябва да срещне доста бивши номер 1,които все още са на много високо ниво.

simon_66
15.01.2014 13:50

Пълни глупости говориш!Физиката е също толкова важна,колкото и уменията,които имаш.Типичен пример Григор,преди и Джокович.Без физика няма как да победиш точно в Австралия Стоусър,най-вече ако играе по този агресивен начин като днес и при тези 40 градусови жеги.Помни Стоусър ще смачка по пътя си всичко,освен Серена на този турнир!Пиронкова е просто сред първите жертви на този мутант!

IceMAN_11
15.01.2014 13:06

Какво значение има на какво прилича?Уменията и физиката са 2 различни неща! Стоусър няма кой знае какви постижения въпреки физиката си... най-много до 4то място е стигала в света,което със сигурност я прави топ играч,но когато опре до мач срещу играч от нейната класа е много зле...Шарапова я прави сама да си говори ...и не само тя.. ако не вярваш,виж статистиката. Не е въпрос на физика само.... тенисистки с много по-малко впечатляваща физика имат много повече постижения,така че това неможе да бъде оправдание!

simon_66
15.01.2014 12:53

Виждал ли си на какво прилича Стоусър?Тази не е жена,а някакъв мутант!Има физика като на мъж,даже и по-добра от някои от мъжете.Цял мач не спря с агресивните удари,направо не искам да гледам статистиката за печелившите удари.Просто тенисистки като нея и Серена Уилямс развалят женския тенис.Пиронкова се знаеше,че няма никакъв шанс срещу Стоусър още преди да започне мача,какво остава пък и на Аустрелиън Оупън при помощта и на публиката.Все пак достойно представяне като се имат впредвид и тези брутални условия за игра при близо 40 градуса.