Гришо и Маша вече конкуренти

11:37
Гришо и Маша вече конкуренти
Григор Димитров е жокер в стратегията на най-новата амбициозна имиджова компания за спортен мениджмънт. Българинът ще се присъедини към "Тийм8" от 1 януари.

Новосъздадената компания е със съсобственик Роджър Федерер, който е и първият клиент. Втори е Хуан Мартин Дел Потро, световният №5.

Гришо обаче е ключов с очакванията за бъдещето му в тениса, анализира в. "Ню Йорк таймс", цитиран от "Труд".

"Тийм8" ще се прицели в разбиване на доминацията, която засега има в тази област компанията IMG. Куриозно, нейното тенис лице е Мария Шарапова, интимната приятелка на Григор...

Досега за интересите на най-добрия ни тенисист се грижеха от Octagon.
Team8 ще се управлява от дългогодишния агент на Федерер - Тони Годсик, съпруг на Мери Джо Фернандес, финалистка от Откритите първенства на Франция и Австралия.
22-годишният Димитров е потвърдил с имейл, че ще се присъедини към Team8 от 1 януари.

Компанията ще се базира в Кливлънд (САЩ). Инвеститори ще бъдат и двама американски бизнесмени - Иън Мак Кинън и Дърк Зиф.
Договор с новата агенция първи подписа и Дел Потро (Аржентина), но се очакват и още елитни спортисти не само от света на тениса.

Годсик разясни идеята за Team8: "Ще опитаме да бъдем бутикова агенция, която ще се занимава с малка група вече утвърдени и известни спортисти. Ще бъдем много внимателни при избора. Другите агенции опитват да привлекат възможно най-много клиенти, най-вече юноши, с надеждата някой от тях да стигне топ ниво.
Ние няма да правим това. Концепцията ни е да имаме повече личен подход към клиентите, а не да наблягаме на количеството."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация