Клуб от Русия готов да привлече Гаджев

09:21
Клуб от Русия готов да привлече Гаджев
Руският Урал (Екатеринбург) е готов да привлече Владимир Гаджев. Договорът на втория капитан на Левски изтича през юни.

И футболистът, и синият клуб имат амбиция за сделка с чуждестранен клуб още през януари. При липса на нов контракт националът става свободен агент от 1 юли. Докато при зимен трансфер Левски ще получи трансферна сума от няколкостотин хиляди евро или долара.

Треньорът Александър Тарханов по принцип е одобрил българина за привличане. Личи обаче и проблем, макар финансовите условия да са доста изгодни и за “Герена”, и за полузащитника. Урал е 13-и от 16 клуба в класирането на руското първенство след 17-ия кръг. Следователно е в зоната за плейофи, като е на 6 точки от спасителната зона. И логично на Гаджев не му се иска да подпише отрано (макар и за заплата от половин милион евро годишно), а още през май да се окаже във втора лига и пак да си търси отбор.

Първият полусезон в Русия приключва на 6 декември, когато ще има повече яснота за точките на Урал, а вторият започва на 8 март. Футболният пазар там затваря през февруари, така че Гаджев може да изчака по-добри оферти. Но вариант да остане е малко вероятен.

Интересът от китайски клуб, Киево и Верона към халфа си остава, но развитие няма.

Левски разчита да понапълни касата и с продажба на Гари Родригес. За холандския нападател има варианти с руски, украински и турски клубове. Левски ще иска 7-цифрена сума в Европа за аса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация