Борусия (Д) привлече заместник на контузения Суботич

21:38
Борусия (Д) привлече заместник на контузения Суботич
Бившият германски футболен национал Мануел Фридрих премина в Борусия Дортмунд, съобщи ДПА.

Вицешампионът на Бундеслигата спешно търсеше опитен централен бранител, след като титулярът Невен Суботич получи тежка травма на дясното коляно и ще отсъства до края на сезона. В контузии са още бранителите Матс Хумелс и Марсел Шмелцер. 34-годишният Фридрих водеше подготовка с тима в последната седмица. Той подписа договор до юни 2014-а година.

Фридрих ще дебютира за новия си клуб в събота в дербито с Байерн Мюнхен.

Защитникът бе свободен агент, след като през лятото договорът му с Байер Леверкузен изтече и не беше подновен. Фридрих има 9 мача за националния отбор на Германия в периода 2006-2008 година. В кариерата си на клубно ниво той е играл още за Майнц 05 и Вердер Бремен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

asdfertyy
21.11.2013 00:58

Трагичното в случая е, че и той успя да се контузи по време на тренировка и Борусия остават без защитници... Суботич, Хумелс, Шмелцер и той с контузии, а да не говорим, че и Пишчек игра за пръв път от финала на ШЛ преди 2 дни на приятелския им мач и той също няма да е в групата. Жалко, хубав мач щеше да е. *sad*

leather_rebel
22.11.2013 20:28

Мачът ще е супер и без изброените защитници. Контузиите са нещо неприятно, но постоянно присъстващо и неизбежно за отборите. Хубавото за Борусия е, че който влезе на мястото на "титуляр", играе 2 пъти по-добре. Така или иначе ще си бием Байерн утре.