\"Фашисткият\" клуб в крайна сметка надви шотландеца \"робовладелец\"

13:25
\"Фашисткият\" клуб в крайна сметка надви шотландеца \"робовладелец\"
Реал Мадрид най-накрая получи зелена светлина да преговаря с Кристиано Роналдо и по този начин "Белия балет" успя да преодолее титаничната съпротива на сър Алекс Фъргюсън, който направи всичко възможно през миналото лято да попречи на подобен трансфер.

Припомняме ви някои от най-интересните моменти в латиноамериканската сага "Кристиано Роналдо в Реал".

Интересът на "Кралския клуб" към крилото на Юнайтед датира още от началото на 2008 година, когато португалецът бе в убийствена форма и водеше "червените дяволи" към дубъла, който те постигнаха в края на онзи сезон, печелейки титлата във Висшата лига и Шампионсаката лига, след като победиха Челси на финала с дузпи. Тогавашният президент на Реал Рамон Калдерон направо обяви Кристиано за сигурно ново попълнение на своя клуб, а португалецът започна да говори по медиите, че има нужда от ново предизвикателство и как мечтае да играе в "най-големия клуб в света".

Сър Алекс Фъргюсън обаче не искаше и да чува за подобно нещо, и отряза всички мераци на "Белия балет". Реал на няколко пъти предложи подобрена оферта за Рон, но всичките опити за трансфер бяха отхвърлени. Драмата стана пълна, когато Кристиано заяви, че се чувства като роб в своя клуб, защото не е пуснат да преговаря и съответно да се присъедини към Реал. Думите на португалеца дойдоха веднага след изказването на президента на ФИФА Сеп Блатер, който заяви, че големите клубове третират ужасно своите футболисти.

"Робовладелецът" сър Алекс обаче не се трогна от тези оплаквания и започна новия сезон с усмивка и Роналдо в стартовия си състав. От Реал настойчиво продължиха да обявяват, че рано или късно ще вземат играча на "Бернабеу".

Тогава, на една пресконференция сър Алекс избухна:
"Хората от Реал още си мислят, че са под закрилата на фашисткия диктатор Франко и могат да имат всеки, който си поискат. Да, но сега живеем в 21 век и те трябва да се опитат да свикнат с новата реалност."

Юнайтед с Роналдо биеше наред във Висшата лига ( с голямото изключение Ливърпул, общо 2:6) и в крайна сметка отново стана шампион. Защитата на титлата от Шампионската лига също вървеше добре и тимът стигна до финал, като Кристиано Роналдо беше основна част от похода на "червените дяволи" към Рим. Барселона обаче победи момчетата на Фърги и след мача Роналдо беше човекът, който обвини мениджъра си, че тактиката е била неподходяща. Още в този момент се разбра, че португалецът отново е готов да започне с оплакванията само и само, за да бъде пуснат в Мадрид.

И в крайна сметка това се случи: "Робовладелецът" бе победен от "фашисткия" клуб и единствената въпросителна за в бъдеще остава само:
Заслужава ли си Роналдо парите и нервите?

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Aeonflux
15.06.2009 21:23

Естествено съжалявам за Роналдо,той беше основна фигура в полузащита,напусна,но няма как да не го уважавам,тъй като е играл толкова много години за Юнайтед.Раздавал се е играл е своята игра,със своя отбор.Играчите напускат,на тяхно място идват нови,това е футбола,винаги ще уважавам Роналдо и винаги ще го подкрепям,и обичам.Въпреки интересния му характер-ПОКЛОН!!!

theclash
12.06.2009 02:45

Аах вие, симпатяги - фенове на големи отбори! Когато вие отмъквате играчи на по-скромните във финансово отношение клубове като хвърляте баснословни суми - всичко е ОК. Обаче когато някой по-голям клуб от вашия отмъкне някоя ваша звезда - то не са сълзи, сополи, пяна по устата... Айде стегнете се малко.

idol_bg
11.06.2009 23:51

Marmott....С всичко съм съгласен в коментара ти и даже като теб смятам че Руни ще е новият лидер и тартор в отбора.Но моля (теб и всички фенове на Юнайтед),не намесвайте повече оня финал от 99-та като показно за дух.В тоя мач Ман. приличаха на всичко друго,но не и на футболен отбор.Дори смея да твърдя че срещу Барса....Юнайтед играха по-добре отколкото тогава срещу Байерн.Във футбола няма нищо случайно и единствената причина поради която тогава Редс обърнаха мача накрая,се казва.....Байерн М.Да точно така,защото тогава баварците сами се биха.Вместо мача да свърши 5-0 за Байерн (защото толкоз бяха 100 %-те положения,да не говорим за другите)....стана 1-2.Така че точно тоя пример да даваш за дух..ми се струва смешничко.

Jurka5
11.06.2009 22:04

Щом така мислиш.Радвам се,че се махна от любимия ми отбор *stop*

Crissstiano
11.06.2009 22:02

Аве аз ти излагам факти не предположения.Манчестър бяха трагични този мач,а Роналдо ги изкара както и 2 мач с Арсенал.

Jurka5
11.06.2009 22:00

Crissstiano,а ти знаеш ли,че оставаха още 80 минути игра?

Crissstiano
11.06.2009 20:33

Marmott а ти нали знаеш,че ако не беше той нямаше даже да видят финала?Заминаваха още срещу Порто

Marmott
11.06.2009 20:30

Най-после да го махнат.Добър футболист е ама до там.В истинския живот може да не е егоист и да е надменен,но на тереан е такъв.Сър Алекс явно разбра,че тази година той провали отбора.На финала той подреди отбора така, че всички да играят за да може да изпъкне Роналдо, а това е противоречие с дългогодишната политика и идеология на клуба за сплотен отбор без най-важен футболист и най-незначителен.Вече ще бъде отворен пътят за футболисти като Бербатов,Руни да поведат отбора,възможно най-мотивиран,силен и единен.През 99 година отбора беше именно такъв и затова спечели ШЛ.Десет години по-късно на финала в Рим беше точно обратното и затова Барселона спечели напълно заслужено благодарение на дух,колектив и класни футболисти които играят за отбора,не за себе си. Glory Glory Man United

Notlike
11.06.2009 18:59

Реал Мадрид ще стане най-великият клуб на Земята. Ще спечели Сегунда дивизион и ще стигне финал за турнира Загорка къп *lol*

Nitram1980
11.06.2009 17:43


Нека да отива ,така поне ще дадат на други младоци да се изявят.Хубаво че се оттърват от него,макар че направи много за Манчестър Юнайтед. *thumb_up* *thumb_up*

Craz1_K1ller
11.06.2009 17:23

Кат прочетох тва 2-6 срещу Ливърпул се сетих за Реал М-Барселона *lol*

beckham_07
11.06.2009 15:04

Боклуци "бели" дано Барселона догодина да ви разцепят максимално и РОналдо да съжалява,че напусна отбора който му даде всичко и с който спечели всичко!Колкото и да го харесвам ми е много обидно,че си отива така!!!!!!!

Dido_Man_U
11.06.2009 13:50

Победил или не ся и 2 ще се провалят *thumb_down* *thumb_up* *sick*

angel_hi
11.06.2009 13:27

Не ги заслужава.Браво на Перес победи шотландския боец.Кака и Роналдо-следва Вия