БНТ излъчва непоказвани кадри от победата на "Парк де Пренс"

13:29
БНТ излъчва непоказвани кадри от победата на "Парк де Пренс"
Непоказвани кадри от дните, белязали паметната победа на националния отбор по футбол над Франция през 1994 г., ще покаже Българската национална телевизия на 28 ноември от 21:00 часа във филма "Когато Господ беше българин". 30-минутният филм на спортния журналист от БНТ Антония Близнакова и режисьора Григор Николов ще бъде излъчен преди студиото на мача Лудогорец - ПСВ Айндховен.

На 17 ноември се навършиха 20 години от паметния футболен мач на стадион "Парк де Пренс", когато отборът на Димитър Пенев победи Франция с 2:1, а националът Емил Костадинов се превърна в герой, класирайки България за световното първенство в САЩ.

В дните преди, по време и след незабравимия мач на стадион "Парк де Пренс", екип на БНТ придружава националите и заснема уникални кадри, с които не разполага нито една друга телевизия. В "Когато Господ беше българин" пред камерата на Антония Близнакова 20 години по-късно застават героите на мача, които си спомнят за паметната дата и разказват как се е променил животът им след това.

"Почти всички приеха с радост идеята да се върнат към тези щастливи мигове и застанаха пред камерата на БНТ, така че зрителите ще чуят интересни неща", разказа Близнакова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Aliosha_1990
20.11.2013 14:23

Абе Уинър какво ви става?! Мачът се състоя през 1993 , именно за това 2013 година се навършват 20 години! Няма как да е бил през Ноември 1994, защото тогава световното вече е било в историята !!!!