Неудържимият Фетел подобри рекорд на Шумахер

23:43
Неудържимият Фетел подобри рекорд на Шумахер
Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) с "Ред Бул" спечели състезанието за Гран При на САЩ, предпоследен старт за сезона във Формула 1. 26-годишният германец постигна рекорден осми пореден успех за сезона, с което подобри постижението на легендарния Михаел Шумахер от седем поредни победи в един сезон във Формула 1 през 2004-а година.

Фетел стартира от първа позиция, водеше спокойно през цялото състезание от 56 обиколки и финишира за 1:39.17.148 час. Германецът записа 12-а победа за сезона и 38-а в кариерата си.

"Не знам какво да кажа. За мен това е първа победа на това състезание", каза Фетел след състезанието.

Германецът може да изравни рекорда на Михаел Шумахер от 13 победи в един сезон, ако спечели Гран При на Бразилия следващия уикенд. Втори на 6.2 секунди остана Ромен Грожан (Франция) с "Лотус", който потегли трети, но още на старта изпревари Maрк Уебър (Австралия) с "Ред Бул". Тройката не се промени до края на надпреварата и Уебър финишира трети на 8.4 секунди от победителя. Четвърти остана Люис Хамилтън (Англия) с "Мерцедес", следван от Фернандо Алонсо (Испания) с "Ферари". С класирането си днес испанецът си гарантира второто място в крайното класиране на шампионата.

Още в първата обиколка се наложи автомобил за сигурност да влезе на пистата, след като Адриан Зутил (Германия) с "Форс Индия" се заби в предпазната стане след контакт с Пастор Малдонадо с "Уилямс".

26-годишният Фетел спечели четвъртата си световна титла поред през миналия месец в Индия, с което стана най-младият пилот в историята с подобно постижение. Той донесе и четвърта поредна титла при конструкторите за "Ред Бул".

Преди последния старт в Бразилия Фетел има 372 точки в класирането при пилотите. Алонсо е втори с 227 точки, а Хамилтън трети със 187 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация