Крузейро стана шампион на Бразилия

10:31
Крузейро стана шампион на Бразилия
Крузейро стана шампион на Бразилия на почивката на мача си като гост срещу Витория, спечелен с 3:1. По същото време основният конкурент Атлетико Паранензе вече беше загубил двубоя си навън срещу Крисиума с 1:2. Това направи разликата между Крузейро и Атлетико 16 точки четири кръга преди края. Крузейро спечели срещата си с Витория с голове през второто полувреме на Жулио Баптища и Рикардо Перейра.

През първата част палузащитникът Вилиан откри резултата в полза на гостите, на малко след почивката Диней изравни.

След края на срещата хиляди запалянковци излязоха по улиците на Бело Орисонте, за да отпразнуват титлата на своите любимци. Това е първи шампионски трофей за клуба след 2003 година. В последните девет сезона само отбори от Сао Пауло и Рио де Жанейро бяха ставали шампиони на Бразилия.

Крузейро има общо три шампионски титли на страната - през 1966, 2003 и 2013 година. По-рано през сезона тимът спечели и купата на Бразилия. Това е втори дубъл в клубната история на "лисиците" от щата Минас Жерайс. Крузейро е първият шампион на страната, който побеждава поне по един път всички останали отбори в Лигата.

"Всички играхме сериозно и бяхме обединени. Намираме с в добър период, но това се дължи на силния колектив", заяви един от основните играчи на шампионите Вилиан. Крузейро има 74 точки на първо място в класирането, докато Атлетико Паранензе е с 58 на втората позиция.
Гремио Порто Алегре победи Васко да Гама като домакин с 1:0 и е трети с точка по-малко от Атлетико.

От елита отдавна изпадна Наутико Ресифе.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация