Петричев: За този инцидент е виновен Хубчев

18:55
Петричев: За този инцидент е виновен Хубчев
"Жалко е, защото публиката на Берое винаги е била коректна. Този инцидент трябва да тежи на съвестта на Петър Хубчев, който нагнети цялото това напрежение. Лудогорец не иска да воюва, Лудогорец иска просто да играе футбол", заяви изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев след днешния инцидент в Стара Загора.

"Неприятен инцидент, защото нашите момчета, без да подозират нищо, са били нападнати от около 30 фенове на Берое. Мичел Бургзорг е ударен с камък в главата, един от нашите масажисти е пострадал, а помощник-треньорът ни Явор Вълчинов е ударен с бомбичка по крака и той е обгорен. На мястото е имало мач и местни охранители, и полицаи, са се намесили, имали сме късмет. Има установени 4 или 5 човека, които са участвали в нападението и властите трябва да се намесят", каза Петричев в ефира на "Дарик Радио".

Фенове на Берое нападнаха играчите на Лудогорец по-рано днес по време на днешното занимание на "орлите" в Стара Загора и пратиха Мичел Бургзорг в болница. Около 30-40 ултраси на старозагорския тим нахлуха на стадиона в квартал "Кольо Ганчев" и нападнаха играчите на шампиона, които провеждаха заниманието си преди утрешния реванш между двата тима от Купата на България.

Хулиганите започнаха да замерят треньори и футболисти на разградчани с камъни и бомби, като по време на атаката бе ранен най-тежко Мичел Бургзорг, който бе уцелен в главата. Той бе откаран веднага в болница. "БФС са сезирани, Берое също знаят. Мачът утре не би трябвало да се охранява от полиция, защото Берое са наели частна охрана. Аз не мога да рискувам здравето на нашите играчи. Ще преценим утре дали ще има мач", добави той.

Двубоят между двата тима би трябвало да се играе утре от 18:00 ч. на стадион "Берое". Напрежението между Лудогорец и Берое се появи след първия мач между тях от осминафиналите за Купата, като от тима от Стара Загора претендираха, че са били ощетени по време на срещата. Хулиганите, които се "проявиха" днес, явно са смятали, че "отмъщават" за това.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация