Футболната вражда в Росарио взе две жертви

18:47
Футболната вражда в Росарио взе две жертви
Двама привърженици на аржентинския Нюелс Олд Бойс са убити в Росарио от привърженик на клуба-съперник от града, предаде агенция Франс прес от столицата Буенос Айрес, като се позова на източник от полицията.

Двамата убити запалянковци са съответно на 34 и 39 години. Освен това ранена от куршумите е 29-годишна жена и 9-годишно момиченце, които са пътували в колата на убитите запалянковци. Инцидентът е станал в неделя вечер след мача между Нюелс Олд Бойс и Ланус (2:2). Шофьорът на колата е влязъл в конфликт с мотоциклетист, облечен във фланелката на градския съперник Росарио Сентрал. След словестните пререкания мотоциклетистът, облечен във фланелка на Росарио Сентрал, е извадил пистолет и е открил огън по колата.

Нюелс Олд Бойс и Росарио Сентрал са двата градски съперника на Росарио - пристанищен град и агро-индустриален център с 1 милион жители, разположен на 300 километра от столицата Буенос Айрес.

През отиващата си 2013 година девет футболни запалянковци в Аржентина са убити в сблъсъци между запалянковци. През 2012 година броят на убитите при подобни сблъсъци е 12.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация