Фенове на Хъл Сити: Прекръстването е несериозно

17:09
Фенове на Хъл Сити: Прекръстването е несериозно
Ядосани фенове на английския футболен клуб Хъл Сити поискаха от местната федерация да блокира опитите на президента Асем Алам за смяна на името на 109-годишния отбор на Хъл Тайгърс. 74-годишният египетски бизнесмен, който пристига в Хъл през 1968 година, промени името на компанията-собственик на клуба на Хъл Сити Тайгърс през август, а сега иска да смени и името на тима.

"Нашата организация вече проведе сериозни разговори с важни членове на Английската футболна асоциация и очакваме те да свършат своята работа. Ние сме изненадани, че д-р Алам не може да различи името на своята компания от това на клуба, който притежава. Докато бъде регистриран клуб с ново име, този остава Хъл Сити АФК. Неговото убеждение, че ние сме наричани Хъл Сити Тайгърс, е доста несериозно. Нека бъдем ясни - той не може да променя името на клуба без разрешението на ФА, която ще се консултира с феновете", съобщиха от организацията, защитаваща името на тима.

Според д-р Алам името Тайгърс ще допринесе повече за глобалния маркетингов имидж на отбора, защото Сити звучи прекалено обикновено и срещано доста често.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация