Байерн сгази лесно шампиона на Азия и се класира на финал (видео)

23:22
Байерн сгази лесно шампиона на Азия и се класира на финал (видео)
Гуанджоу (Китай) загуби от Байерн Мюнхен с 0:3 на стадион "Д`Агадир" в полуфинален мач от Световното клубно първенство.

Главен съдия на мача бе гамбиецът Бакари Папа Гасамма.

Европейският клубен шампион имаше инициативата още от първия съдийски сигнал, но футболистите на Гуанджоу компенсираха по-ниската си класа с ентусиазъм и дисциплинираност във фаза защита.

Техните усилия да се оттеглят на почивка при нулево равенство останаха напразни в 39-та минута, когато Франк Рибери с удар от воле по диагонала преодоля стража Зенг. Изстрелът бе насочен към тялото на вратаря, но той не съумя да избие.

Шампионите на Азия бяха в шок, след като получиха това попадение и бързо последва нов удар. Играчите на Гуанджоу се провалиха в опитите си да изнесат топката с къси подавания пред собственото си наказателно поле. Тиаго Алкантара открадна топката и центрира към Марио Манджукич, който бе оставен непокрит на границата на малкия пеналт. Хърватинът засече центрирането и с глава прати топката в долния десен ъгъл, удвоявайки преднината на своя тим.

Още в първите секунди на второто полувреме Марио Гьотце окончателно сложи точка на спора. Халфът заби прекрасен гол с шут от далечна дистанция. Така бе оформен и крайният резултат.

Байерн отива на финал, където ще срещне победителя от сблъсъка между Раджа Казабланка и Атлетико Минейро.

Състави:

Гуанджоу:
Зенг Ченг, Сун Хианг, Фенг Ксиаотинг, Юнг-Гвон Ким, Занг Лимпенг, Зенг Зи, Зао Ксури (Фенг Юнуан-76), Хуанг Боуен (Ронг Хао-46), Конса, Елкесон, Мирукуи (Гао Лин-72)

Байерн:
Нойер, Лам, Рафиня, Ван Буйтен, Боатенг, Алаба, Рибери (Шакири-72), Кроос (Хави Мартинес-58), Тиаго Алкантара, Гьотце, Манджукич (Пизаро-75)

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

NIK0LAY.NIK0L0V
18.12.2013 15:16

А ве Уинър, кви са тея линкове, дето давате? Пускайте връзки към Ютуб, дейба!

leather_rebel
18.12.2013 12:20

Гледах мача, чак ми стана скучен. Китайците минаха точно 2 пъти и половна центъра. Мачът се игра на 1 врата. Байерн направиха класика без дори да се напъват.

petko9305
18.12.2013 11:37

Не съм фен нито на гражданите нито на баварците, но моето лично мнение по въпроса "кои е по-добър отбор Ман.Сити или Байерн ?" отговоря ми е чисто и ясно БАЙЕРН МЮНХЕН. В Англия, баварците не даваха топката на Сити, а в Германия, просто след 2-0 за Байерн, те изведнъж сякаш спряха да играят и това може би беше малко грешно защото да подцениш Сити в днешно време е неправилно защото Сити станаха много силен отбор макар не и сработен на 100% каквито бяха преди време Барса, а сега Байерн.

sksw
17.12.2013 23:28

Ако не бяха тия пропуски и греди днес, Байерн можеха да бият не с 3:0, а с 15:0 хах

Bayern85_
17.12.2013 23:10

Някакъв"експерт"се опитваше да изкара китайчетата супер"грамотни".И едва ли не Лудогорец нямал никакъв шанс срещу тях,ама тия играят по-зле от четвъртодевизионен отбор от Германия *smile*.Все едно гледам тренировка на баварците,безсмислени са тези мачове.

Bayern85_
20.12.2013 14:52

Хааа правиш ми забележка за нещо,което ти,а не аз правя,леле майко,наистина няма смисъл да се занимаваме повече.

sksw
18.12.2013 18:04

Значи предния сезон Байерн имаха загуба и няколко равенства до края на зимния полусезон. Имаха поражение от Бате Борисов в ШЛ и равен с Валенсия. Имаха равен срещу Дортмунд в първенството. Имаха по-малко точки спрямо това което имаха и в Бундеслигата и в ШЛ този сезон. Този сезон в Бундеслигата и ШЛ имат повече точки от предния, в Бундеслигата нямат загуби и имат само 2 равни, в ШЛ имат само победи и една загуба дошла нелепо срещу Сити в Мюнхен и подобриха няколко рекорда. Ако ме просветлиш, как след всичко това което ти казвам, Байерн са в по-слаба форма те признавам. Няма логика хем да са по-слаби и в спад, хем по всички показатели да са по-добри спрямо предния сезон. Тия голове и победи, нали идват именно от играта бе приятел ? Това от началото на сезона до Нова Година да имаш САМО ЕДНА загуба и то от много силния отбор на Сити (срещу който дори си се отпуснал повеждайки 2:0) е феноменално. Дай ми друг отбор със само 1 загуба на всички фронтове за този период и те признавам. Даже Байерн-а от миналия сезон имаше повече загуби и равни.

sksw
18.12.2013 18:00

Защо да е смешен въпроса ми бе. Кажи ми как Байерн имат повече точки, след като играта им е по-слаба. Ти добре ли си ? С по-слаба игра, как се постигат по-добри резултати, май и ти незнаеш...

ziLonG
18.12.2013 14:55

От 3 мача в групите , съдиш цялостното представяне *smile* Няма смисъл да тръгна да се заяждам не ми е това целта ;]

Bayern85_
18.12.2013 14:49

Пак повтарям,не коментирайте отбори които не следите,а само поглеждате резултатите,които не са впечатляващи.От сума време съм фен на отбора,но подобно смазване като това в Манчестър не бях виждал,и то отбор който може би е по-скъп от баварците.

Bayern85_
18.12.2013 14:45

Много мразя хора които коментират отбор,който не гледат.Миналата година загубиха от батето,едвам измъкнаха равен на Валенсия,победиха ги с 2-1 като домакини.А срещу Лил бяхме трагични,и само пропуските на противника ни спасиха.След което едвам се отървахме срещу Арсенал и то на елиминациите,от глупост.В момента отборът прегази сити като гост,все едно играеше срещу последния в Германия.Победихме Дортмунд с 3-0 и то като гост,и всичко това с нов треньор и нова схема и игра.Не се надявайте,че баварците ще са слаби,след като се обиграят още повече.

ziLonG
18.12.2013 13:19

Aко си наистина 26 годишен просто е жалко,наистина жалко. Отговора на въпроса ти "от къде пристигат тия точки" е елементарен като цяло всички отбори им пада нивото , може би в цяла Европа единствено Сити имат някакъв напредък спрямо мин. год. всички други отбори са на долу *smile*

sksw
18.12.2013 11:10

И как аджеба постигат тия точки и неща, като имат спад в играта, че не ми е ясно ? Играта им е кажи речи същата.. А колкото до Сити, не омаловажавам нищо, просто при 2:0 се видя как Байерн се отпусна и с малко късмет Сити някак ги обърна. Ако Сити бяха машини, нямаше в Англия да паднат с 1:3 процент владеене 20% на топката и в Мюнхен да падат до 15 минута с 2:0.

ziLonG
18.12.2013 09:15

1во Байерн се били отказали БУКВАЛНО , не помня да са изезли от терена и 2ро всички , които омаловажавате показаното от Сити ,просто е смешно това. При Байерн нямало спад ,какво ми гледате точките ,вижте им играта малко.... Спрямо миналата година са сигурно 1-2 нива на долу

sksw
18.12.2013 00:56

И не забравяй, че същите тези Сити, преди това паднаха 1:3 в Англия от Байерн, като едва успяваха да пипнат топката даже. А Сити изобщо не са слаб тим този сезон. Както и да е, то ще се види. Сега обаче на 1/8 финала, Байерн ще имат стимул за игра и няма да се повтори картинката от миналия сезон или от мача със Сити *smile* И тогава пак ще си говорим тук чия форма е спаднала.

sksw
18.12.2013 00:54

Това се случи, не защото Сити са феномени и са направили обрат с игра, а защото Байерн при 2:0 се отказаха да играят в буквалния смисъл на думата.. Отделно Сити за този обрат имаха доста късмет, тъй като и дузпата бе спорна и последния им гол дойде след нелепото разминаване с топката на Боатенг. Ако под "спад" имаш в предвид само мача със Сити, то незнам,.. Дай ми друг мач пример и те признавам *smile* Спад означава, даден отбор да играе по-слабо отколкото преди, а не да се отпусне 1 мач само и да падне с минималното 2:3 в мач кажи речи без значение, тъй като при 3:1 в първия мач и 2:0 във втория, Байерн нямаха стимул и смисъл да играят, останалото последва и с малко късмет Сити обърнаха. Това е единствената загуба на Байерн от началото на сезона и да кажеш спад имали ? А предния сезон като паднаха от Леверкузен, като направиха няколко равни говоря за Бундеслигата, като паднаха от аутсайдера Бате, като се отпуснаха и паднаха подобно на сега срещу Сити, тогава на 1/8 финала с Арсенал и то пак в Мюнхен. Това не са ли спадове по твоята логика ? Незнам защо сте си втълпили, че Байерн не са това което са били при Хайнкес. Не само, че са, но са и още по-страшни. Казвам ви го като човек който от години следи този отбор и то от доста години. И резултатите, които постигат доказват моите думи. Досега в ШЛ Байерн сгази всичко, като накрая се излигави със Сити и при 2:0 се отпусна и с малко късмет за Сити падна на свой терен с минималното 2:3. Предния сезон паднаха в групата от Бате, на 1/8 в Мюнхен от Арсенал. Когато отпаднат или паднат повече пъти от предния сезон в ШЛ, ще се съглася с теб, че не са онзи отбор от миналия сезон. За момента от резултатите за мен са по-силни от предния сезон.

Inevitable
18.12.2013 00:11

Брато, всеки друг гранд е спаднал повече от Мюнхен.. знам го това *smile* не казвам че не е така, но и те си имат техния спад *smile* Последния мач позволиха да паднат от Сити ( които са в СТРАХОТНА ФОРМА, не споря , но са слаби като гост) И то с ненормален обрат. направиха страхотна игра и 2та отбора но не ти го казвам само заради това.. ще видиш брато тази година в ШЛ няма да са миналия БАйерн който газеше всичко *smile*

sksw
17.12.2013 23:32

Аз не виждам никакъв спад пък.. В Бундеслигата имаха повече точки от предния сезон и в ШЛ така в групата. Предния сезон в ШЛ паднаха в групите от Бате Борисов, а този паднаха от Сити и то повеждайки 2:0. Ясно е, че след това спряха да играят. Също така подобриха какви ли не рекорди. Аз лично не виждам никакъв спад. Скоро в Германия Байерн ще могат да спрат да играят и пак никой няма да ги стигне по точки, за купата на Германия Байерн ще играе с отчайващите Хамбургер. В ШЛ ще играят срещу Арсенал, които в последно време им падна нещо формата. Така че имаме всички предпоставки доминацията на Байерн през 2014 да продължи. А колкото до финала с Атлетико Минейро, без да подценявам Атлетико мога да ви кажа, че ще паднат с повече от 2 гола разлика.

Bayern85_
17.12.2013 23:29

Не сме ние отборът който трябва да се притеснява,като гледам другите грандове,един не виждам да играе добре.За това не се притеснявайте за нас,вашите отбори са доста по-зле

Bayern85_
17.12.2013 23:26

Не е спад,просто не се влагат,виж за какви отбори става въпрос,в Германия когато се напънат,се получава разгромни победи.Рекорд в шл и бундеслигата,ако на това му викаш спад в играта *smile*.Просто не са дошли важните мачове,в Германия вече водят със седем точки,с игра на ходом.

Inevitable
17.12.2013 23:21

Пич, нормално е да ги мажат.. като цяло Байерн са машини от миналата година, обаче се забелязва спад в играта им. Знам ,че в момента ще кажеш че съм глупак, но след известно време ще разбереш за какво говоря *smile*. Иначе са ми много симпатичен отбор *smile*

valer4y
17.12.2013 21:22

Супер Байерн хей хей, победа и финал за петата купа тая година *cup**cup**cup**cup**cup*

tishowinner2
17.12.2013 21:21

харесай коментара ако не знаеш и един от Гуанджоу *lol*

Отговор
:
10
tylergalabov
17.12.2013 22:41

Не си прав. Конса всички го знаем... хахах

tng2000
17.12.2013 21:16

Леле какъв мач ! Ще бъде толкова успорвано тоя мач,колкотот състезание между Пер Мертезакер и Юсеин Болт !