Флу се спаси от изпадане по служебен път

10:04
Флу се спаси от изпадане по служебен път
Миналогодишният шампион на Бразилия Флуминенсе, който през този сезон финишира в зоната на изпадащите и напусна елита, бе върнат в първия ешелон, след като местната футболна федерация отне 4 точки от актива на Португеса ФК.

Причина за историческата санкция е, че завършилият на 12-о място в крайното класиране на бразилската Серия "А" тим на Португеса ФК е използвал нередовен играч при нулевото равенство с Гремио в последния кръг на шампионата. Става въпрос за полузащитника Хевертон, който не е изтърпял наказанието си от два мача заради червен картон.

Този ход на Футболната федерация на Бразилия породи доста полемики, тъй като първоначално Хевертон бил с отнети права само за 1 мач, но впоследствие от местния Спортен арбитражен съд са увеличили наказанието му, като окончателното решение било взето ден преди Португеса ФК да изиграе последния си мач за сезонa.

Така Португеса ФК се озова на 2 точки зад Флуминенсе и зае първото място в зоната на изпадащите, но санкцията предстои да бъде обжалвана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
18.12.2013 11:39

"окончателното решение било взето ден преди Португеса ФК да изиграе последния си мач за сезонa." *joking**joking**joking*