Испания допусна загуба на стадиона, на който стана световен шампион (видео)

09:41
Испания допусна загуба на стадиона, на който стана световен шампион (видео)
Световният и европейски шампион Испания изненадващо загуби от Южна Африка в контролна среща. Двубоят се игра на стадион Сокър Сити, където преди три години и половина испанците триумфираха с първата си световна титла.

Сега отборът на Висенте Дел Боске изненадващо загуби, но резултатът от мача може и да не бъде записан в статистиката на ФИФА, тъй като Испания направи седем смени - с една повече от разрешените в правилника за приятелски международни мачове под егидата на ФИФА.

Седмата смяна бе на вратаря Виктор Валдес, който се контузи и на негово място влезе Пепе Рейна, въпреки протестите на треньора на Южна Африка Гордън Игесунд. Бернард Паркър донесе победата на южноафриканците, отбелязвайки единствения гол в 56-а минута.

Испания бе близо до изравнителен гол в последната минута, но вратарят Итумеленг Куне спаси удар на Раул Албиол. Победата, макар и престижна, е слабо утешение за южноафриканците, които не успяха да се класират за Мондиал 2014. След мача селекционерът на Испания Висенте Дел Боске призна, че това е бил най-слабият мач на неговия отбор от доста време насам.

"Да, може да се каже, че това бе най-слабият ни мач в последно време. Заслужено загубихме. Започнахме добре, но постепенно позволихме на домакините да контраатакуват много
опасно", коментира Дел Боске пред испанска телевизия Куатро.

Едва 40 000 зрители посетиха мача и стадион Сокър Сити бе наполовина празен.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

biancorosso
20.11.2013 16:45

Не можете да ме убедите, че Испания с всичките си звезди ще изгуби от някакви измекяри, които дори не успяха да се класират на световното в слаба зона като Африка.

biserms
20.11.2013 11:44

Усраха ми фиша ...*devil**devil**devil*

kapitana123
20.11.2013 14:57

Баце те затова са го играли тоя мач - да осерат фишове за 30млн.*wink*