Капитанът на Румъния пропуска плейофите с Гърция

16:43
Капитанът на Румъния пропуска плейофите с Гърция
Капитанът на румънския национален отбор Влад Кирикеш ще пропусне баражите за класиране за Мондиал 2014 срещу Гърция заради счупване на носа, потвърди треньорът Виктор Пицурка.

23-годишният централен защитник получи контузията по време на мача на клубния му тим Тотнъм срещу Нюкасъл от Висшата лига на Англия в неделя, загубен с 0:1. Кирикеш ще бъде заменен от защитника на Динамо Букурещ Драгош Григоре.

Футболистът на Тотнъм дебютира за Румъния през 2011 година и след това изигра 22 мача с екипа на националния отбор. Румънският тим не е участвал на Световно първенство от
1998-а година.

"Кирикеш е много важен футболист за нас, но много пъти съм казвал, че отборът не може да зависи само от един играч", заяви Пицурка.

На 15 ноември Румъния гостува на Гърция в Атина, а четири дни по-късно приема елините в Букурещ. Виктор Пицурка изпрати повиквателни на общо 11 футболисти от румънското първенство. Съставът на Румъния за решителните срещи с Гърция е от общо 24 играчи. Вратарят Костел Пантилимон (Манчестър Сити), нападателите Георге Букур (Кубан Краснодар) и Адриан Муту (Аячо) изненадващо бяха оставени извън румънския тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация