Италия завърши наравно с Нигерия, Аржентина надви Босна

09:42
Италия завърши наравно с Нигерия, Аржентина надви Босна
Италия и Нигерия завършиха 2:2 в контролна среща, играна пред над 15 хиляди зрители на стадиона на Фулъм "Крейвън Котидж" в Лондон. Двубоят бе юбилеен номер 50 за Чезаре Прандели като селекционер на италианския тим. И двата тима се класираха за Мондиал 2014 в Бразилия.

Джузепе Роси откри резултата за Италия, но с попадения на Брайт Дайк и Шола Амеоби Нигерия направи обрат до почивката. Емануела Джакерини се разписа за 2:2, а после на два пъти гредите спасиха нигерийците.

"Изиграхме страхотен мач и създадохме добри положения. Разочаровани сме от резултата, но аз бих искал да видя повече мачове, в които да играем по този начин", коментира Прандели.

В 12-а минута Джузепе Роси откри резултата след асистенция на Марио Балотели. За него това бе първи гол с националния екип за последните две години. Брайт Дайк изравни в 35-а минута след удар с глава, след като получи пас от Шола Амеоби. Четири минути по-късно Амеоби преодоля Салваторе Сиригу за 2:1 за Нигерия. В края на първото и началото на второто полувреме Балотели имаше две отлични възможности, но Остин Ежиде спаси. Адзурите изравниха в 47-а минута. Джакерини изравни след пас по левия фланг на Антонио Кандрева. В 61-а минута пък Марко Пароло уцели гредата. В последните минути Италия притисна съперника и удар на Алесандро Диаманти от пряк свободен удар срещна гредата, а след това и Марио Балотели направи поредния си пропуск.

В друга контрола Аржентина победи Босна и Херцеговина с 2:0 в Сейт Лус (САЩ). В отсъствието на звездата на тима Лионел Меси и двете попадения за Аржентина отбеляза Серхио Агуеро. Той откри резултата в 40-ата минута след центриране на футболиста на Наполи Федерико Фернандес, а 66-а препарира вратаря Сток Сити Асмир Бегович с шут с левия крак. И двата отбора са финалисти на Мондиал'2014.

Резултати от приятелски срещи по футбол:

Италия - Нигерия - 2:2
Аржентина - Босна и Херцеговина - 2:0
Молдова - Литва - 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация