Платини: ФИФА промени Златната топка към по-лошо

16:52
Платини: ФИФА промени Златната топка към по-лошо
Президентът на УЕФА и трикратен носител на наградата, смята че провалът на Франк Рибери да спечели отличието за 2013 година доказва, че успехите на отборите не се взимат под внимание при номинациите вече.

Мишел Платини вярва,че изборът за "Златната топка" страда, след като ФИФА взе ръководство над тази награда.

"Роналдо е достоен победител, но аз съм много разочарован за Франк Рибери", сподели шефът на европейският футбол.

"Наистина, следващата или по-следващата година наградата отново ще отиде при Меси или Роналдо.За 50 години, Златната топка винаги е получавана заради титли и успехи, но случаят вече не е такъв."

"Мисля, че ако Рибери не може да я спечели в година, в която изведе отборът си до всички титли, това е проблем, както всъщност беше и през 2010 година с футболните национали на Испания", добави още носителят на отличието през 1983, 1984 и 1985 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

degea97_
15.01.2014 13:39

Всичките взеха да търсят косури, след като я взе Роналдо, а докато незаслужено 4 години подред я взе въшката никой нищо не каза ? Големи смешници

skubidu3
17.01.2014 21:41

Световното първенство в Катар е напълно заслужено, нали бе смешник???

MaLkO_LuD94
16.01.2014 13:51

Хейтваш ти в момента как да гледаме сериозно като разтегаш вицове *thumb_up* Всички ЗТ на Меси са по-заслужени от 2-рата на Роналдо това не НЕОСПОРИМ ФАКТ *thumb_up*

degea97_
15.01.2014 19:14

Ти още ли хейтваш и си изкривяваш мислите в тоя сайт до ента степен ? 2 от топките на Меси са незаслужени, а на Роналдо тая година си е напълно заслужена, аре да гледаме сериозно на нещата *wink*

MaLkO_LuD94
15.01.2014 14:01

Ако Меси има 1 НЕЗАСЛУЖЕНА топка то си направи извода тая каква е *thumb_up*

power89
15.01.2014 12:28

Ми какво искате бе нали е индивидуална награда #37 и #38 какво са се размрънкали толкова. Като са най-добрите футболисти те ще я взимат и тва е. Вие тоя грозник френски го изкарахте супер герой. Като гледате успехите на отбора му дайте да я връчим на всички от тима и да са доволни, че са прибрали всички награди през сезона да няма лабаво, а пък смисъла на индивидуалния приз нема значение заеби.

mdfkts7777
15.01.2014 09:04

Това е голяма простотия малки страни който ни ги знаем да гласуват. Трябва да се сложи някакво правило страни който са в ТОП100 на ранклистата на ФИФА да могат да гласуват, защото сегашното си е пълна порнография

fidel_castro
15.01.2014 00:25

Каквото и да се говори е ясно, че тази "награда" вече е достатъчно компроментирана. Докато Меси и Роналдо играят едва ли някой друг ще спечели Златната топка. Просто от ФИФА имат навика да съсипват всичко хубаво във футбола в името на парите. Един елементарен пример - тази година Русия стават световни шампиони (хипотетично), Алан Дзагоев прави невероятни мачове на Мондиала с 4 асистенции и 3 гола. В същото време печели нова титла с ЦСКА Москва. В същото време Португалия и Аржентина записват грандиозни провали в Бразилия. НО.... Роналдо вкарва 53 гола в Примера, а Меси се отчита "само" с 48. И накрая на годината един от тях ще вземе Златната топка, защото е показал невероятни индивидуални изяви срещу Хетафе, Гранада и Рай Валекано...

darin.ivanov.129
15.01.2014 09:00

Ще спечели наградата "ФИФА Златна топка", а не "Златна топка". Това беше истинската награда със стойност!

Bayern85_
15.01.2014 00:22

Треньорът на Катар: Накараха ме да гласувам за Роналдо


Старши-треньорът на националния отбор на Катар Фахад Абдула Ал-Зараа заяви, че върху него е оказан натиск при гласуването за носителя на "Златната топка" 2013. Както е известно, вчера нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо получи наградата, а по-късно се разбра, че португалецът е спечелил с гласовете на капитаните и треньорите на националните отбори - при старата система за гласуване, победител щеше да бъде полузащитникът на Байерн Мюнхен Франк Рибери.

"Получих разпореждане от президента на Федерацията да гласувам за Кристиано Роналдо и по такъв начин да бъде изчистен имиджа на Йозеф Блатер. Това е и знак на благодарност за него, че ни даде правото да проведем Световното първенство по футбол", заяви Ал-Зараа.

Както е известно, малко след като станаха известни резултатите от гласуването, старши-треньорът на националния отбор на Украйна Михаил Фоменко заяви, че данните на ФИФА се разминават с тези от неговото гласуване. Специалистът отказа да даде подробности за какво точно става дума.

Johan_Cruyff_14
14.01.2014 23:08

Английският журналист Хенри Уинтър (журналист, който може да гласува и знае инструкциите от ФИФА) казва, че на съдиите са били дадени критерий за гласуване, които са: "Представяния за клубен и национален отбор (особено във най-важните мачове), феър плей и като цяло нивото на представяне през 2013-та. Ключовата фраза е "в най-важните мачове", което ще рече мачове срещу топ отбори, мачове, в които се решават титли, мачове от елиминации на ШЛ и най-важни мачове за национални отбори. Основният фактор, по който Меси и Роналдо превъзхождат Рибери, са головете (66-42-22). Но както се оказва, те са може би единственият такъв. Рибери е спечелил повече игри (45), в сравнение с Роналдо (40) и Меси (26). Рибери има 1084 дрибъла, повече, отколкото Роналдо (252) и Меси (331). Рибери е създал 149 шанса за гол, Роналдо - 94, а Меси - 70. Направил е повече подавания (2903 в сравнение с 2136 на Меси и 1901 на Роналдо). Направил е повече асистенции (18, срещу 15 и за двамата му конкуренти). Постоянната преса, работа в защита и отнемане на топката направиха Рибери още по-почитан сред съотборниците си.
Та сега да говорим за важните мачове. Рибери игра страхотно в първия мач срещу Арсенал, но контузия му попречи да играе във втория. Резултатът всички го помним. И така, Байерн с Рибери печели с 3:1 срещу Арсенал като ГОСТ, а след това без Рибери губи с 0:2 като ДОМАКИН. Няма да добавям излишен коментар, мисля, че всички разбирате колко е важен Рибери за Байерн. Срещу Ювентус, Рибери направи един магически пас за Манджукич. И тук, коментарът е излишен. Срещу Барселона, Рибери беше невероятен в първия мач и още по-невероятен във втория, а две от центриранията му във втория мач доведоха до голове. Героят на финала се казваше не Ариен Робен, а Франк Рибери! След разкъсващ пас, преминал през цялата защита на Дортмунд, Рибери остана сам срещу Вайденфелер и просто подаде топката на Манджукич на празна врата. Безспорно най-голяма заслуга имаше Рибери, защото бе архитектът на гола. Беше и архитект на втория гол, след като комбинира с Робен и го изведе на чиста позиция, асистирайки за гола, който донесе ШЛ на Байерн. Рибери беше играч на мача срещу Челси за Суперкупата, вкарвайки фамозен гол. Също така стана и най-добрият играч на Световното клубно първенство. Беше също така в основата на отстраняването на Франция срещу Украйна. Дори няма да споменавам постоянните му качествени представяния в Бундеслигата и Купата на Германия, където неведнъж измъкна отбора си.
А основният му конкурент Роналдо... да, имаше и добри моменти, но в някои много важни мачове се скри. Примери са и двата мача с Дортмунд, където беше изолиран и много рядко играеше с топката. Продължаваме с финала за Купата на Краля, където пак се скри и дори получи червен картон. Припомняме си, един от основните критерии за наградата беше феърплей. Всъщност, Роналдо е играчът с най-много картони измежду тримата. Скри се и през есента в домакинството на Атлетико, както и в гостуването на Барселона. Да не споменаваме и злощастния мач с Гранада, който окончателно отказа Моуриньо от титлата, в който Реал загуби с автогол на... Роналдо! Най-добрият през 2013-та не може да проваля по такъв начин отбора си в такъв ключов мач. Освен това, считам, че той е главният виновник Португалия да играе бараж, след като се представи изключително слабо срещу Русия. Естествено, имаше си и добри моменти като втория мач за Купата на Краля с Барса, мачовете с Юнайтед и баражите с Швеция. Но като цяло, имаше и по-постоянен от него.
В заключение, всичко това ме навежда на мисълта, че наистина е имало причина да удължават гласуването и вотът е несправедлив.

k1r37o
14.01.2014 23:05

ми то всички играчи на БМ спечелиха тези трофеи... не знам с какво Рибери е по добър от Мюлер..

darin.ivanov.129
14.01.2014 21:20

Ако видите как са гласували само журналистите през тази година (преди обединението наградата се даваше само от вота на журналистите) ще разберете кой е истинския победител. Във Вота на журналистите Рибери и ОГРОМНА преднина пред Роналдо и Меси. Това е истинската "Златна топка", а това което се връчи бе наградата "ФИФА Златна топка"
След обединяването на двете награди, следват само скандали. Време отново да ги разделят, за да се върне престижа и смисъла на тази награда!

MaLkO_LuD94
14.01.2014 20:44

Наистина Рибери я заслужаваше но оШТе с удължаването на срока стана ясно че ше я дадът на Роналдо *smile*

ElPistolero21
14.01.2014 20:27

Аз пък смятам, че златната топка трябва да се дава на играча, който е блеснал с индивидуални качества. Какво от това, че е спечелил требъл? По тази логика всеки от Байерн заслужава златната топка толкова колкото Рибери. Докато Меси и Роналдо са на топ ниво няма кой да им я вземе. Тази година Роналдо я заслужи, както през 2010 Меси. Нали за това е приз за НАЙ-ДОБЪР играч, а не спечелил най-много играч.

power89
15.01.2014 12:35

Обясни им го момче, че тука тия пишльовци изменят смисъла според техните разбирания и интереси. Дайте ще я връчим на онова трупче Шакири понеже има най-малко изиграни минути и спечелил всички трофеи. Уау представте си, ако играеше по 90 мин сигурно щеше да задмине Пеле и Марадона *lol*

goshootpochivka
14.01.2014 19:49

Първо Рибери не е най-добрия в Байерн.... Мюлер Лам и Алаба на мен най ми харесват от Байерн въпреки,че и Швайни и Манджата играха доста добре както и Робен който изкупи грешките си от предишните сезони но Рибери ...... не знам не изпъкваше не е лидер на отбора,те нямат такъв което от една страна може би е и рецепта за успеха че играят като едно цяло,но неможе да дадеш златна топка само и единствено защото е спечелил требъл ? Ами другите играчи от този отбор данеби да а допринесли по-малко от него ?? Аз даже ги слагам над него не виждам с какво е заслужил да е в тази тройка повече от Мюлер .....Ибрахимович трябваше да е в топ 3,а Суарез ако продължава с тази негова форма и през другата година ще е доста сериозен конкурент да не кажа фаворит... И просто да се мълчи понеже 2010 Снайдер и Милито спечелиха требъл и те наистина имаха доста голяма заслуга,а и Снайдер игра на Финал на Световното така че децата,не казвам "феновете" понеже има хора подркрепящи Барса които го разбират и си мълчат,да не се обаждат за този Рибери който не беше най-добрия в Байерн камоли в света..... Меси си е класа,но бе контузен това е,ако не беше щеше да е доста оспорвано тази година.Роналдо бе на ниво единствено Ибрата е човекът който можеше да спори с Роналдо за ЗТ 2013.

Inter91
15.01.2014 14:25

Ти Байерн ли си гледал или нядкой друг отбор ?Гледаи някой друг мач на Байерн и тогава пак ги говори тея глупости, този сезон Рибери беше просто невероятен движеше играта,вкарваше,правеше асистенции.Не подценявам принусът на другите,но Рибери беше над всички тази година

manutd_forlife
14.01.2014 19:34

Наистина е гадно, нали? Когато не стане по твоето. Този е толкова подъл и жалък, футбола щеше да е толкова по-напреднал ако тази гнида я нямаше. Да спре да смуче от хората, които си вършат честно работата и да направи на всички ни услуга и да е махне от УЕФА.

petko9305
14.01.2014 18:58

Абе корупция е всичко вече... то всеки гледа да печели а в същото време показват някаква вид справедливост спрямо решенията, които взимат и т.н. Сякаш на Платини му пука за Рибери или нещо подобно. Ако аз бях Платини и аз щях да говоря празни приказки но всъщност не ме интересува никои и мисля само за себе си и моето семейство.

Jurka5
14.01.2014 21:54

Аз също съм доста с това изказване. Дали ги мисли тея неща не се знае,важното е парите да се въртят и далавера да има..

DuX4o0
14.01.2014 19:24

Много точен коментар.Мисля,че си абсолютно прав ! ! !

GrandeBarca
14.01.2014 18:51

[@link https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152133645824889&set=a.182634514888.117728.179911419888&type=1]

Matteo_Poker
14.01.2014 18:49

Еййй,голяма олелия се дигна за тази топка,кой я заслужава,кой не я заслужава,гласовете манипулирани,нагласени,бил удължен срока не знам си какво,голямо чудо някаква си Златка топка,какво им пречи на тези 3-ма номинирани,които взимат големи заплати да си купят злато и да им направят от това ЗТ и ще я сложат на нещо,ще пишат това "Най-добър играч на годината" и това е,няма да е като тази ,но все пак и това е нещо,какво толкова се обсъжда...Като отива на лошо махнете я-няма топка,няма проблем...или им дайте няколко златни топки,за щяло и нещяло и няма да има сърдити,разплакани,тъжни и т.н.Всичко ще е ОК...

Barsabg
14.01.2014 18:42

Смотан французин!Естествено че Рибери ще е най добрия ама ако беше холандец или някаква друга народност нямаше дори да е 3ката!

popi68
14.01.2014 18:33

Ами както казах че света е сбъркан нека му дават още 10 златни топки на това ЛАЙНО и тук много се изказаха колко бил заслужил колко бил най добър как нямало по добър от него явно тези млади хора не са виждали футболисти като Пеле справка колко пъти е бил носител краля на футбола на златната топка , Гаринча , Марадона , Зико ,д-р Фалкао , Едер-все леганди на Бразилския футбол , Марко Ван Бастен- за мен най гениалния футболист , а за Марио Кемпес изобщо знаят ли нещо или за Бутрагеньо много ми е жал за тези хора те не са виждали истински футбол а са гледали и продължават да гледат уредени мачове в които идолите им отбелязват по 4-5 гола на мач без никой да им пречи за този Роналдо може да кажа само еено Франк Рибери беше 10 пъти по достоен от него само че всичко се решава задкулисно това манекенче плачеше четири години за тази награда като малко дете и накрая му я подариха да спи с нея а като се събуди всеки ден да се гледа в огледалото по 100 пъти , ех времена , ех нрави !!!!!!!!!!!

ComeOnYouReds
14.01.2014 19:22

не че съм гледал някой от тези футболисти които изброи,но съм гледал много много мачове на определени отбори на запис от периода 1998 та чак до сега и мога да и кажа че футбола и футболистите с всяка една година стават по-добри и по-атрактивни.Така че не мисля че някой от изброените е бил на нивото на КР или на Меси както и тези двамата няма да бъдат на нивото на което ще са двамата най-добри футболисти 2025 примерно поради простата причина че футбола се развива,а с него и футболистите

paradise11
14.01.2014 18:10

Защо гласуват Играчите ,каот Месси гласува за Шаби Иниеста и прочие,защо гласуват иргачи от Афганситан и Зимбавве.Защото да се поставят под натиск и да бутат едни и същи.Защо гласуват тренерите,който са меко казано пристрастни.Тази награда трябва да се определя от журналистите,на тези който това им е рабтоа да оценяват играчите.Не на Капитатнът на Афганситан,който знае само Месси и РОналдо,как може Меси да е ппред Рибери? Как може Алвес,Иниест и Щаби да са в топ отбора на годината? Приятна вечер!

pavkata_7
14.01.2014 18:00

Иска ли ви се или НЕ, Златната топка е в Роналдо. Колкото и да ви е яд не може да го промените!

Deft91
14.01.2014 17:47

че 2012 джуджака кво спечели бе!?!?!?!?! ШЛ или Примера!? Заяждайте се колкото искате с това, че Роналдо спечели отличието. Всеки здравомислещ човек е на мнение че го заслужава.

Ginekologa
14.01.2014 17:23

1,5 коеф снайдер, за меси бе 50 коеф някой се е наял яко

LegendGiggs
14.01.2014 17:21

Кух е вече тва човече трябва да се пенсионира защо чак сега реши да го каже това да беше го казал като меси взе първата златна топка незаслужено с съдействието на катарските човечета които не искаха друг освен меси

Ginekologa
14.01.2014 17:18

2010 защо не го каза глупак

GrandeBarca
14.01.2014 17:39

Попринцип вече всичко е ТОТО,нормално *smile*

Ginekologa
14.01.2014 17:35

се тази кой но не и меси 50 коеф бе да е той тук за пари бе работата

GrandeBarca
14.01.2014 17:33

Само заради победния гол ли ???...ако не Снайдер,то Шави заслужаваше ЗТ.

GrandeBarca
14.01.2014 17:32

И той го каза..виж най-долу в статията

Ginekologa
14.01.2014 17:21

не за теб бе а за френския лапач

GrandeBarca
14.01.2014 17:20

Каза го..или се научи да четеш или чети до край *wink*

GrandeBarca
14.01.2014 17:08

Коментарът ми не е цел спорове,а просто гледна точка: Всички,които казвате,че титлата през 2010 е била подарък,значи говорите същото и за тази за 2013..защото сички казвате Снайдер спечели всичко,а Меси нищо и я дадоха на него ТОВА Е МАФИЯ...2013: Рибери спечели всичко,Роналдо нищо и това ли е мафия според вас ??? Ами не е..тук се гласува по симпатии и гледан точка ,така че тази награда не винаги отговаря на това,което е..така,че моля всички които казвате,че 2010 е било мафия..искате да кажете,че и 2013 е било мафия ?? наистина ли го мислите ли прекалявате с марата ?

madridista98
14.01.2014 17:22

Не Снайдер, а Иниеста трябваше да спечели 2010

RealMadrid_4ver
14.01.2014 17:01

Ми досега къде беше, чак след като Роналдо спечели го казва това

GrandeBarca
14.01.2014 17:34

Не,защото взе КР,а зощото НЕ взе Рибери,затова ревна *smile*

RealMadrid_4ver
14.01.2014 17:26

Ами имам предвид в 2010 ситуацията беше същата, а тогава никой не излезе да каже 2 изречения, а сега щом взе КР7 - хоп така и така.

GrandeBarca
14.01.2014 17:04

Каза го,защото не взе Рибери..и след Зидан никой французин още не е печелил приза,което не говори много добре за тази футболна нация...

sa6etoo
14.01.2014 17:00

Ми като гледате само да лапнете повече пари така ще е. Изградете точни критерии за определяне на победителя и всичко ще е наред ама тогава ще ви лъснат измамите..

angel.bonev.908
15.01.2014 12:37

Наградата тряя се дава на най-заслужилия. Не да се гласува за нея, както и да е. Оня пък писал защо "Щаби" не знам кой е тоя, честно. Иниеста и Меси били в топ отбора. Ти кого искаш да сложим, тебе ли е?? егати нахалника.

sa6etoo
14.01.2014 18:04

Да правя разлика между двете организации но това не означава че и двете не въртят тайни кирийки от които си изкарват куп пари... Да не мислиш че дават ей така награди без да печелят и те?? Не се прави на тъп.. Всичко е пари там. А и ти не си ли съгласен да се дава наградата на най-заслужилия (избран по някакви критерии) а не на играч за който са гласували най-много хора (хора които малко или много си имат лично пристрастие) Затова и всяка година има недоволни че еди си кой е победител защото не се знае по какви критерии го избират дадения играч.

angel.bonev.908
14.01.2014 17:05

Златната топка се дава от Франс Футбол и ФИФА!! Правиш ли разлика между ФИФА и УЕФА ??? Ако не правиш разлика ще ти кажа: Преди за наградата са се номинирали само футболисти, които са спечелили нещо през годината. Затова логиката е, че Рибери е най-заслужилият за златната топка. А в момента всеки може да гласува за когото си поиска. Точно от това се оплаква Платини. От УЕФА достатъчно направиха за Рибери - дадоха му заслужено наградата "най-добър играч" за 2013. Въобще не е до лапване на пари, както ти му викаш!!