Стоичков: Рибери заслужава Златната топка

14:29
Стоичков: Рибери заслужава Златната топка
Христо Стоичков заяви в интервю за радио "Монте Карло Спорт", че Франк Рибери заслужава "Златната топка" за най-добър футболист на 2013 година.

С това Стоичков направи рязка промяна в мнението си в сравнение с изказването му по време на връчването на "Златната обувка" на Лионел Меси за голмайстор на Европа за сезона в
сряда, когато намекна, че Рибери ще спечели приза, благодарение на президента на УЕФА и негов сънародник Мишел Платини.

"Платини обеща някои промени, свързани със "Златната топка", но фактите показват, че всичко си е същото. Призът продължава да се връчва през януари, а не през юни след края на сезона", коментира Стоичков.

"Ако изключим Меси, който беше контузен за дълго време, аз лично бих дал наградата на Рибери, който имаше страхотна година и като черешка на тортата помогна на Франция да се класира (за финалите на Световното първенство). Аз обичам Франция, имам много приятели там: Кантона, Дешан, Блан", допълни той.

"Съжалявам за всичко, което излезе във вестниците. Беше написано, че Франция се е класирала, благодарение на Платини. Това не е хубаво. Дори да е имало грешки, не мисля, че той е повлиял. Франция имаше късмет при втория гол, но не е редно да се правят генерални изводи от една ситуация", каза още Стоичков, визирайки второто попадение на Франция при победата над Украйна с 3:0 в реванша дойде след очевидна засада.

Този гол обаче се оказа решаващ, тъй като "петлите" бяха загубили с 0:2 в първия мач в Киев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

manutd_forlife
23.11.2013 09:31

Ако изключим успехите постигнати с клуба и гледаме, на индивидуални успехи, както трябва да се гледа, Роналдо я заслужава най-много. Просто не виждам как Рибери може да се сравни с Роналдо в момента.(лично мое мнение, не желая да започвам спорове)

Marto17
23.11.2013 20:35

Спри да се филмираш.. От класата на Роналдо е само Меси... Рибери е добър.. Но Меси и Роналдо са от друг ранк.Спри с пристрастията и гледай реално.

KILLna7
23.11.2013 19:03

Ти сам си противоречиш... Роналдо не е спечелил нищо. Но това не е кой как играе феноменално. 2010 Снайдер си я заслужаваше отвсякъде. Меси бележеше затова му я дадоха. Сега Рибери спечели всичко, както Снайдер, но Роналдо бележи. Ако се следва логиката на Фифа в момента, Роналдо трябва да я вземе.

sksw
23.11.2013 17:36

2010 я дадоха на Меси, защото освен с добра игра, се отличаваше и с голове. При Роналдо обаче изминалата година се отличава само с голове, дори предния сезон имаше по-малко голове от МЕси. Няма спечелен голям турнир. Има по-малко асистенции от Рибери. С кое заслужава златната топка повече ? Меси не са му гледали само головете 2010. Той винаги си играе феноменално. Ако ще гледаме головете, нека я дадем и 2013 на Меси..

sksw
23.11.2013 17:34

Ти изобщо не си наясно приятелче.. Превъзхождал го в бързина и техника.. Ти гледал ли си изобщо мачове на Рибери или само приказваш.. А за удар не виждам с което го превъзхожда, след като Рибери бие с двата крака силно и последния път от пряк свободен вкара с 120 км топката във вратата. Точно това е, Роналдо всеки се съобразява с него и го играе малко като нападател, затова вкарва. Набии си го в главата, че Рибери в Байерн има ДРУГА РОЛЯ. И тази роля не е да вкарва голове. Ролята му е да организира атаките и да подава на нападателите. А не че неможе да застане отпред и да чака някой да му подаде *smile* Най-добре знае, просто не това му е ролята в Байерн. Като не си гледал мачове на Байерн и Рибери, не коментирай.

KILLna7
23.11.2013 12:41

Значи по твоята логика 2010 я заслужава Снайдер? Къде изчезна оня малко тъпия? нали само задава въпроси, а като му кажат нещо се крие като жена от мишка...

Marto17
23.11.2013 10:28

В бързината Роналдо го превъзхожда, и в техниката,за удар да не говорим, винаги знае къдее да застане и оп гол.

sksw
23.11.2013 09:41

Еми за мен и доста други хора, Рибери и като бързина и като техника е силен колкото Роналдо. Единственото по което изостава са головете, но това е така, защото Рибери в Байерн има такава роля, която не му позволява свобода и да вкарва, за разлика от Роналдо в Реал. И по асистенции Рибери го превъзхожда, да не говорим пък за атаки довели до гол, които са преминали през него. А тези успехи с Байерн са до голяма степен негова заслуга. Защото без неговите пасове и голове, Байерн нямаше да има требъл през изминалия сезон. Да и другите играят много и помагат, но той е главната фигура там, без която Байерн пак ще са силни, но не и толкова колкото бяха и са сега. Не отричам качествата на Роналдо, но феновете на Роналдо отричат тези на Рибери и го имат за нещо по-малко, а това изобщо не е така. Но златната топка се дава за най-добре представил се играч през годината, а това е Рибери с всичките успехи които постигна. Тя не се дава за брой вкарани голове, че Роналдо да я заслужава най-много.

sksw
23.11.2013 01:06

Момчета някой от вас колкото и да злобеят и да им се иска Роналдо да я вземе, ще трябва да се примирите, че няма да се случи това. Рибери я заслужава най-много с играта си през годината като цяло и вече станаха прекалено много хората, които го казват *wink* Това че вие сте сложили цайсите и си знаете само Роналдо си е ваш проблем хаха Роналдо нито титли има, нито нищо този сезон. Това че в последните мачове се засили, изобщо не е причина, да спечели златната топка *smile* Бил вкарал нам колко гола, еми разберете най-после, че златната топка е трофей за най-добре представил се играч, а не за вкарани голове *smile*)) А по начин на игра и принос, както и по брой спечелени трофеи, Рибери този сезон бе най-добрия и я заслужава най-много.

TaTa_Martino
23.11.2013 00:57

Роналдо трябва да вземе златната топка през тази година

MaLkO_LuD94
22.11.2013 22:33

Така и нито един фен на Реал не ми отговори на 2-та въпроса
1-во Как така през 2010 я заслужаваше Снайдер а сега Роналдо ??? Каква ви е логиката ? Ако има такава де
2-рия въпрос ми е Кога футболист който не е спечелил нито един трофей е спечелил Златната топка ???

KILLna7
30.11.2013 19:35

Добре тоя трофеи, да не е шампионската лига или лига Европа? 2010 Снайдер като взе трофей какво стана? Интересно как в единия случай важни бил итрофейте в другия головете. Сигурно ще кажеш че и 1953 година Меси заслужава златната топка...

MaLkO_LuD94
28.11.2013 12:59

С разликата че Меси през 2010 поне спечели трофеи *thumb_up* Не знам колко съм прост след като повече от 1 месец не се появи някой с логично обяснение на 2-та ми въпроса *wonder*

sksw
23.11.2013 01:10

ИЗОБЩО дори не я заслужава. Няма едно нещо за което да се хвана. Предходния сезон и по брой голове изоставаше от Меси и по брой асистенции изоставаше от Рибери. Няма нито 1 спечелена титла. С кое Роналдо я заслужава ? С това че вкарал 4 гола на Швеция и че се разиграл в последните няколко мача ли ? Я не ставайте смешни. Най-добре представилият се като цяло футболист през изминалата година е Рибери и успехите му с Байерн са на лице и са видими. Когато видя Роналдо да направи нещо такова, тогава ще призная, че заслужава златната топка. Разберете само едно, че златна топка се дава за най-добре представил се играч (в което влиза всичко), а не за брой вкарани голове *smile* Тъй като головете зависят от много фактори и от това кой къде играе. Ролята на Рибери в Байерн не е да вкарва, а да организира атаките и мисля че виждате какво се случва ? Почти всеки рекорд е на Байерн и са носител на требъл. Излишно е да коментираме просто. Твърде много станаха хората, които "не разбират" от футбол, казвайки че Рибери я заслужава *smile* Сега плюете и Ицата *smile* Зидан също го каза. Защо не кажете, че Зинедин Зидан не разбира от футбол ? хаха И то Роналдо е в неговия отбор..

KILLna7
23.11.2013 00:07

А на теб каква ти е логиката 2010 Меси да я спечели? Значи ако трябва да съм честен сега Роналдо заслужава да я спечели колкото Меси през 2010.... Тогава Снайдер я заслужаваше, както може би тази година някой от отбора на байерн я заслужава, незнам кой защото като цяло те се справят колективно прфектно но някой от там трябва да е. И пак ще се повторя, ако следваме логиката на фифа сега трябва да е Роналдо. А ти стига си се правил на интересен, прост си приеми го!

Horned
22.11.2013 23:54

По първият,еми явно трофейте не са толкова важни тогава,защотото ако Снайдер е беше спечелил през 2010,то тогава и Рибери трябва да е спечели тази година *smile*,ама какво Меси е спечели,това означава,че Роналдо заслужава таз годишната *wink* Сега ти ми отговори на 2 въпроса: 1.Щом Снайдер стана 4-ти през 2010 като спечели всичко,а и за разлика от Рибери помогна на страната си да стигне Финала САМ и беше гол майстора,това означава ли ,че Рибери също трябва да е 4върти? 2.Това означава,че Меси не е заслужавал златната топка през 2010,щом Рибери трябва да спечели тази година и Снайдер да е сред носителите на златната топка?

M_U_Forever
22.11.2013 23:16

По вторият въпрос :2010г. и 2012г.

RealMafia1
22.11.2013 23:07

Ти сериозно ли искаш да кажеш че Кристиано не заслужава златната топка тази година ?

Marto17
22.11.2013 22:53

Тази награда ЗТ не беше ли индивидуална награда? И Снайдер с требъл и финал на СП не беше дори в 3ката.. #ФЪКФИФА.

Bayern85_
22.11.2013 20:29

И тази малоумна награда,дреме ми кой ще я вземе,както вече казах,така или иначе,се дава на комерсиалните футболисти.Та тази награда трябва да е като в баскета,където се дава за най-полезен играч.А не че някой си алчен гъз,вкарал 70-80 точки,а отборът му титла не вижда.Там Коби Брайънт щеше да печели тази награда всяка година,ама хамериканците поне в това отношения се оказа по-умни.

sksw
23.11.2013 17:35

По-малко асистенции и голови атаки има от Рибери в това можеш да си сигурен. Единствено по голове го превъзхожда, което е така защото Рибери и Роналдо са ползвани по-различен начин в Байерн и Реал. Работата на Рибери в Байерн не е да вкарва, а да подава. Тази на Роналдо в Реал е ДА ВКАРВА предимно. Не се правете на ударени *smile*))

selection
23.11.2013 11:33

Стига се излага бе . Да не би Роналдо да не дава голови пасове и да организира атаки бе ? И ефективноста се смята от головете и асистенцийте..И не е зле да гледаш мачове на Роналдо, за да видиш къде играе, преди да пишеш неподготвен..

sksw
23.11.2013 01:13

Ми не си ли личи бе. Роналдо има ли спечелен турнир ? НЕ. Отбора му пада ли ? Пада.. Кое му е ефективното ? Ти под ефективно голове ли разбираш *smile* Свали розовите цайси. Под ефективност се разбират много други неща освен головете.. Рибери има друга роля в Байерн, а не да вкарва. Той подава пасове за гол и организира головите атаки. Почти всяка втора атака водеща до гол преминава през него. Малко мачове на Байерн си гледал, за да вадиш такова глупаво мнение, че Рибери не бил по-ефективен от Роналдо *smile*)) Съветвам те да гледаш мачове на Байерн по-често и ще разбереш колко по-ефективен е. А ако Рибери има ролята на Роналдо в Реал, то в Байерн ще вкарва на мач по 2 гола. Просто никой не иска от него да вкарва. А вие само това чакате, защото оня зализан гей само по голове може да го изтъквате пред Рибери *smile*

smoby94
22.11.2013 21:38

Да личи си колко мача на Байерн си гледал

Salient
22.11.2013 21:21

Е как? С 1 гол и 1 асистенция в ШЛ! *lol*

selection
22.11.2013 20:59

Ако може да ми обясниш как Рибери е по-ефективен от Роналдо ?

we_make_money
22.11.2013 19:42

На кое отгоре я заслужава РИБЕРИ!????? Само където се има за "специалист" Стойчков.В момента златната топка най-много заслужава РОНАЛДО!За златната топка се гледа индивидуалната игра а не дали си спечелил требъл или си спечелил световното! РОНАЛДО в момента е много напред пред всички който се борят за златната топка.В момента е в най-върховата си форма и наистина си проличава след като вече и КЛАСИРА(казвам класира защото той ги класира за световното) Португалия за световното има повече вкарани голове колкото Меси и Рибери заедно! Но няма да се учудя ако не му я дадат, защото всички са завистливи задници! Дори да не му я дадат аз знам,че той е най-добрия този сезон и заслужава златната топка! БЕЗ ХЕЙТ ПЛИЙС!

Bayern85_
22.11.2013 20:26

Кон с капаци,същите гласуват и за криси и меси,тъпаците се манипулират лесно.

miro211
22.11.2013 19:55

добре е като има такива безнадеждно ВЛЮБЕНИ фенове на зализаният! Като е Фкарал най- много голове да му дават обувката и да патаксва *wink*

tishowinner2
22.11.2013 19:38

Тоя дебелак гаден нарочно казва че рибери, щото знае че няма как да е меси и само и само да не е КР7. да го *** в пропадналия

miro211
22.11.2013 19:34

Не обичам Ристето защото е много (с извинение) простоват. И аз лично не вярвам че той няма да подкрепя Меси!

real_madrid973
22.11.2013 19:04

аха ок най много я заслужава Гошо Тъча от Скрита Сила Мъдрево

acmilan18990
22.11.2013 18:32

За съжаление го е срам да си признае , че греши. Много го е яд за Роналдо , че е класа над всички в момента.

miro211
22.11.2013 19:37

Де е Роналдо де е неговата верна дружина...Палячо няма да ходи на награждаването той да не би да е богопомазан*tongue**tongue*

LevskiSf92
22.11.2013 16:56

И с какво я заслужава Рибери?Какво толкова е направил сам ли го е спечелил този требъл?И Снайдер 2010 година когато изведе Холандия на финал и беше много по-полезен от Рибери спечели требъл с Интер,но не получи топката.Айде дано я вземе Роналдо заслужава я *smile*

RMAD1902
22.11.2013 15:54

До коментар [@comment 1514020] от [@user kns]:

Само е такива лапенца като тебе са срам за футбола ни камата като бележеше голове в Испания ти си пил мляко от мама уважение към този човек ако не беше той и другарите си 94-та нямаше да ги видим 4 в света

BlueLndPride
22.11.2013 14:57

Ицака след първото си изказване , рязко си е променил мнението , явно Платини е провел разговор с него *lol**lol*.

selection
22.11.2013 14:45

Защо да се дава приза след края на сезона, след като наградата е за календарна година ?