Балъков: В БФС са аматьори, ако премахнат дублиращите отбори

19:04
Балъков: В БФС са аматьори, ако премахнат дублиращите отбори
Наставникът на Черноморец Бургас Красимир Балъков, който остана на второ място при треньорите в анкета на Асоциацията на българските футболисти заяви, че неговата цел е до три години бургаският тим да стане един от водещите отбори в родното първенство.

"Няма по-голямо признание за мен от това, тъй като е от самите футболисти. Щастлив съм, че за толкова кратко време получих такава оценка. Аз не мога да оценявам сам себе си, просто прилагам това, което съм научил в чужбина за 20-те години, които съм бил там. Нашата цел е да направим Черноморец един от водещите отбори в родното първенство до три години. Трудно е да се направи селекция, която да се конкурира с тази на Левски и ЦСКА, но ние имаме условията и базите. Правим лоша пропаганда на българското първенство с изказванията в медиите и тези корупционни истории, които се чуват, а те се чуват и навън. Футболистите определено избягват да идват в България. Надявам се с нашия авторитет – на мен, на Фреди Бобич, да успеем да докараме качествени чужденци в нашето първенство", заяви Балъков.

"За жалост вратата вече е заключена, а ключът се намира в ръцете на ЕЕРЕ. Ако те ни го подадат отново, ние не трябва да го изпускаме. Българският национален отбор е смесица от футболисти, които са най-качествените и най-добрите като моментно състояние, в сега състоянието ни е това, което показахме срещу ЕЙРЕ. Общо взето се представихме добре", каза бившият национал на България.

Специалистът бе запитан защо е поканил в екипа си Петър Хубчев след като от догодина няма да има дублираща група, каквото предложение бе направено на последния Изпълком.

"Аз за първи път чувам, че няма да има дублираща група. Разбрах, че има идея да има юношеска елитна група, която е много хубава. Но ако това е вярно и се вземе такова решение да се премахнат дублиращите отбори, значи в БФС са пълни аматьори. Това е безумие месец преди началото на новото първенство да се вземе такова решение. На всякъде в Европа има дублиращи групи", коментира наставникът на "акулите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация