"Байерн не е най-добрият отбор в Европа"

21:51
"Байерн не е най-добрият отбор в Европа"
Наставникът на Байерн Мюнехен Хосеп Гуардиола не смята, че на този етап отборът му е най-добър в Европа.

Треньорът на баварците е и на мнение, че първото място в Бундеслигата все още не е решено.

"Ние не сме най-добрият отбор в Европа. Изминалата година беше невероятна. Спечелихме заслужени трофеи. В този си вид трудно можем да повторим това постижение. Виждам, че има хора, които си мислят, че Бундеслигата вече е решена. Това не е така! Едва декември месец сме. Изненадан съм колко труден е всеки един мач в нашето първенство. Важното сега е да спечелим в Хамбург, за да запазим дистанцията си от Леверкузен и Дортмунд", заяви Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bayern85_
14.12.2013 17:38

Как успяхте да се скарате за първенствата не знам,човека си казва,че не са най-добрият отбор в Европа.Ако беше португалчето,до сега да е литнал във въздуха.Най-доброто първенство,се определя от коефициентите на отборите играещи в Европа.Какво не ви е ясно,испанското води пред английското,немското е трето.Колко финали дс играели английските не знам,но не са водачи в ранг листата.

sdw
14.12.2013 19:05

Щото феновете са свикнали да гледат ДИема.

Bayern85_
14.12.2013 18:44

Затова го има класирането,английските били имали 2-3 отбора печелили шл в последните години.Е питам аз,защо не са първи в ранг листата,като са толкова добри отборите им?

sdw
14.12.2013 18:31

Така е,тъпо е да се спори за първенства.То е ясно,че на всеки любимите му първенства са там,където играе любимия му отбор,а всички първенства си имат плюсове и минуси.

aa2
14.12.2013 08:58

''Изненадан съм колко труден е всеки един мач в нашето първенство.'', е щом 7:0, 6:0 и др. такива резултати са ''трудни'' мачове то значи не знам какво трябва да е, че да кажеш, че мача е лесен.Тея излизат на терена и от 1-та секунда атакуват докато противника стои със свалени гащи и само чака да му го вкарат.Само 2 мача съм гледал на Байерн в Германия този сезон - 1я с Борусия дето ги засрамиха и другия с някой от по-малките отбори когато биха с 2 или 3 на 0 и цял мач, буквално ЦЯЛ мач се игра пред вратата на противника, даже мисля, че нямаше излизане от полето на противника им.Толкова е труден сезона, че направо не знам.Тоя ако иде в Юнайтед, Челси, Арсенал или някой от другите претенденти за титлата сигурно в 10тия кръг ще каже, че не може да издържа на напрежението и ще си тръгне.

sdw
14.12.2013 08:47

Ба някои хора не се научиха,че няма най-добро първенство и няма най-добър отбор.В момента има 4-5 отбора,които зависимост от много променливи биха се били помежду си без да има реална предварителна прогноза за изхода на мача.А за първенствата какво да говорим.Всяко едно първенство си има своя чар и своите минуси и е нормално подражателите на дадени отбори да защитават първенството,в което играят любимите си отбори.В Англия единствения плюс е,че конкуренцията е голяма и мачовете между 1-т и последния пак може да е много здрав,но за нас зрителите ... Аз от 4-5 мача ми харесва около ... 1 ... В момента испанското и немското си приличат по доста фактори,а италианското е така с английското(не по стил на игра разбира се).

manutd_forlife
14.12.2013 08:13

От догини е доказано, кое първенство е най-силното... ама вие си знаете ващо. Всеки да ви го каже пак ще си държите на своето, което не е лошо качество, ама в този случай ви прави за смях пред много хора. Това, че дадено първенство има 2 силни отбора способни да спечелят ШЛ не значи нищо. За великото испанско първенство ли ще говорим? Където само Барселона остава черта в Шл. Или за Немското, което в момента е само Байерн. Последните 10 години е имало 4 англйски отбора на финал в Шл (някои повече от 1 път) 2 немски(което се случи тази година) 1 испански и 2 италиански. Има ли смисъл да продължим да говорим? Естествено, че вие ще продължите, ама няма как да спорите с фактите...

kapitana123
14.12.2013 05:44

Байерн Е най-добрият отбор в Европа в момента... въпреки Гуардиола!

sksw
14.12.2013 01:47

И както каза пича по-долу, в Англия разчитата предимно на чужденци.. И когато дойде време да играе национала на Англия, всички знаем какъв бой ядат.. Няма отбор в Англия, който да не е бъкан с чужденци.. Докато примерно ще ти дам Байерн, които имат също пари да замерят.. 70% от отбора на Байерн са немци. Говоря от титулярите и тия които често играят. Това когато се случи в английски отбор и този отбор да постигне требъл, можеш да ми се обадиш..

sksw
14.12.2013 01:45

И ако те интересува, немските отбори имат по-добри бази и стадиони, както и повече публика от английските доказано. Лично аз не съм виждал в мач от Бундеслигата празен стадион или празни места. Говоря за Първа Бундеслига, а не за Втора или за купата *smile* Макар че и там са доста пълни. Дори за мачовете на Байерн и Дортмунд, билетите са изкупени за следващите 20-30 мача. Няма едно нещо за което да се хвана, че английското е по-добро.. Дори италианското е по-интересно тази година от английското..

sdw
14.12.2013 13:12

Това дали отборите са постоянни няма никакво значение дали първенството е силно или слабо.В смисъл такъв непредставилите се добре отбори не правят първенството слабо.И пак ще повторя - тъпо е да сравнявате първенствата помежду си защото всяко едно си има своя чар и своите минуси.

sksw
14.12.2013 12:42

Далеч си от истината приятел... И в Германия топ отборите понякога губят от малките, но СА ПОСТОЯННИ. Докато в Англия не виждам нито 1 постоянен отбор.. А без постояннни отбори, едно първенство става по-слабо и това си личи в ШЛ и ЛЕ. Можеш да си сигурен, че топ5 в Германия ще пометат не половината, а всички отбори в Англия, стига да имат ден *smile*

scouser_pool
14.12.2013 03:18

А това за стадионите въпреки че е вярно не виждам какъв аргумент е в теза за най-добро първенство , става дума за футболисти не за фенове все пак , и също не виждам как може да наречеш мачовете на на Юнайтед с Байер или Челси с Шалке случайни или единични случай , имаш си мнение , но го защитавай с достоверни аргументи , Юнайтед са в слаба форма в момента и изкъртиха един от топ 4 отборите на Германия , същото направиха Челси, Арсенал , които въпреки че са лидери в момента са може би 3тия или 4тия най-силен отбор на Англия и играха наравно с Дортмунд , Дормтунд и Байерн са единствените отбори на Германия , които могат да се мерят с топ 6,7 на Англия моля ти се , как половината отбори на Германия ще начупят тези на Англия като в Англия средняците като Суонзи,Нюкасъл стигат далеч в Лига Европа главно с резерви и две местни купи с натоверана програма , докато в Германия кой средняк е стигнал далеч в евротурнирите Гладбах миналата година отпаднаха някъде на 1/8финал , това им е максимума на отборите извън топ 4 на Германия , Хамбургер или Хановер не съм сигурен ако не се лъжа последно стигнаха в Лига Европа надалеч някъде 1/2финалите 2009 и паднаха от познай от кой-Фулъм които стигнаха до финала...стиг бъдете малко реалисти Бундеслига се доближава до английското , но има още много да растат останалите отбори освен Дортмунд и Байерн ето ти от мен аз как виждам по сила следните отбори Байерн>Сити,Челси>Дортмунд,Арсенал,Юнайтед>Тотнъм,Ливърпул>Евертън,Шалке,Байер и така

sksw
14.12.2013 00:54

Съжалявам за флуда, но по темата да кажа. Не виждам в момента спрямо резултатите на отборите, кой отбор е по-добър от Байерн. За мен те са най-добри в момента и най-постоянни. Дори смятам, че Байерн са по-силни отколкото бяха предния сезон пак изхождайки от резултатите и видяното. То ще си проличи *smile*

DuFkaTa
14.12.2013 00:12

Божее, щом немското му се струва трудно, не ми се мисли, ако има топките и дойде в Англия какво ще му е...Ама нормално, едно е си в Испания и с Барса и отборите сами да се бият, друго е когато всички скачат на шампиона.

sksw
14.12.2013 12:46

А Байерн ако е на 100% знаеш ли какво ще им причини на тия които си изброил ? Защото Байерн в първия мач с Арсенал миналия сезон и 1вия със Сити бяха на 100% и почти не барнаха топката.. Жалко, че вторите мачове играха по-малко и от 50% и позволиха да изгубят..

sksw
14.12.2013 12:44

В последните 20 години Юнайтед в Англия и Реал и Барса в Испания доминират повече спрямо другите отколкото Байерн в ГЕрмания.. Мисля че тук трябва да приключим спора хаха Има в Германия Байерн и Дортмунд ама друг път.. Погледни кои са шампионите през последните 20-25 години и виж че съотношението на Байерн и другите е 50 на 50.. Нещо което в Испания и Англия НЕ Е *smile*

sdw
14.12.2013 11:47

Има фенове на футбола,които обичат да гледат и други отбори,освен любимите си и понякога свалят розовите очила,които си ги сложил.Та опитвам се да кажа,че от кол и въже се е стигнало до темата в английския футбол,но като прочетеш заглавието на темата ще разбереш "Европа".От тук тръгват корени за разговори по всякакви теми,включително и тъпия ви спор кое първенство е по-добро.

leather_rebel
14.12.2013 11:06

Ей, , темата е мнението на Гуардиола за Байерн на международно ниво и неговото виждане за Бундеслигата. Какво точно не ти е ясно? Ако ще пишеш тук, пишеш по темата! Аман от зомбирани смешници, продукт на добрия маркетинг на англичаните. Като влезеш в тема на смешното отборче на Юнайтед, тогава пишеш за тях. Например като онази изцепка на некадърния Ви мениджър, че отборчето имало сили да вземе ШЛ. Смях в залата, пълен! Отиваш там, не тук! Тук пишем за Гуардиола и Байерн в случая. Какво не ти е ясно?

sdw
14.12.2013 09:53

Като цяло съм съгласен,но ще те упрекна само за едно.Какво лошо човека да пуши от време на време? *beer* всички го правим *lol*

NoDiggity
14.12.2013 09:47

Много ми е смешно как такива "големи фенове" на бундеслигата(сигурно е гледаш от 2-3 години) изкарвате Английското първенствто смешно! Да, в момента отборите не са толкова силни, но пак успяват да стигнат до далеч и дори да спечелят ШЛ(Челси)! Ти май си доста късопаметен, че до само преди 3 сезона в Германия играеха само 3 отбора в ШЛ(3тия с квалификации), а до преди 10на - само 2! Уважавам много немците, защото са велика нация, но в Германия е същото като в Испания - има Байерн и Дортмунд - другото е пълнеж! Това, че излизат нахъсани във всеки мач се дължи на заложената психика на немците да не се предават за нищо на света! В Англия да не би да е различно? Тоя сезон абсолютно всеки отбор е бил всеки от 20те в класирането! И това с Юнайтед не знам дядо ти ли го е разправял или си чел уикипедия, докато си бил напушен, но титлите, които имаме преди ерата САФ са в повече от колкото измисления ти Дортмунд има за цялото си съществуване! Нормално такъв ограничен тип като теб да е чувал само за САФ. Има доста други велики мениджъри в историята ни - Мат Бъсби, Рон Аткинсън,Ърнест Мангъл и т.н.

leather_rebel
14.12.2013 08:19

Говори по темата бе, смешник! Какво си тръгнал да мериш пишките на Висша Лига с Бундеслига? В Англия топ играчите отиват за пари, а не защото първенството било по-силно. В Германият властва желязна, спартанска, финансова и всякаква друга дисциплина. Парите са в пъти по-малко от тези, които се вземат в Англия. Същото е и с промотирането на 2те първенства. Погледни сектантите от Диема! Както и продукта за продан, който са направили англичаните. Промиват Ви мозъците денонощно! И какво ми говориш специално за Кагава и другите? Виждаме какво става с Кагава в смешното отборче на Юнайтед. Говорим за мнението на Гуардиола и как усеща нещата в Мюнхен. Имам много истина в това, което казва. Не е свикнал който излезе срещу отбора му, да играе на 110 % и да вземат победи толкова трудно. SKSW е прав в случая - в Испания отборите са свалили гащите преди да излязат на терена и Барса само разхождат фланелките, за да си вземат своето. Трудно му е на Гуардиола в Мюнхен, но ще трябва да свиква. А и усеща прекалено голямата летва, която Хайнкес постави на Байерн. А за Юнайтед няма какво да ми говорите тук, в тема на Байерн. Бяха си винаги средняшко отборче допреди 1/4 век. Сега фенчетата, които напрупа през ерата на САФ, ще разберете какво е истинското лице на отбора от Манчестър. Както и да е, стига сте срали в неподходящи теми. Тук иде реч за Гуардиола и Байерн.

scouser_pool
14.12.2013 03:32

И също това , че по-често губят топ отборите на Англия от малките точно показва , че английското първенство расте и трябва да си на 100% , това , че губят често обаче по никакъв начин не ги поставя близко Сити да речем до Стоук или Уест Бром , както виждаш всяка година вече 3,4 наред има изявени 6,7 отбора които са на върха в класирането и те се отцепват от останалите като класа това не значи , че по-малко класните отбори не могат да те накажат , защото най-малкото играят много правилно и тактично , в Германия съм гледал 2,3 мача последните седмици , в които не участват топ 3 примерно Гладбах-Шалке и Вердер Хофе , има много често разваляне в формата на отбора и организацията на терена особено последните минути ако някой търси гол и става по-атрактивен футбола действително понякога от Висша Лига , но това е защото са им по-слаби защитите и атаките въобще всичко , не с много де , но Байерн всеки като хване и го праска с 6,7 гола , сега ще кажете , че и в Англия ще е така и все с това ще ще , но видяхме Челси като играе с Байерн последните 2 пъти , че са малко по-слаби и успяха да се противопоставят , сега да не ми кажете , че финал на Шл или на Супер Купата не бил важен и са ги подценили , защото ще се гръмна , Барса ги биха с толкова много заради слабата им защита която освен , че е слаба е и малобройна като оставят обикновено 2,3 човека отзад , все пак да не се отклоняваме , Арсенал и Сити са отбори с малди играчи и потенциал , могат да спечелят Шампионска Лига същото важи за Челси и Юнайтед , Байер и Шалке нямат никакъв шанс за 1/2финал дори при днешната конкуренция , така че да , няма смисъл да продължавам , но срещу всеки отбор си има противодействие ако опонента е достатъчно класен каквито са Челси и Арсенал и Сити и това са отбори които могат да накажат Байерн ако не са на 100% , а те са силни точно защото толкова често са на 100%

scouser_pool
14.12.2013 03:07

Този спор имам чувството , че е вечен и направо няма смисъл да се повдига , но мисля , че английското първенство се е доказало като най-трудно и качествено , не случайно над 60% о талантите ходят там да се доказват , примерно таланти от другите първенства като Суарез,Коутиню,Силва,Мата и т.н. ходят да градят име във Висша Лига и то дори в отборите които не са в евротурнирите като Нюкасъл,Евертън,Суонзи Ливърпул ако щеш дори , в Германия всичките топ таланти отиват в Байерн , говоря за таланти от чужди първенства иначе безспорно испанците и немците са по-талантливи , но това не доказва ли точно обратната теза?Тоест става дума за първенство и за това най-добрите таланти(немци,бразилци,испанци) ходят в най-доброто първнство(английското)... не искам да натрапвам мнение , но неслучайно всички талантливи подобни играчи казват , че английското е най-трудно и отнема адаптация , сега това , че Байер Л,Шалке или Атлетико са в добро състояние прави ли ги по-добри от да речем който и да е отбор от топ 6 на Англия?Ами след като Шурле,Кагава,Мата,Силва,Дракслер(до 1 година ще играе във ВЛ сигурен съм), ходят там очевидно не.Това са временни явления , във Висша Лига отборите става по-добри с всяка година и това си личи , този сезон има 4 англ отбора в 1/8финалите и тази тенденция след няколко преходни години обещавам , че ще се затвърди

sksw
14.12.2013 01:41

И същия този Леверкузен би 0:1 Дортмунд като гост. Не ми говори за отделни мачове. В Англия последните отбори немогат би Лудогорец, камоли пък някой отбор от немското. Но аз ти гарантирам, че топ10 в немското ще начупи от бой не половината отбори в Англия, а топ отборите ви, стига да имат ден и да им върви играта *smile* Особено Байерн, Дортмунд и другите, имат ли ден на някой от английските отбори могат да им направят баскетболни резултати.. Както и да е не ми се спори. Статистиката доказва, кое първенство е по-силното. А както ти казах в последните 20 години съпоставени доминацията на Юнайтед в Англия и на Барса и Реал в Испания е по-голяма отколкото тази на Байерн в Германия ФАКТ. Следователно немското е по-интересното първенство. До тук спирам със спора. И немското ще става все по-силно и по-силно, в това можеш да си сигурен *smile*

Anders0n
14.12.2013 01:35

Леверкузен е толкова постоянен и твърд отбор,че за два мача с Юнайтед направиха голова разлика 9-1 хахахахахах адското унижение...в Англия последните 3 отбора могат да начупят половината от немското без проблем

sksw
14.12.2013 00:53

Можеш да си сигурен, че ако не този сезон, то най-късно следващия Германия ще мине по точки Испания и ще излезе начело говорим за клубни отбори. А Байерн може още този сезон да мине Барса и да стане лидер в УЕФА по точки.. Как няма как да пусна Байерн в Англия, за да видиш колко трудно е английското.. Защото там ще е живо чудо в момента, ако някой ги бие.. Не ми гледай мача със Сити в Мюнхен, където при 2:0 Байерн подцениха съперника.. Видя как Байерн размазаха от бой Сити в Англия с владеене на топката 80%.. Просто 2рия мач със Сити и реванша на 1/8 финала миналия сезон с Арсенал, Байерн нямаха стимул, защото имаха комфортен аванс и не си даваха зор.. Иначе в първите мачове ги пръснаха от бой.. Английското беше силно преди, но сега е боза.. Всички са толкова непостоянни.. Преди поне имаше 2-3 отбора които мачкаха наред и т.н., а сега всеки пада от всеки.. Топ отборите са кажи речи на едно ниво с отборите от 2-рата половина на таблицата и дори падат от тях.. Което не говори особено добре за силата на английските отбори.. И това си личи в евротурнирите, където в последните години ядат доста голям бой.

sksw
14.12.2013 00:48

Кой те излъга, че английското е по-силно от немското ? Я погледни само и ми кажи, има ли поне 1 постоянен английски отбор ? За пример ще ти дам Юнайтед, тъй като гледам си си сложил Бекъм с фланелката им за аватар.. Те един път правят равен, един път бият, после падат с някакъв огромен резултат.. Няма нито 1 постоянен английски отбор.. В Бундеслигата освен Байерн, постоянни са и Дортмунд и Леверкузен, които от дъжд на вятър правят лоши мачове.. Да не говорим, че битката е голяма и всички са много равностойни.. Само Байерн е малко пред другите и то в последните 2 сезона. Ако погледнеш последните 20 години в Германия и Англия да речем или Испания, ще разбереш, че в Германия Байерн е ставал по-малко пъти шампион, спрямо това което са ставали Юнайтед в Англия и Реал и Барса в Испания.. Защото там доминацията е по-голяма отколкото тази на Байерн.. Немското в момента е най-трудното европейско първенство и сега някой ще каже Байерн нам си какво.. Байерн само последните 2 сезона мачка всичко.. А и ако погледнете този сезон Леверкузен са на само 4 точки от Байерн. А и Немското не е Байерн. Там има много отбори и ако видите след Байерн каква битка се води и на колко малко са разделени отборите, друго ще говорите.. Те защото другите първенства са много велики, затова Байерн и Дортмунд бяха на финал в ШЛ и размазаха и Барселони и Реал Мадритовци и Ювентуси и кой ли не.. И затова тази година всичките 4 немски отбора се класираха на 1/8.. Защото немското е лесно..

angel.bonev.908
14.12.2013 00:32

Смешното английско първенство недей ми го хвали. Всеки играч, дошъл от Испания или Германия в Англия се е наложил, а са малко играчите от Англия, които са се наложили в Испания или Германия. Така е то школите като не работят и разчитате само на чужденци!

vikatmitotti
13.12.2013 22:54

Няма такова нещо като ''най-добър отбор в света или Европа''!Всеки отбор може да загуби и да победи всеки.