Моджи: Босовете на Юве са виновни за провала в Турция

22:09
Моджи: Босовете на Юве са виновни за провала в Турция
Бившият генерален директор на Ювентус Лучано Моджи обвини настоящото ръководство на клуба за отпадането на отбора от Шампионската лига на етап групова фаза.

Както е известно, бианконерите загубиха от Галатасарай в Истанбул с 0:1 в сряда. Мачът с игра на терен, приличащ на разорана нива, като на всичкото отгоре през цялото време не спираше да вали сняг.

"Мач от такова значение не трябваше да се играе на игрище, което е в подобно състояние", отсече Моджи в ефира на радио "Kiss Kiss".

"В Юве направиха две огромни грешки. Първата е, че не успяха да прескочат група, в която имаше два по-слаби от тях отбора. Втората грешка е, че ръководството прояви слабост. Директорите трябваше да откажат да подновят мача на този разоран терен. Те не сториха това и вижте какъв е резултатът", допълни Лучано Моджи.

Специалистът също така коментира и ситуацията в Наполи:

"Ако са умни, ще игнорират Лига Европа и ще се съсредоточат върху Серия А. Това е слаб турнир, в който няма почти никакви пари. Силните отбори използват резервите си мачовете от тази надпревара. Колкото до Юве, те може и да стигнат далече, защото имат по-силна резервна скамейка", обясни Лучано Моджи.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

headhunters
14.12.2013 19:09

Ако терена беше в идеално състояние нямаше да паднат само с 1-0... да се радват, че играха на такъв терен, че иначе не знам точно в Турция дали щяха да се разминат с по малко от 2 гола..

KrisJuve
14.12.2013 19:25

за съжаление, приятелю хейтър, няма как да разберем, как би се развил мача, ако терена беше в идеално състояние, така че ако обичаш спести си така или иначе излишния коментар и се радвай на победата на Челси над Кристъл Палас, вместо да продължаваш да трупаш злоба от миналогодишното 3-0

Ginekologa
14.12.2013 13:01

да направят 1,2 квоти за ШЛ да видим малко борба в Лига Европа *wink*

sdw
14.12.2013 08:42

Каквото е било за Юве,такова и за Галатасарай.Повечето фенове на футбола сме изненадани,след като виждаме силното представяне на Юве в калчото и това слабо представяне в ШЛ.Айде разбирам да са Сити(мин. год.) и да нямат традиции,но именно бианконерите имат традиции в Евро турнирите.

KrisJuve
14.12.2013 19:20

Да, Юве като име има традиции в ШЛ, но ако погледнем колко от титулярите имат наистина традиции в този турнир, ще стане ясно за всички, защо не им върви играта в Европа. Буфон, Пирло, който не игра в конкретния мач и най много Киелини. Преди миналия сезон играчи като Бонучи, Лихтщайнер, Асамоа и Погба не бяха помирисвали ШЛ. Освен опит отбора има нужда и от още класа на точните позиции. Пък и в момента има по - класни отбори кандидати за трофея. Едва ли някой е очаквал Юве да отпадне още в групите, но се случват и изненади. Базел би 2 пъти Челси, Аякс победи Барса, Сити обърна Байерн от 2:0. Където е текло пак ще тече рано или късно *smile*

greenhool
14.12.2013 01:03

За първи път съм съгласен с всички коментари*wink*

RealMadrid_4ver
14.12.2013 00:05

Ювентус не показаха с нищо, че заслужават много повече от Галата да се класират, видяхме ги как се представиха в групата, единствено затрудниха Реал на Бернабеу, но това не е достатъчно.

Luffy
13.12.2013 23:34

От цялата работа с терена явно по чудноват начин това е оказало влияние само на Ювентус докато Галатасарай са играли на терен мечта..Толкова много грешки допусна Ювентус в тази и само с една победа и накрая с един равен искаха да стане номера почти като предната година когато пак 1вите 3 мача бяха с 3 точки без победа,после биха слабите Нордселанд подобно сега на Копенхаген,но тогава надскочиха себе си и размазаха заслужено Челси,а сега излезнаха за равен срещу 7ия в Турция и го отнесоха.

RealMadrid_4ver
13.12.2013 23:18

Никой не може да гарантира, че при добър терен Юве щяха да продължат.

Bambaleo
16.12.2013 01:38

за гаранции не става въпрос, но е факт че на този терен не трябваше да се играе

futbolista_rs
13.12.2013 22:40

Моджи може да е всякакъв, но разбира от управление.

Bambaleo
16.12.2013 01:35

Естествено че разбира от стратегическо управление на футболен отбор, все пак е бил изпълнителен/генерален директор в този клуб, но като цяло не заслужаваха да преминат в втората фаза на турнира поради слабото си представяне, което обаче важи с не по-малка сила и за Галатасарай.