Флуминенсе изпадна във втора дивизия

10:57
Флуминенсе изпадна във втора дивизия
Шампионът на Бразилия Флуминенсе изпадна от Серия "А", след като записа най-слабото си класиране от десетилетия.

В последния кръг Флу победи Баия с 2:1, но това се оказа недостатъчно за тима от Рио да се задържи в елита. По този начин Флуминенсе стана първият в историята на Бразилия действащ шампион, който изпада още през следващия сезон.

След изиграването на всичките 38 мача от първенството 4-кратните шампиони се класираха на 17-о място с актив от 46 т. Толкова има и Крисиума, но заради повечето победи отборът успя да запази мястото си в елита.

Заедно с Флуминенсе от Серия А изпадат Васко да Гама /също с 4 титли/, Наутико и Понте Прета. На тяхно место през следващия сезон в елита ще играят Парлмейрас, Чапекоензе, Спорт Ресифе и Фигейрензе.

Шампион за 3-ти път в историята си стана Крузейро, който заедно с Гремио и Атлетико Паранаензе ще участва в Копа Либертадорес. Класиралият се на 4-о място Ботафого ще играе за Копа Судамерикана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wba
10.12.2013 11:36

Изобщо не можеш да разбереш какво става. Флуминензе изпада, Васко да Гама изпада и двата отбора с толкова добри играчи. Понте Прета пък играят финал на Копа Судамерикана... от втора дивизия пък идва тип като Палемйрас . Странна работа