Пари от тв права държат “А” група цяла до Коледа

10:27
Пари от тв права държат “А” група цяла до Коледа
Очакван сериозен транш от парите за телевизионни права в “А” група спира отбори от отказ в първенството. Преводите се чакат през декември, но пред опасността да не ги получат финансово закъсалите тимове стискат зъби и играят.

Пирин Гоце Делчев, Любимец и Нефтохимик са заподозрените за тази група. Говори се, че сериозни проблеми има и Черноморец Бургас. Но всички те ще доиграят есенните мачове, най-вече заради тв парите през последния месец на 2013-а. Притежателят на правата за излъчване на мачовете е твърд, че който се откаже сега, няма да вземе нито лев от предстоящия транш. 

Какво ще се случи след Нова година обаче изобщо не е ясно. Тогава предстои разделяне на “А” група на две части по 7 тима. Всички най-проблемни тимове са във втората половина, която може автоматично да се окаже с 3-4 отбора.

А съществува и логиката, че ако успееш да покриеш поне най-належащите разходи с тв парите през декември, можеш да търсиш варианти за финансиране по време на паузата.
Дисциплинарната комисия на БФС глоби Берое с 10 000 лева. Причината - отзоваването на защитника Иван Горанов от лагера на младежкия национален отбор между мачовете от европейските квалификации срещу Дания (2:3) и Словения (1:5) в Стара Загора.

Не са наказани Лудогорец и ЦСКА, които също “изтеглиха” своите национали - съответно Георги Терзиев и Ивайло Чочев. Аргументът е, че селекционерът Михаил Мадански е дал разрешение на въпросните двама играчи да си тръгнат.

Дисципът заплаши ЦСКА и още няколко клуба да платят дължими пари от наложени глоби в 14-дневен срок. Санкцията в противен случай може да е дори отнемане на точки.

Прогнозира се обаче разрешаване на конфликта чрез споразумение за разсрочване на плащанията. И този евентуален подход също ще е в духа на компромисите, предизвикани от тежката финансова ситуация на българските клубове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация