Ривър Плейт с нова домакинска загуба

12:21
Ривър Плейт с нова домакинска загуба
Аржентинският гранд Ривър Плейт продължава с лошите резултати, като в 16-ия кръг на първенството претърпя домакинско поражение с 1:3 от Олимпо (Байя Бланка). Отборът е спечелил само три точки от 21 възможни в последните седем мача, като има 17 точки и се нарежда на 15-о място. Гостите от Олимпо имаха 11 до момента, а вече с 14 се нарежда на 18-а позиция в класирането.

Джовани Симеоне откри резултата за Ривър в 9-ата минута, но след това гостите обърнаха развоя на срещата с попаденията на Мартин Перес Гедес, Иван Фуриос и Давид Вега. Побеснелите фенове на стадион "Монументал" започнаха да крещят "Всички вън" още преди края на мача, а изпратиха отбора и ръководството с невъобразими освирквания след последния съдийски сигнал.

Велес Сарсфийлд се наложи с 3:2 над Росарио Сентрал и събра 24 точки, които го нареждат на 6-о място кръг преди края на първенството. Рамиро Касерес вкара и трите попадения за Велес, но за две минути до края на редовното време домакините от Росарио върнаха напрежението. Валтер Акуня вкара в 86-ата минута, а Гонсало Кастийехос съкрати още до 2:3 след още две минути.

Сан Лоренсо спечели срещу Белграно с 4:2 и взе лидерската позиция с 30 точки. Нюелс Олд Бойс може да се върне обаче там, ако днес спечели срещу Тигре. Нюелс има 29, след като в последните си три мача регистрира все равенства.

Емануел Мас откри резултата още в 3-ата минута за Сан Лоренсо, а в 10-ата Анхел Кореа удвои. Докато измина един час от мача гостите изравниха за 2:2 чрез Сесар Перейра и автогол на Пабло Алварадо, който не успя да се ориентира при центриране отляво на Инасио Пиати.

Пиати, който асистира и за втория гол за своите, направи 3:2 от дузпа в 63-ата минута, а крайното 4:2 оформи Мауро Сето четири минути преди края.

Ланус постигна серия от пет поредни победи, след като удари с 3:2 навън Ол Бойс, и се нарежда на 3-а позиция с 28 точки. Също толкова има и Арсенал Саранди след победата със същия резултат над Бока Хуниорс.

Други резултати от 16-ия кръг:

Химнасия (Ла Плата) - Архентинос Хуниорс 0:0
Годой Крус - Естудиантес 2:1
Килмес - Расинг 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация