Ходжсън: Тествах куража на Стъридж

14:46
Ходжсън: Тествах куража на Стъридж
Селекционерът на Англия Рой Ходжсън не смята, че контузията на Даниел Стъридж е по негова вина.

Английският национал получи травма по време на съботната тренировка на клубния му тим Ливърпул. Стъридж веднага е бил откаран в болница, а прегледите са показали възпаление на връзка в глезена. Футболистът ще трябва да се възстановява между шест и осем седмици.

Преди това Стъридж игра пълни 90 минути в приятелския мач на англичаните срещу Германия. Поради тази причина нападателят на Ливърпул бе критикуван от страна на мениджъра на мърсисайдци Брендън Роджърс.

Ходжсън не съжалява, че е накарал Стъридж да играе цял мач за Англия. "Добрата новина за мен бе, че той игра в двубоя. Даниел не можеше да вземе участие в няколко срещи на тима, заради контузия. Беше важно за мен, за да тествам неговия кураж. Той игра цял мач и това е добре", заяви Ходжсън.

"Може и да имам вина за контузията, но няма да се извинявам. Доволен съм, че игра за Англия, въпреки че може и да не е бил готов на 100%. Това означава, че в бъдеще ще мога да му се доверя и да разчитам на него в отбора на Англия. Занапред ще играе само, когато е здрав", каза още Ходжсън.

"Ползвах го, защото докторите на отбора му позволиха. Тогава му нямаше нищо и мисля, че последната му контузия няма нищо общо с мача му в националния отбор. Искахме той да играе, а виждах, че и той има желание да помогне на националния тим", добави още селекционерът на Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BlueLndPride
13.12.2013 21:33

Не Ходжсън а медицинският екип е за ......
П.С Много ми харесва Дани като играч , яд ме е че го махнаха от Челси.

bengami
04.12.2013 12:42

Стъридж имаше контузия от мача с Фулъм и въпреки това беше викнат, за да изиграе безмислени 90 минути и контузията да му се усложни.. Глупава сова! А играчите на манчо отказват изобщо да отидат на лагер, измисляйки си контузий, или веднага биват сменяни след 1 полувреме игра!

deyangeorgiev97
04.12.2013 08:29

Ходжсън не е никакъв мениджър...От къде ли не го уволниха,това подобие на мениджър за нищо не става...Според мен нарочно го направи това със Стъридж,защото го изгониха от Ливърпул.

Notlike
03.12.2013 21:42

Не куража, а кура ще ми тестваш, дърт педераст. Спри да проваляш кариерите на футболистите си в безпредметни мачове....

Hotshield
03.12.2013 21:13

Ходжсън, за нищо не ставаш ... именно за това бе изгонен от Ливърпул, а е въпрос на време според мен да бъде изгонен и от националния тим на Англия. *thumb_up* Дано Дани се оправи напълно и отново да опъва мрежите..

agger5
03.12.2013 19:59

Нямало и за какво да се извинява ... тествал смешна работа да кажеш да не е приятелска среща окей разбирам ама в приятелска да играе цели 90 минути като се знае ,че не е трябвало да го прави да ти еба и смешния треньор е Ходжсън...

gerrard9000
03.12.2013 18:55

тия приятелски мачове на националните са напълно безсмислени.ако бях на мястото на роджърс нямаше да ги пускам играчите, да се контузват.плащам си глоба и всичко е точно...по-голяма глупост от приятелски мач на национално ниво няма!