Прандели: Италианският футбол е в дълбока криза

14:33
Прандели: Италианският футбол е в дълбока криза
Италианският футбол се намира във фаза на дълбока криза, заяви селекционерът на националния отбор Чезаре Прандели.

Повод за това изявление на треньора на "Скуадра Адзура" е фактът, че за 1/8 финалите на Шампионската лига се класира само един отбор от Серия А - Милан.

Подобно нещо се случва за първи път от 1999 г. Ювентус и Наполи не успяха да прескочат груповия етап, след като финишираха трети в групите си.

"Цифрите показват, че нашият футбол се намира в етап на исторически упадък. Разочарован съм, тъй като очаквах всички наши отбори да продължат. Това беше много важно за настройката в навечерието на Световното първенство и увереността на играчите в силите им. Разбира се, можеш да се оправдаеш с лошия терен в Истанбул или с това, че на Наполи не му достигна един гол, за да се класира втори, но е нужно да бъдем реалисти. Ние вече не сме най-добрите и трябва да го признаем", отбеляза Прандели.

Той също изрази разочарованието си от насилието по стадионите (след мача Милан - Аякс няколко холандски фенове се озоваха в болница с рани от ножове).

"Това трябва да се изкорени, преди УЕФА и ФИФА да почнат да ни вадят от съревнования", каза Прандели. В Лига Европа Италия ще бъде представена от четири отбора - Фиорентина, Наполи, Лацио и Ювентус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

papaz4eto
13.12.2013 20:33

а тоя асамоа че не струва то е ясно.ко му харесват незнам.въпреки че в дефанзивен план е добър но като атакуващ футболист е на нивото на някой дърводелец от нашата си А група тука

futbolista_rs
13.12.2013 15:45

Поне имат повече полза за националния. Ако имаха много пари и шейхове нямаше да се залага на школите и да се налагат таланти, а виждаме последиците за Англия от това.

YUNOFF
13.12.2013 16:13

Затова и виждаме какво става с националните отбори. Задай си въпроса Италия 00' дали ще загуби от Италия 13' ами Бразилия онази велика Бразилия от 2002 няма как да изгуби от сегашната, ами Франция та дори и Англия? Същото важи за 200 други държави изключенията са единици (Испания,Германия,Хърватия,Белгия и тн.). Тоест твърдя, че националния футбол е спрял от много време и много отбори вече не търпят развитие, а точно обратното. Може мнението ми да е крайно но е факт. Европейските и Световните първенства през 70-те,80-те, 90-те и началото на 21 век бяха уникални последните 10 години много падна нивото на тези купи може би до някъде и заради Испания. Както първия коментар така и аз ще кажа, че това е лично мнение и не сте длъжни да го харесате.

NoDiggity
13.12.2013 15:58

Едното за сметка на другото *smile* Клубния футбол на Англия е в пъти по-силен от Италианския в момента, но националния е трагедия! Не мисля, че шейховете са виновни за това. Просто националния на Англия от край време си е трагедия и без да ги имаше шейх Мансур, Абрамович и тем подобни.

aa2
13.12.2013 14:54

Мдаа...Въпреки че не мисля, че това е факт от тази година, а от няколко сезона насам.Ювентус отпаднаха повече от заслужено, въпреки че наистина могат леко да използват терена като оправдания, ако изключим факта, че все пак и Галатасарай играха на същия терен.За Милан на всички им беше ясно, че на магия ще минават в следващата фаза, а с тази игра която показаха мисля, че няма противник, който да загуби в 2 двубоя срещу тях.За Наполи също беше ясно, че ще е аутсайдера от 3-те фаворита в групата, а това, че се стигна до 2:0 беше чисто и просто причинено от факта, че Арсенал реши да не играе в този мач, а да се пази за мача със Сити.Мисля, че всички видяхме, че дори без много игра от Арсенал Наполи не показа, че може да победи с 3 гола разлика в този мач.Ако англичаните бяха излезли с идеята да бият ми се струва, че резултата щеше да е 0:2, а не 2:0.Италианския футбол си е на дъното поне в Европа, но това не значи, че в даден момент няма да се върнат на челните места, въпреки че не вярвам някога да са на върха.

П.С. - това е мое мнение и не карам никого да се съгласява с него, ако имаше нещо да ми кажете го направете човешки, нямам желание да се карам с никого!

papaz4eto
13.12.2013 20:31

ми ко да напраят като не влизаше и не влизаше с по 15 точни удара и по 15-20 корнера с притежание на топката по 60 и кусур процента и т.н. че и реал смачкахме в домакинския мач.значи е по заслужено да продължи отбор който пада с по 6 гола и с по 5 удара във вратата така ли?

futbolista_rs
13.12.2013 19:10

Да не биеш Галата в Торино и Копенхаген Х не виждам кое не е заслужено. Играхме и на наш терен, на който нямаше сняг. Крилата куцат яката с тоя Асамоа дето всяко движение му е едно и също.

papaz4eto
13.12.2013 18:43

само ще ти кажа за ювентус,че коментара ти повече от заслужено са отпаднали е много несериозен.юве са в тройката от всички отбори по точни и неточни удари.просто трябваше рано рано да си решат нещата.а конкретно мача в стамбула според мен конте си е виновен.какво ми цъкаха пасчета насам натам,само те ли не разбраха че на тоя терен трябваше да бавят и накъсват играта