Гуардиола: Контузиите не трябва да са извинение

15:37
Гуардиола: Контузиите не трябва да са извинение
Старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола няма желание преди дербито срещу Борусия Дортмутнд да се акцентира върху множеството контузени в двата състава.

"Тъжен съм за футболистите, но мразя извиненията. Обичам съперниците, срещу които ще играем, да бъдат с най-добрите си изпълнители. На нас също ще ни липсват важни играчи. Сигурен съм, че в съставът на Дортмунд ще бъде от много, много добри играчи със сериозни качества", каза Гуардиола.

Испанският спец няма да може да разчита на двама от ключовите играчи Франк Рибери и Бастиан Швайнщайгер, а от отбора, заради травми, отпадат и Джердан Шачири, Клаудио Писаро, и Холгер Бадщубер.

Кадровите проблеми в състава на Борусия Дортмунд са още по-значителни. От състава със сигурност отпадат основните защитници Матс Хумелс, Марсел Шмелцер, Невен Суботич и Лукаш Пишчек, както и ключовият халф Илкай Гюндоган.

Това означава, че старши треньорът Юрген Клоп ще трябва да гради изцяло нова отбрана.

"80 процента от белите ми коси се появиха през тази седмица", коментира Клоп, визирайки сериозните проблеми с контузени играчи преди важния мач от Бундеслигата срещу Байерн и
предстоящото ключово домакинство на Наполи в Шампионската лига.

"Трябва да излезем със защита, в която футболистите не са изиграли заедно общо 20 срещи", допълни той.

Интересът към двубоя в Дортмунд е огромен, като в клуба са получени над 500 хиляди заявки за билети.

Байерн е лидер в Бундеслигата с 4 точки аванс пред Борусия, който ще търси реванш за загубения финал на Шампионската лига през май на "Уембли".

На "Сигнал Идуна Парк" се завръща бившият любимец на местните запалянковци Марио Гьотце, който през лятото премина в състава на баварците.

"Това ще бъде един от най-тежките моменти в кариерата ми", коментира Гьотце.

Подобни чувства със сигурност ще има и от другата страна. Голмайсторът на дортмундци Роберт Левандовски ще излезе вероятно срещу бъдещия си отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leather_rebel
23.11.2013 01:49

Не знам защо се надига такъв вой за контузените футболисти, които са си част от пейзажа. В последните 6 мача за първенство имаме 4 победи и 2 равни срещу Байерн и баланса е изцяло на наша страна. Да ме извиняват Байерн, но единствено при Юп Хайнкес изграеха хубав футбол като Борусия. С Гуардиола, този буламач, който се получава, не ги виждам. Вече ги бихме тази година за Суперкупата, пак ще си ги бием, рутинно.

Anatoli93
23.11.2013 12:43

Дали би казал същото за Михтарян и Гьоце ако втория беше останал при вас? Всички критикуват Байерн за тази тяхна политика да събират талантите от бундеслигата, но я си помисли ако Дортмунд имаха тази възможност дали щяха да купуват арменци от Шахтьор и поляци от Полските "грандове" ? Самия факт, че ключови играчи от съперниците ни в бундеслигата минават при нас с лекота говори силно за много неща *smile* Извинявам се за коментара изън темата... Дано се получи добър мач довечера!

leather_rebel
23.11.2013 10:38

Приятелю, гледай си скучния Байерн на Гуардиола, твоя воля. За Борусия съм забелязал едно - който и да излезе от титулярите, влязлия на негово място играе 2 пъти по-добре. Затова никога не съм отдавал значение кой го нямало и кой играел. Гьотце какво да го коментирам - попада и той в същата класация. Михтарян играе 2 пъти по-добре от него. А Гьотце го виждам да тръгне надолу в Байерн, нормално. Хубаво е, че Ви има, конкуренцията е добре дошла. Но ще си Ви бием, каккто казах, рутинно.

sksw
23.11.2013 09:49

Най-лошото е, че Тиаго се връща, а с него Байерн става още по-силен отпред. И както обикновено става бивши играчи да вкарват на отбора си, то няма да се учудя Гьотце да вкара довечера на Дортмунд именно *smile*

sksw
23.11.2013 09:47

И как го реши това, след като Байерн до момента имат повече точки отколкото предния сезон при Хайнкес ? И в Бундеслигата и в ШЛ имат повече точки. Нека говорим с факти и числа. Иначе имате положителна, заради 2010/2011 и 2011/2012 където Байерн бяха силни, но не и толкова колкото предния сезон. Както и да е. Статистиката няма нищо общо, защото Дортмунд имат 4 контузени и то в защита. Ти как си представяш това ? Да ги няма 4 играча основни отзад и да играят на обичайното ниво.. Не гледай, че Рибери и Швайни ги няма. Ние имаме цяла фортуна отпред. За Суперкупа бихте, защото това бе първи мач на Гуардиола и защото Рибери, Тиаго, Гьотце липсваха *smile* Рутинно вика хах Дано довечера след мача си тук *smile*

sksw
22.11.2013 16:58

Все пак въпреки контузията на Швайни и отсъствието на Рибери, там са Манджукич, Гьотце, Робен, Мюлер, Кроос, Шакири и Тиаго се завръщат, Данте също се завръща. На дали липсата на Рибери ще се отрази толкова, при положение, че Дортмунд имат половин нов отбор за този мач.

sksw
22.11.2013 16:56

Дортмунд незнам без отбрана как ще издържат на атаката на Байерн ,която и без Рибери е силна.

MessiMania
22.11.2013 15:48

БВБ Контузени: Суботич, Хумелс, Шмелцер, Пишчек, Гюндоган*confused*