Битка за чест без пари

10:51
Битка за чест без пари
Последният кръг от "А" група не предлага никаква интрига за разпределение на местата в класирането, но в него ще се състои един от най-емоционално заредените сблъсъци в България - Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив. Този двубой, подобно и на Вечното дерби Левски - ЦСКА, винаги има по-висок залог от само трите точки в него.

В такива сблъсъци честта винаги се явява на преден план, но как ли ще се борят за нея играчи, които не са получавали заплатите си дълго време.

Играчите на Локо Пловдив не са взимали заплати и премии от средата на април и дори миналата седмица се разпространи информация, че обмисляли бойкот на дербито заради финансовите неуредици в клуба. Впоследствие те отрекоха да са имали подобно намерение, но задълженията към тях си остават.

В Ботев положението е още по-лошо. Собственикът Димитър Христолов не е давал пари от над четири месеца и постоянно обещава, че това ще се случи "следващата седмица". Така се стигна до ситуацията феновете да дават премии на играчите, за да могат да имат стимул да се борят за мястото си в "А" група.

"Жълто-черните" се спасиха от изпадане и дори получиха награда за това. Колегите им футболисти от всички отбори в "А" група им дадоха наградата за "Мъжество на сезона", защото спечелиха необходимия актив от точки, въпреки че не са взимали пари от дълго време.

Засега ръководителите и на двата отбора обещават пари да има след дербито. Въпреки това, то обещава за пореден път да е заредено със силни емоции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация