Италия и Германия с реми, Англия загуби от Чили

10:33
Италия и Германия с реми, Англия загуби от Чили
Италия и Германия завършиха 1:1 в приятелски мач, игран в Милано, а Англия загуби от Чили с 0:2 на "Уембли". Срещата бе номер 100 за Йоаким Льов начело на Бундестима. Германия няма победа над Италия от 18 години вече в седем поредни срещи, а последният успех е на 21 юни 1995 година в Цюрих с 2:0 в контрола. Бундестимът не успя да стигне до първи успех над Скуадрата като гост от 5 февруари 1986 година, когато печели с 2:1 в друга проверка в Авелино.

Матс Хумелс откри резултата още в 8-а минута, след като засече центриране на Тони Кроос. В 28-а Игнасио Абате изравни след комбинация с Леонардо Бонучи. През второто полувреме Бенедикт Хьоведес удари греда, а Мануел Нойер спаси удар на Клаудио Маркизио. На два пъти гредите спасиха домакините преди почивката. Първо лявата греда се оказа преграда пред топката при силен шут на Сами Кедира, а след това напречната греда спря Шюрле от страхотно попадение от воле.

"Ние сме късметлии, защото те уцелиха три греди. Изиграхме страхотен мач. Германия е един от най-силните отбори в света. Не можем да доминираме срещу тях", заяви италианският селекционер Чезаре Прандели.

"Доволен съм. Изиграхме добър мач", каза Льов.

Германия ще играе с Англия следващата си контрола във вторник на "Уембли". Англичаните загубиха с 0:2 от тима на Чили, който продължава победната си серия в Лондон. Отборът има две победи в три мача на стадиона в столицата.

Алексис Санчес се разписа на два пъти на "Уембли". Първо той бе точен в 7-а минута след асистенция на Мена, а добави втория си гол в добавеното време след самостоятелна акция.

"Те са добър отбори и ние го знаем. Имат различен стил на игра, което ни затрудни. Никой не обича да губи, но ние можем да извлечем поуки от това", коментира капитанът на Англия Франк Лампард.

Домакините също имаха своите шансове за гол, но пропуски направиха Адам Лалана, Джей Родригес, Уейн Рууни, Лампард и Джеймс Милнър.

Без контузената си звезда Лионел Меси Аржентина завърши 0:0 с Еквадор в контрола в Ню Джърси. За Еквадор Антонио Валенсия уцели гредата, а за Аржентина в последните минути след удар на Макси Родригес топката срещна гредата.

В Глазгоу Шотландия завърши 0:0 със САЩ. При дебюта на треньорския дует Мартин О'Нийл и Рой Кийн Ирландия победи с 3:0 Латвия с голове на Роби Кийн, Ейдън МакГрейди и Шейн Лонг.

Турция победи Северна Ирландия с 1:0, Чехия се наложи с 2:0 над Канада, Дания спечели срещу Норвегия с 2:1, а Беларус и Албания завършиха 0:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ApricotGarden
16.11.2013 11:16

Горките англичани. Дано минат групите на Световното.

Juventus_1988
16.11.2013 12:44

Това е приятелски мач.Нормално е да не играят на 100%.Че групите ще ги минат,то се знае.Но едва ли ще стигнат по-далеч от четвърт финал.

biancorosso
16.11.2013 10:47

Бих казал, че се получи много хубав мач ! Италия ме изненада приятно. Честно казано дори не очаквах да вземат равен, защото всички знаем как играе Италия в приятелски мачове и въобще в мачове, които нямат значение. НО вчера мога да кажа, че играха невероятно. На моменти толкова обезличаваха немците, че все едно имаше само 1 отбор на терена. Факт е че Бундестима нацели на 3 пъти гредите, но ако оставим това настрана мисля, че Италия си ги надигра. А гола на Скуадрата беше просто като по учебник, много добро двойно между Бонучи и Абате, особено елегантното връшане с петичка на Лео *smile* Каквото и да си говорим, двата колоса ни предложиха як мач. Не съжалявам, че го предпочетох пред плейофите, макар да беше приятелски, и макар да трябваше да го гледам в нета *smile*