Блестяща Пиронкова си проправи път към финала в Сидни

09:24
Блестяща Пиронкова си проправи път към финала в Сидни

Цветана Пиронкова продължи с отличното си представяне на турнира в Сидни и се класира за полуфиналите, след като победи световната номер 7 Сара Ерани със 7-6(2), 6-3 през изминалата нощ.

Българската тенисистка започна участието си на турнира от квалификации и стигна до основната схема, където записа победи над Сорана Кирстя и Варвара Лепченко, преди да се изправи срещу Ерани. Полуфиналистката от Уимбълдън успя да надделее в изключително оспорвания първи сет, след което бе по-категорична във втората част, за да стигне до победата и да се класира сред най-добрите четири на турнира.

За място на финала Цвети ще спори с чехкинята Петра Квитова, която победи сънародничката си Луси Шафарова със 7-6(4), 6-2. С класирането си на полуфиналите Пиронкова си осигури 33 865 долара от наградния фонд и 185 точки в световната ранглиста, с които ще се изкачи до около 85-то място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

catalan
08.01.2014 14:03

Браво, приятно ни изненада, аз лично това не го очаквах.

wba
08.01.2014 09:57

Дано не се сдуха, защото Квитова и е малко като комплекс. Все едно Надал за Федерер. Все пак полу-финал си е голям успех предвид лошата форма, в която се намираше.