Идеята за обединен шампионат на Европа набира скорост

09:36
Идеята за обединен шампионат на Европа набира скорост
Бившият треньор на Байерн Мюнхен, Шалке 04 и Волфсбург - Феликс Магат, смята, че е доста по-целесъобразно, ако клубове като баварците и Борусия Дортмунд бъдат част от обединен клубен шампионат на Европа, съобщават медиите в Германия.

Според него, доминацията на Байерн и Борусия Дортмунд в последните години в Бундеслигата не води до нищо добро и за самите отбори, и за първенството като цяло.

"Един обединен европейски клубен шампионат ще бъде много по-честен като турнир. В момента аз разглеждам Бундеслигата като първенство, което априори е запазено за Байерн. Клубовете, които играят в Шампионската лига, имат по-голямо предимство над останалите. И в нашия шампионат има прекалено много отбори, които се задоволяват със среднячеството", смята Магат, който стана известен в Шалке 04 и Волфсбург с огромните разходи, които правеше за нови футболисти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vikatmitotti
18.11.2013 23:20

Пълни глупости!Искат да развалят най великата игра на света.

Sve86
18.11.2013 22:15

Ако се вгледате в отборите , ще разберете какво имам в предвид.
Който има някакви идей да ми пише на sve86 или dj.vendy.2007

Sve86
18.11.2013 22:12

не бе ... да се направи отделно първенство в редом с другите и да отпадне шл и ле. примерно може да стартира с 16 после 18 та до 20 отбора. и да се играе от девет до единадесет месеца.Аз вече имам такова първенство , но не е доразвито и още с първото си издание тръгна с 20 отбора от половината Европа и всеки месец изпадат три отбора и се включват три нови според някой показатели.

Лудогорец
Шериф Т
Барселона
Литекс
Спарта Пр.
Зенит
Атлетико М
Стандард Л
Рома
Байерн М
ПСЖ
Реал М
Ювентус
Селтик
Борусия Д
Леверкузен
Наполи
Ботев П
Монако
Арсенал

Rezors
18.11.2013 19:35

Според мен най-вече няма да се съгласят футболистите...щото със тези мачове на клубно,национално ниво плюс ШЛ,купи,туй-онуй,мачовете стават доста,а едва ли футболягите ще се съгласят*wink*

darin.ivanov.129
18.11.2013 16:35

Да не мрънка. Байерн са си изкарали парите с години лишения от звездни попълнения и угаждане на феновете. Знае ли Магат какво беше да гледаме негови ужасен Байерн и футбола и философията която изповядваше не беше тази на Байерн, но го търпяхме. Що се отнася до Дортмунд, не отдавна бяха обявили фалит и само късмета ги спаси от изпадане, те сами са си спечелили името и мястото на което са в момента.Точно германския шампионат е най-справедлив, това е треньорски шампионат. Може да си никой да имаш само 5-10 мил за трансфери на година, но 15 от 20 отбора в Бундеслигата са така и ако работиш добре... е Клоп го покана, не минава много време и те признават!

NIK0LAY.NIK0L0V
18.11.2013 16:23

То и Балканска лига щяхме да правим....
Това ще е същата работа *lol*

blunt87
18.11.2013 13:21

Много Фенове , Слонсори и Треньори няма да са съгласни ако е лига тяхния отбор да е в средата на класирането или последен тъй като всяка Държава си има първенство особенно в Англия не мисля че ще се съгласят от ФА толкова завързано стана сега първенството

sa6etoo
18.11.2013 11:32

Защо не махнете големете отбори от домашните купи, махнете ШЛ и Лига Европа и не направите отделно първенство което паралелно да върви с отделните на страната и там да играят топ 20 отборите в света? Това да не е на Фифа хрумнало ви нещo и айде. Големите отбори винаги ще са над останалите и никога например Кардиф няма да стане шампион в Англия по простата причина че парите отиват в големите отбори а малките никой не ги еб*ва.

sa6etoo
18.11.2013 15:54

За разлика от споменатия от мен Кардиф, Челси и Сити имат успехи и в миналото но нали трябва да се заядеш така ще е. И изобщо коментара ми беше ироничен ама то безмозъчните не чаткат сложно написани неща. Гледай си пропадналия говнайтед и трай.

ryangiggs1000
18.11.2013 14:55

Хех,те щото Ман Сити или Челси цял свят очакваше да станат шампиони нали?Ама ей го на,дойдоха милиардери и всичко стана.Този шампионат ще е абсурден,тъй като определени отбори имат в пъти по-голям финансов ресурс от други,а трети са имунизирани към данъчни проверки.

RoSKo0o0
18.11.2013 10:49

Според мен няма смисъл от подобен формат и сега ще кажа защо. Първо, ако махнат Байерн и Дортмунд големите пари ще почнат да се наливат в Байер и Шалке и те ще станат доминантни без да дават шанс на останалите отбори (те сега не го дават, а камоли ако големите пари започнат да влизат в касите им). Имам предвид, че дори да махнат най-силните два немски отбора, други 2 ще заемат мястото им. Ако махнат Байер и Шалке - по същия начин, нови 2 или 3 ще вземат техните места. Също е и в Испания... Махат Барселона и Реал - идват Атлетико и Валенсия и т.н. Така ги виждам аз нещата, а и огромния заряд в ШЛ и изобщо евро мачовете ще се загуби.

Luffy
18.11.2013 12:22

Не съм съгласен.Подобна Лига ще доведе до мащабно оттегляне на спонсори и те пак ще търсят мястото където са големите играчи,никой няма да дава същите пари за първенства без Юнайтед,Арсенал,Сити,Ливърпул и Челси в Англия,Байерн Мюнхен и Дортмунд в Германия,Реал Мадрид и Барселона в Испания и т.н. .Просто не е невъзможно да си мислиш,че примерно парите,които лапат в момента испанските гиганти в Примера (те са над 50% от общите ТВ права)ще си останат дори близки до сегашните.Това по-скоро би могло да доведе до фалити на доста отбори по първенствата отколкото до някакво благоденствие.

manutd_forlife
18.11.2013 09:43

И ако се направи какво? Отборите, които са в лигата ще дръпнат още повече от другите. Не е лоша идеята и определено ще е интересно, ако стане, но много хора ще са против това и не вярвам да се осъществи.