Гейтсхед - Оксфорд, отложен

11:39
Гейтсхед - Оксфорд, отложен
Уважаеми потребители, Winner.bg и специалистът по професионални стратегически прогнози Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:

м. ноември: 9 познати от 16 мача - 56.3% успеваемост

Залог на деня за 20.11.2013 г.:



Евентуален спор дали днешният тираж е най-бедния през настоящата календарна година едва ли ще продължи дълго, защото изборът на срещи днес е удивително ограничен. Без конкретно инфо много трудно може да се намери каквато и да било за игра днес. Едно от малкото изключения е точно тази среща. Гейтсхед е от по-нисък ешелон (Конференцията), а Оксфорд е лидер в Лига 2, но тук обстоятелства определят ролята на фаворит на отбора от по-ниска дивизия. Първата среща между опоненти, когато Оксфорд беше домакин приключи с резултат 2:2, като Гейтсхед допусна изравняване в 90-та минута, иначе още тогава можеше да си осигури победата. Той се намира в средата на класирането в Конференцията и може да подходи с най-доброто като селекция, а и с висока мотивация към настоящия турнир и конкретния двубой. Не така стоят нещата в лагера на Оксфорд Юнайтед, който е лидер в Лига 2 и се цели в промоция, като показва ясно, че тази надпревара не е сред приоритетите му. За днешния мач Оксфорд ще бъде без много от титулярите си, като и четиримата му най-добри нападатели (единият от тях е Дейв Китсън) не попаднаха в групата. Общ поглед над селекцията му показва, че е групата за днешния двубой гостите са включили едва 9 професионални състезатели, като преобладават юноши, които са почти без игрови опит. Така става ясно, защо и в ответния мач днес Гейтсхед е в ролята на фаворит и евентуална, макар и консервативна подкрепа в негова полза с двоен знак, не е лишена от аргументираност и логика.

Прогноза: 1Х; Коефициент: 1.50

Георги Сотиров



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LATINO_M
22.11.2013 09:06

Аз имам три въпроса лично към г-н Сотиров,а и към всички вас играчи в сайта: 1.Купува ли (урежда ли) Кирил Домусчиев мачовете на Лудогорец в Лига Европа?
2.Реален ли беше резултата ПСВ-Лудогорец 0:2 или имаше нещо задкулисно ? 3.Има ли уреждане на мачове в долните италиански дивизии?

joro_sotirov
22.11.2013 09:42

Латино, на 90% подрепям всички написано от viking25 , но не на 100%, защото нямам нищо конкретно, но е дал най-точните отговори на всичките ти въпроси. *thumb_up*

viking25
22.11.2013 09:35

високо оценените като коефиценти победи на любимец като домакин на лудогорец и като гост на ботев, загубата с 3:0 на лудогорец от черно море, високорезултатните загуби на пирин гд и нафтата това са примери за манипулирани,купени, уредени мачове, загубата на псв дойде след подценяване от страна на холандците, те мислеха повече за предстоящия мач с аякс.Колкото до долните италиански дивизии - във всички долни дивизии, приятелски мачове на национални отбори, мачове на юноши и жени се манипулират голяма част от тях.

kalin.iliev3
21.11.2013 23:47

Аз лично ползвах информацията от пробет за срещите и отборите която даваха и ми беше полезна, а смятам че не само на мен и доста хора са следили развитието на сайта, бих се радвал да се възроди било то и под друга форма задоволяваща създателите.

viking25
21.11.2013 22:25

Тъй като и аз съм един от участниците, които следят прогнозите не само на г-н Сотиров, но и на типстърите от сайта и видях, че се оформя нещо като дискусия, ще си позволя да напиша няколко реда. Нееднократно, особено в последните неуспешни прогнози съм критикувал г-н Сотиров за слабата познаваемост, истината е че в последно време той си "оправи мерника". Безспорно всички негови прогнози си личи, че са предмет на задълбочен анализ, показват информираност и професионален подход. Прави ми впечатление обаче следното:1/ сайтът "'probet преустанови съществуването си, на мен специално, въпреки че почти не съм ползвал прогнози оттам, ми е бил много полезен с информацията за отборите при анализа на дадена среща, тъй като тази информация която съм откривал там не е присъствала в никой от специализираните сайтове и вестници, та именно за това ми е любопитно защо ''probet"' вече не е наличен? 2/ може би до месец 08 тук в този сайт г-н Сотиров имаше супер успешна рубрика "прогнози за уикенда" с включени по 4-5 мача права колконка, която рубрика спря след един уикенд с 5 от 5 познати или 100% познаваемост, нещо което работи защо се спира, или може би работи не за когото трябва???

joro_sotirov
22.11.2013 09:40

Много се радвам, че има хора като теб, които успяват да вкарат нещата в ред и определени рамки от всички страни относно залагането. Ясно е че, ако търпиш постоянни загуби щеше да си приключил с това начинание преди доста време, защото ми се струва, че си много далеч от запален комарджия и поради това (че си наложил диспицпина под една или друга форма и береш плодовете й) си отличен пример за останалите потребители как може да наредят елементите в този процес наречен "инвестиране и печелене" и без значение от мащабите да извличат конкретен финансов резултат. Само искам да покажа нагледно, че има хора, които мислят и знаят как се прави, а не мятат готови фрази, че вероятността за печалба в дългосрочен план е еди каква си и, че се търси 70-90% познаваемост *smile* и теп подобни теории. Поех инициятивата и то още преди 2 или 3 месеца да намеря място за прогнози подобни на тези в пробет (защото бях принуден от обстоятелства да го спра) тук разбира се като първа алтернатива при условия, които да бъдат изгодни за вас (свободна секция, друга платима с смс-и с всекидневно богато инфо за тиража както беше в Барометър и с ВИП абонамент с гарантирана възвръщаемост и сериозни критерии), но има неща, които няма как да реша и да направя сам. За Тема Спорт не ми се пише, защото аз не се виждам там, а и те едва ли имат нужда от мен. Както се казва "знаем се" *smile*

viking25
22.11.2013 00:28

Аз залагам от 1994г на тото 1 и от 1996 г на еврофутбол, редовно, всяка седмица, с кратки прекъсвания от по няколко месеца, към момента отделям по около 100-150 лв на месец за залози, разпределени на 2 залога седмично. Дали ще дам допълнително за смс 2-3лв, или за вестници, или и за двете , правил съм го, след като въпросът опира до пари както ти казваш, то нали имаше една приказка, че каквото и да се говори винаги става дума за пари, идеята в моя коментар по долу беше друга, ставаше въпрос за рубриката тук в уинъра "прогнози за уикенда". Та моето учудване беше, че тя спря след една отлична познаваемост, хайде сайта както и да е, спрял си го, но така и така даваш по 1 прогноза на ден тук, спокойно би могъл да я стартираш наново. Аз съм работещ човек, изкарвам си парите с работа, различна от прогнозиране на футболни мачове и имам да кажем 3-4 свободни часа седмично, в които мога да отделя време да се информирам за това на което да заложа, и през това време ми е необходима синтезирана и аргументирана информация и анализ, не просто копи/ пейст на прогнозите на някой, това за сега в най- чист вид намирам в петъчния брой на вестник Тема спорт с приложението за прогнози, та може да помислиш и в тая посока, примерно участие там.

joro_sotirov
21.11.2013 22:51

Причината за спирането и на Пробет, а и на рубриката тук е само една и тя е, че рекламата на което и да било буки можещо да донесе пари на сайтовете за прогнози и спортни новини като уинър и пробет на този етап не е възможна. Без да се развива подобна реклама и тя да присъства постояно на сайтовете техните постъпления се ограничават, а контрола от ДКХ се затяга и финансовият резултат в края на месеца става нищожен. Ако все пак бях оставил пробет и бях направи Барометъра и да кажем Залога за деня (с смс или месечен абонамент) колко хора в нашата мила родина България щяха да отделят пари да си плащат и конкретно ти би ли го правил след като каза, че инфото ти е било полезно?

kras40
21.11.2013 18:08

Аз евала парая на Жорето много ме кефят прогнозите винаги доста изчерпателни защо така поставя своите знаци .Не обръщай внимание кво пишат хеитарите то винаги ще има такива

kalin.iliev3
21.11.2013 16:04

Здравейте, не отхвърлям и двете мнения, но имам един въпрос, който според мен ще помогне на хората следящи рубриката. Господин Сотиров бихте ли дали стратегия или поне съвет за залагане обвързани със стойността на коефициента, който сте дали... и бихме ли могли да задържим нивото на ROI при още по консервативен подход с много по ниска стойност на съответния мач?

joro_sotirov
21.11.2013 16:24

Калине, трябва да си изясниш за начало какво означава "стойност в коефициента" и какво е "ниво на коефициент". Стойността трябва да се опиташ да я търсиш сам без значение какво е нивото на коефициента. Само един пример ти давам. Прието е, че 1,15 коеф е безкрайно ниско НИВО на коеф. но ако с 1,15 е оценена евентуална победа на Барселона над Етър (давам Етър за да стане прекалено голям контраста), то повечето хора с лекота ще вземат този коеф. защото ще му се стори дори голям като го съпоставят с реалностите. Та идеята е твоята преценка за дадено събитие да е по-ниска от преценката на букитата и тогава ще имаш стойност. Много елементарно го пиша, но същината е точно това. Така аргументите и каквити там искаш други помощни средства са способни да дадат стойност на дадена ставка в нечия полза. А ниво на коефициента както сам разбираш е нещо доста, доста по-различно. Това за начало, ако успее да го осмислиш и потренираш в хода на ежедневните си преценки и прегледи, дори на тиражите ще придобиеш доста по-друг поглед над каквито и да било прогнози и информации където и да намериш.

LATINO_M
21.11.2013 14:51

Сотирка,виждам,че вчера си си написал нещо като "защита" за прогнозите си,и това ме провокира да ти драсна няколко реда...Няма да те нападам,нито защитавам...само искам да напомня на всички (а и на теб ),че това са прогнози-иииииии,и в крайна сметка на каквито и математически,футболни и нефутболни анализи да ги подлагаме,никога няма пълна сигурност.Що се отнася до РОИ,това е една нищо не значеща статистика за мен,пример на маса стоят 6 български мъже,по статистика всеки четвърти мъж е гей,а всеки шести е китаец,тоест,от тези шест мъже на масата трябва да имаме поне 1 гей,и поне 1 китаец.... да обаче нямаме такива....ей това са математическите статистики във футбола за мене.Сори ,ако не мислиш така! *ball**ball**ball*Най-важното е е тръпката от прогнозирането,а ако тази тръпка е гарнирана с парични постъпления е още по добре! "ЖИВОТЪТ Е ЕДНА ИГРА" ,както се казваше в рекламата на една популярна букмейкърска къща. *beer* Усхех на всички от мен!

LoNsDaLe_
21.11.2013 19:43

Бъди по-ясен, за какви 10% говориш. 90% SR e невъзможно да бъдат постигнати в дългосрочен план, a и в краткосрочен. Най-простия начин е примерно : Тотал стейкд (заложил)-1000, Тотал ретърн- 1200, Тотал профит-200. Тотал профит го делиш на Тотал инвестмент (стейкд)- 200/1000=0,2 . 100= 20% РОЙ

kalin.iliev3
21.11.2013 19:24

Да важно е това което споделяш и ще съм ти благодарен и за някой пример също и на господин Сотиров, говоря за дългосрочен план. Мисълта ми е: познаваемостта на типстъра е 70% примерно, ако подсигурим неговата прогноза и съответно намалим коефициента, достигаме 90% познати мачове за месец. Това ще ни повлияе ли да сме на положителен ROI, като сме загубили 10 те процента?

LoNsDaLe_
21.11.2013 18:30

ROI e изключително важен, най-важното нещо заедно с Yield. Tова ти е return on investment или възвращаемост на инвестицията на БГ. Много е важно да имаш позитивен РОЙ в продължение на времето, защото това значи, че си на +. Всичко под 1.5 няма никаква стойност на коефицента и няма как да направите профит, една загуба ще ви връща 2/3 назад (зависи и какъв план имате Rising Floor или Level Stakes или др. метод- A,B.C sel. method и т.н) SR всички знаят какво е и трябва да се има зад. над 53% при по-малки коеф. Пример: Типстер Х ти прави 2000 лева с РОИ 15% за 12 месеца със стартинг банк 5000. Типстер Y прави 1000 лева профит с РОИ 10% но старт. банк 2000. И тука сега се появява РОК (ретърн он кепитал), което е дори по-важно защото типстер Y има 50% РОК а типстер Х 40%. Тоест типстера с по-малък РОЙ има повече bank growth. Тука идват и още по сложни неща, като ще ви ги обясня когато имам повече св,време.

joro_sotirov
20.11.2013 14:23

Винаги съм се включвал тук с коментари без значение от текущия резултат на рубриката, защото съм писал неведнъж как се измерват и отчитат най-точно резултатите от бетинга. Няма как със седмица, месецил, че два или три да придобиете ПЪЛНА и ясна представа за типстър или просто играч и неговите резултати. Да, денят се познава от сутринта (ако знаеш в коя посока да гледаш), но в бетинга тази мъдрост не важи в пълна степен. Няколко поредни спечелени или загубени прогнози няма да променят моят подход спрямо рубриката, а не трябва да влият и на тези, които са решили да залагат професионално и правят това посредством собствените си преценки и игрови концепции. И не мисля да сменям концепцията и да стрелям по дебели коефициенти, да се крия зад тях и ако стане. Винаги съм целял тук да предлагам всеки ден по един добър съвет като коефициентът да бъде подходящ както за игра в комбо така и за сингъл. В бедните дни често предлагам мачове с инфо което няма как да намерите ей така и се радвам, че има хора, които го оценяват! Спокойно в ден като днешния (и утрешния или в понеделниците по-често) е най-лесно да не дам нищо и никой копче няма да ми каже от потребителите, защото вижда с какви тиражи разполагаме. Уикенда ще си избирам грандовете и толкова. От 20 мача месечно тогава по около 12-14 мисля, че ще хвана на по коеф над 1,50. Та първо искам да акцентирал върху това да не гледате на прогнозите ОБЩО на всички и на вашите собствени като на познати и загубени, а да се опитате да правите нещо методологично и систематизирано обвързано времево и второ, ако решите да ползате каквото и да било от рубриката преценете сами дали има смисъл. И контра да играете ще е по-добре от това да препишете сляпо и ако излезе да се похвалите сами на себе си за това че сте го преписали, а ако не излезе да хвърлите вината на мен. Тук нарочно няма ROI е само познаваемост и мисля добре разбирате, че за този подход на рубриката процента на познаваемост е подходящ за измерване. За себе си водя статистика на рубриката от началото на година като в нея влизат и мачове, които поради технически причини не са видяли бял свят и мога да ви уверя, е РОЯ й е положителен, но не това е важно, но за хейт феновете може и да е.

bocko0o
20.11.2013 12:15

Вижда се спад на хейтърите след 5 поредни познати прогнози на г-н Сотиров!