Трима дебютанти за младежите на Дания срещу България

12:49
Трима дебютанти за младежите на Дания срещу България
Селекционерът на младежкия национален отбор на Дания Йесе Торуп няма да разчита на снажния централен нападател на Астън Вила Андреас Корнелиус, който е контузен, но пък включи за мачовете с България и Андора трима дебютанти.

Той обяви група от 18 футболисти, като прави впечатление присъствието на играчи от от клубове от Висшата лига и Бундеслигата. Освен Корнелиус, в мъжкия отбор за контролата с Норвегия са привикани двама играчи от Аякс- Николай Бойлесен и Виктор Фишер, които са във възрастта и принципно може и да играят за младежката формация.

19-годишният Лукас Андерсен, също от Аякс, отпада заради травма. От клуба му са изпратили медицинско становище, а и самият футболист е потвърдил, че няма как да играе. Мястото му се заема от Кристиан Ньоргаард от Брьондби, който е капитан на юношеската формация на страната и прави силни мачове в клуба си. Освен Ньоргаард, другите двама дебютанти са вратарят Давид Йенсен от Нордселанд, както и Андрю Хюлсагер, също от Брьондби.

Корнелиус пък ще бъде извън терените за два месеца и половина заради травма на глезена, но вестник Юдске Весткюстен съобщава, че той изобщо не скучае и е приел покана да участва по това време в снимки за нов игрален филм.

Освен с България, Дания играе с Андора на 19-и ноември като гост. Преди този пакет от мачове начело в класирането са именно скандинавците с 11 точки от 5 мача, пред Русия с 10 (5), България с 8 (6). До края на класирането са Естония (4 мача) и Словения (5 мача) с по 5 точки, и Андора с 1. Срещата България - Дания е на 15-и ноември от 18.00 часа в Стара Загора, а главен съдия е Уго Мигел (Португалия).

Състав на младежкия отбор на Дания за мача с България:
вратари:
Давид Йенсен (Нордселанд), Якоб Буск Йенсен (ФК Копенхаген)
защитници: Андреас Кристенсен (Челси, Англия), Кристофер Ремер (ФК Копенхаген), Фредерик Сьоренсен (Болоня, Италия), Яник Вестергаард (Хофенхайм, Германия), Йенс Йонсон (АГФ Орхус), Йонас Кнудсен (Есберг)
полузащитници: Андреас Хюлсагер и Кристиан Ньоргаард (двамата от Брьондби), Пиер-Емил Хьойбиерг (Байерн Мюнхен, Германия), Ласе Виген Кристенсен (Фулъм, Англия), Марко Теймер Ларсен (Мидтиланд), Николай Томсен (Олборг)
нападатели: Кенет Зохоре (Брьондби), Николай Брок-Мадсен (Рандерс), Юсеф Туту (ФК Копенхаген), Юсуф Юрари (Ред Бул Лайпциг, Германия).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

NiKoL4ostz
13.11.2013 14:45

"снажния централен нападател на Астън Вила Андреас Корнелиус"
Вярно ли бе???Не беше ли в Кардиф?
Пак Ви казвам закрийте си сайта!!!

dzhalev_71
13.11.2013 12:53

Андреас Корнелиус играе в Кардиф. Датчанина във Вила се казва Никлас Елениус.