Фъргюсън, Клоп и Хайнкес номинирани за Треньор на годината

20:15
Фъргюсън, Клоп и Хайнкес номинирани за Треньор на годината
Сър Алекс Фъргюсън ( Манчестър Юнайтед), Юрген Клоп ( Борусия Дортмунд) и Юп Хайнкес ( Байерн Мюнхен) са номинирани за Треньор на годината в годишната класация на световната футболна асоциация ФИФА.

Фъргюсън се отказа през лятото, след като изведе червените дяволи до 20-а титла в Англия, докато Клоп достигна финал в Шампионската лига с Борусия , загубен с 1:2 от Байерн.

Най-вероятният печеливш обаче се казва Юп Хайнкес. Старши треньорът изведе баварците до титлите в Шампионската лига, Купата на Германия и Бундеслигата. След края на сезона обаче Хайнкес бе заменен от Пеп Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MUArmy
11.12.2013 13:10

Е, добре бе първо не били силни, после само късмета им отнел 2 трофея ? Последно кое е вярното хахаха ? Истината е, че точно и само късмета отне ШЛ и титлата на Байерн, преди Хайнкес да дойде в отбора, т.е. отбора си беше не по-малко качествен.

peshotar
10.12.2013 20:58

И тримата заслужават,най-добър според мен е Клоп,но най-заслужил за годината е Хайкенс.А без Съра се вижда какво става в Юнайтед..все пак е разумно да е Хайкенс,а тази година Дортмунд да взимат ШЛ и да я дават на Клоп

MUArmy
10.12.2013 20:01

Абе, мислете малко с тея глави, бе. Бил ли си зависим от някого през целия си живот(в случая кариера), та ми говориш ? Всички, абсолютно всички футболисти на Юнайтед и до сега са зависими от сър Алекс, а лошото тепърва предстои - Мойс много трудно ще се справи с проблемите и ще изисква много време. Футболист, който никога не е бил в отбора на друг мениджър, няма как да свикне с Мойс, да не говориме че има хора, които нямат нужните качества, за да играят дори в Лудогорец, камо ли в Юнайтед. Айде съвсем набързо да сравниме другите отбори, с този на Юнайтед и да видиме къде са тези класни играчи ? В защита - един единствен Рафаел, който има бъдеще + Джоунс, който е супер талантлив, но не го използват като защитник. На вратата Де Хеа е ясно, че е талант. В халфовата линия Карик, който вече е на години и това може би ще бъде последния му сезон на толкова високо ниво. Освен него виждам Кагава като класен играч в халфовата линия, но не е това неговия отбор, просто не му се получава. Заха, Янузай, както и момчетата под наем не ги коментирам, те са още твърде млади, за да кажа, че са класни играчи - просто са таланти, които не се знае дали ще се развият. В атака има много класа, но само там и на вратата не се нуждаеме от подобрение. Къде са играчи като Фабрегас, Иниеста, Шави, Меси, които едно че са световна класа, а и че са лидери, които могат да вдигнат отбора по всяко време. Как очакваш Рио или Гигс, които са на възраст вече да поведат отбора ? Къде са играчи като Лаам, Шванщайгер, къде питам ? Това, че имахме късмет такъв гении да е мениджър, не означава, че е ръководил класен отбор. АБСОЛЮТНО НИКОЙ МЕНИДЖЪР НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЮНАЙТЕД ШАМПИОН, НЕ И С ТОЗИ СЪСТАВ. САМО СЪР АЛЕКС МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ ТОВА.

fantastISCO
10.12.2013 18:23

Тука дори не трябва да се води спор кой трябва да грабне наградата - Юп Хайнкес!*cup*

ShadowBul
10.12.2013 16:54

Няма нужда от излишни коментари. Юп Хайнкес.*thumb_up* *smile* *cup*

Cleverley23
10.12.2013 16:49

Клоп при два поредни изключително силни сезона не влизаше даже в тройката и това беше подигравка с труда му.. два сезона Дортмунд мачкаше в бундеслигата, но никой не им обърна внимание.. и по точно на Клоп, който е в оснавата на развитието на Борусия. Тази година безспорно Хайнкес е номер 1, няма значение дали просто играчите му са невероятни и той почти няма работа, води отбора на Байерн - това е важното *thumb_up*
А колкото до САФ велик е - спор няма и е вероятно да получи доста гласове поради факта че се пенсионира и трябва да му бъде отдадена чест, а и сезона ни беше уникално силен, и можехме да стигнем доста напред в ШЛ, но това е вече друга тема.. *sad*
Хайнкес, Сър Алекс, Клоп е тройката за мен

ShadowBul
10.12.2013 19:15

Е то и Юп Хайнкес се пенсионира и няма да бъде повече треньор..

Horned
10.12.2013 13:15

Победителят е ясен още от сега,точно както миналата година беше ясно,че Дел Боске ще е победителят между Моу и Пеп,затова аз залагам на Хайнкес да вземе тази година отличието,толкова е жалко обаче,че не беше и този сезон начело на Байерн *sad*

MUArmy
10.12.2013 12:41

Фърги притежаваше най-слабия отбор от тези 3, но въпреки това беше конкурентен на всички в Европа. Байерн преди Хайкенс беше най-успешния Германски отбор, с куп отличия в Европа, с десетки рекорди в Германия, та Хайкенс не е направил от нищо нещо. За Клоп важи същото. Борусия е отбор, който е доминирал в Германия за определен период от време, но през 2004г настъпва страшна криза, от която отбора се съвзе преди няколко сезона. Клоп е просто човека, който хвалиме, но повечето кадърни треньори бяха да сторят същото. Най-силното качествно на Клоп е, че намира някакви извънземни таланти и, че успява да мотивира отбора до много, много високо ниво, но не той заслужава тази награда - за мен той е 3-ти тази година. Хайкенс не направи чак толкова голямо чудо, колкото се говори, но той я заслужава *smile*

sksw
10.12.2013 20:59

Не гледай какво е имал Байерн, а гледай преди идването на Хайкес, как са играли и по негово време как играха. Преди да дойде Хайнкес, Дортмунд мачкаха в Германия, а Байерн играеше с пъти по-слаб футбол. С Хайнкес от 2011 края насам Байерн са машина. Само липсата на късмет им отне трофеите през по-предния сезон, но предния си ги върнаха *smile*

ShadowBul
10.12.2013 19:12

Значи сега Манчестър Юнайтед не играе добре не заради Дейвид Мойс, така ли? Аз мисля, че на него му се поднесе един фантастичен отбор, един от най-добрите в света, пълен с класни играчи. Защо тогава Манчестър Юнайтед не играе, както играеше в последните 20 години?

MUArmy
10.12.2013 17:22

Нещо май четеш между редовете, а ? Казах, че Клоп вмомента е най-добрия мотиватор, след отказването на САФ, къде съм казал, че Хайнкес не е добър мотиватор ? Иначе в Байерн този проект се градеше около 8 години, за да може да се направи един супер-отбор, който да доминира няколко години. Този проект е години преди Хайнкес да отиде в Байерн. Той е добър мениджър, но не го правете най-великия. Видя се, че дори Тито Виланова може да печели мачове, когато му се даде един добър отбор.

NoDiggity
10.12.2013 15:21

Абсолютно те подкрепям в мнението ти! *smile* За Байерн в момента се говори точно както се говореше за Барса при Пеп - треньора не правил нищо особено, а играчите били главната причина за успехите! Тръгна си Гуардиола и се вижда какво е бил той за Барса! Пък и за мен требъла на Байерн беше абсолютно безапелационен! Нито един мач не биха с късметлийски гол или помощ от съдията, а направо сгазиха и Барса и Юве!

Anatoli93
10.12.2013 15:09

Според теб първи требъл в историята на клуба и изобщо първи някога за немски отбор е нищо? колко собствени рекорда счупиха Байерн през периода, който Хайкенс беше начело? Неможе да мотивира? Аз немога да се сетя за по-унизително нещо, което да се е случило на Байерн в последните години от това да изгубят финала на ШЛ на собствен терен от Челси (без да целя да обиждам отбора или играчите им) и още на следващата година да вземат шампионската лига като прегазиха топ отбори като Барселона и Ювентус БЕЗ допуснат гол?

cheman
10.12.2013 11:31

Хайнкес трябва да спечели наградата

paunQ
10.12.2013 10:31

Ало, какъв късмет, бе, хора? Требъл не се печели с късмет! Ставате смешни с такива изказвания! *lol* *lol*

kirilfan
10.12.2013 08:41

Твърдо за Клоп! Постигнал много, без пари, без някакви умопомрачителни трансфери,а с юноши. САФ легенда. Юп си тръгна след един много силен сезон, което за мен е глупост, трябваше да остане и този сезон, пак щеше да спечели много и така, щеше да докаже,че не всичко е било с късмет,а с работа и постоянство.

Miloshov_ManUtd
10.12.2013 10:40

Аз пък мисля, че решението да се назначи Гуардиола е брилянтно. Имаше вероятност, ако Хайнкес беше останал, играта на Байерн да не се промени с нищо, т.е. да не се развива. А сега ми се струва, че те са пътвият отбор, който ще спечели Шампионската 2 поредни години. Няма смисъл да спорим, накрая на сезона ще се разбере дали решението е било правилно *smile*

sksw
10.12.2013 02:10

Това кой е мотиватор, никой не го интересува. Важно е на терена отбора да показва добър футбол. А в момента в света няма друг отбор, който да показва по-добър футбол от Байерн. Просто е наслада да гледаш мачовете им. В това отношение Клоп изостава. Също изостава и по титли. Също изостава и в преките мачове, тъй като Байерн буквално разпиля на 4 пъти Дортмунд предния сезон. В първенството само късмета попречи на Байерн и там да бие Дортмунд.

sksw
10.12.2013 02:04

Тук ще е срамота, ако я вземе някой друг, освен Хайнкес. Този човек и това което направи е феноменално. Някой от рекордите които постави, няма да могат да бъдат подобрени в следващите 20 години и повече сигурно. Ако трябва да съпоставяме тримата, то Алекс има само 1 купа предния сезон в Англия, Клоп няма никакви (макар да стигна финал в ШЛ) и бе пряко победен от Хайнкес. А той от своя страна има Требъл + трофея за Суперкупата на Германия. Тук мисля, че всичко е ясно просто.

paunQ
09.12.2013 23:38

На Клоп за момента му стига, че е дори в топ 3! Няма как да не е Хайнкес!

basti31
09.12.2013 22:17

Хайнкес заслужава най-много наградата, все пак спечели требъл! Разполагаше с повече средства от Клоп, но пък той и на Моуриньо му купиха, който си поиска, но дори не се доближи до спечелване на требъл. Не трябва да са омаловажава постижението на Хайнкес!

GrandeBarca
09.12.2013 22:21

много точен коментар*thumb_up* всеки вика с тези играчи и аз мога...е да ама и Пелгрини си купи,Роналдо и Кака през 2009 ама нищо не му се получи *wink*

Kings_5
09.12.2013 22:16

Хайнкес много ясно. Спечели требъл, иначе Клоп наистина направи боеспособен отбор, но аз съм за Хайнкес. *cup*

_beroe_
09.12.2013 21:44

Хайнкес, той го заслужава най-много. *smile**beer*

adr
09.12.2013 21:40

Хайнкес.. човека спечели требъл, няма как да я дадат на САФ колкото и да е велик, пък Клоп колкото и да му симпатизирам, миналата година Дортмунд бяха на 30 точки от Байерн.. вярно играха финал в ШЛ ама.. тая награда спокойно може да му бъде дадена преди 2-3 години когато направи Борусия шампион и пореше Байерн в 5 поредни мача само с победи.

Johan_Cruyff_14
09.12.2013 20:58

Всичко освен Клоп ще е изненада.

sksw
10.12.2013 21:03

Байерн преди Хайкес бяха слаби и Дортмунд бяха шампиони. Хайнкес за няколко месеца направи от Байерн машина, която предния сезон изкърти всички. И в момента тази машина пак кърти.. А титлите през 2011/2012 сезон бяха изгубени нелепо. В Първенство Байерн имаха преднина, а накрая имаха няколко слаби мача в които късмета не бе на тяхна страна и Дортмунд ги минаха. В ШЛ Челси цял мач бяха натикани в наказателното си, имаха само 1 положение и то бе гола на Дрогба. Но късмет пак на дузпите извадиха. Но през следващия сезон, Байерн си взе поука от грешките и стана тотален доминант. Така че за мен приноса на Хайнкес в играта на Байерн е огромен. Да, Клоп също направи Борусия много силен отбор, но айде да не се лъжем. Борусия преди години стана и без него шампион и бе редовно в топ4 в Германия. Не е от нищо нещо, както го изкарвате. Дортмунд изобщо никога не са били слаб отбор. Но съм съгласен, че с Клоп станаха машини.

durduland
10.12.2013 02:18

Съгласен съм, че Хайнкес трябва да я вземе- но не можеш да кажеш, че първенството е изгубено поради липсата на късмет. Първенство не се губи, поради липса на късмет- там най-добре се вижда кой как си е свършил работата- може и да имаш 1,2 несполучиливи мача(случва се), може и 1,2 да бъдеш ощетен, но накрая се вижда ясно кой как е играл. Турнирите на пряка елиминация са друго нещо. Да, Байерн заслужаваха, но както видя късметът бе с Челси онази година(естествено не става само с късмет). А колкото до Клоп- голям е. От нищо направи нещо страхотно. Като казваш какви са били Байерн преди и по време на Хайнкес, ами айде кажи какви бяха и какви са Борусия при Клоп. За мен и 2мата я заслужават, САФ( въпреки че ми е любим- на 3то място).

sksw
10.12.2013 02:08

Приятел, през 2012 Байерн бяха пак най-силния отбор в света, просто нямаха късмет. Затова изгубиха и на трите фронта. Особено в ШЛ срещу Челси, цял мач отбора на Челси бе в наказателното си поле. Всичко бе мал шанс. И като казваш, Клоп бил мотиватор, Хайнкес не е ли бе ? Отбора 2012 изгуби ВСИЧКО, а месеци по-късно мачкаше наред и накрая спечели Требъл. Дали не е мотиватор, след като след подобни загуби, успя да направи от Байерн още по-голяма машина ? Да ти кажа ли, че тази игра която сега показват е негово дело. Той направи от този отбор машината която всички познават. Играчите до толкова са свикнали да играят 1 с друг, че се намират без да се гледат. Освен това купи Шакири, Мартинес и Данте. Като Данте и Мартинес бяха едни от виновниците, Байерн да имаха редовно суха мрежа. Стига с този Клоп бе. Какво направи Клоп ? Вярно мотиватор е, вярно добър е и успя да направи от Дортмунд машина. Но миналия сезон се изложи тотално и то точно срещу Байерн-а на Хайнкес. Тогава и Гьотце и всички бяха там и няма оправдание. Ако си гледал Байерн ПРЕДИ Хайнкес и Байерн по времето на Хайнкес, то ще знаеш каква разлика има. И 2009 Байерн бяха на финал в ШЛ, но бяха в пъти по-слаби спрямо това което бяха 2011/2012, 2012/2013 и този сезон *smile*

Johan_Cruyff_14
10.12.2013 01:34

Не, просто не смятам, че дядо има кой знае каква заслуга за зверската игра на неговите любимци... През 2012-та Байерн претърпяха шокиращи загуби, загуби, които озлобиха още повече и без това мотивираните им играчи. И ето какво се случи... Не си спомням да е обръщал мач с брилянтна смяна или нещо подобно. А Клоп... Клоп е нещо различно. Личността му ми напомня за една по-емоционална версия на Фъргюсън. Просто фамозен треньор, той и Диего Симеоне имаха най-голям принос за успехите на отборите си. Изключителен мотиватор, един от най-добрите. Той направи Дортмунд, никой друг! Това е чара на треньорската професия, да надъхаш няколко млади момчета и да ги накараш да вярват, че могат да го направят. В това отношение Юрген Клоп е брилянтен.

goshootpochivka
09.12.2013 21:54

Добре това с цел да бъдеш различен ли го казваш ? Безспорно човека е един от най-добрите но миналия сезон бе на Хайнкес без никаква конкуренция човека направи истински немски отбор - машина,газат на терена с постоянство и без милост. Наистина имаше по-големи ресурси от Клоп и по-голяма скамейка с по-класни резерви,но това не са неща от който всеки треньор може да се възползва както Хайнкес. За мен това е един от най добрите треньори практикували тази професия истински професионалист,много исках да дойде в Реал през лятото,но за съжаление не стана,не че съм против Анчелоти който също си върши работата добре,но не смятам че би подготвил отбора както Хайнкес би го направил.

GrandeBarca
09.12.2013 20:35

попринцип Байерн спечели ''требъл'' човекът,който ги изведе до този ''требъл'' е Юпп=да спечели този приз....но лично аз съм за Юрген,който направи от НИЩО-НЕЩО....но резултатите показват друго...Юпп или Юрген,който и да спечели няма да е НЕзаслужено...Съра мисля,че не..той е печелил каквото печелил и хич не е малко *smile*

IK_5
09.12.2013 20:26

А иначе според мен треньор на годината трябва да е Юрген Клоп