Мадански: Искам 12 точки в оставащите ни четири мача

13:52
Мадански: Искам 12 точки в оставащите ни четири мача
Селекционерът на младежкия национален отбор на България по футбол до 21 години Михаил Мадански заяви, че целта пред тима е спечелването на 12 точки в последните четири срещи от европейските квалификации. Трикольорите приемат Дания на 15 ноември и Словения четири дни по-късно, като и двете срещи ще се играят в Стара Загора.

Българите приключват кампанията с гостувания на Естония и Дания през септември следващата година. Лидер във втора група е Дания с 11 точки, пред Русия с 10 точки и България с 8 точки и мач повече.

"Искам 12 точки в оставащите ни четири мача и да се класираме първи. Това е нашата цел. Съществува доста сериозна изненада. Оказа се, че Дания са доста силен противник. Отначало смятахме, че Русия е основен фаворит. Отборът на Дания обаче дава доста повече поводи за размисъл. За мен това се очертава много сериозния ни мач в групата", коментира Мадански.

Той селекционира група от 23 играчи, но на днешния лагер-сбор в София се яви само Симеон Славчев от Литекс. Останалите футболисти ще се присъединят директно на лагера в Сливен.

"Желанието ми е да победим в двата предстоящи мача. Очакванията са едно, желанието е друго, но ние със сигурност излизаме за две победи. Надявам се, че с хората, които се надявам да дойдат ще се вдигне класата на отбора значително и всичко вече ще зависи от самите футболистите и от нас като треньорско ръководство", каза още той.

Към състава от мъжкия национален отбор ще се присъединят Георги и Илия Миланови, Георги Терзиев и Симеон Славчев. "Надявам се те значително да вдигнат класата на отбора и да се подобри конкуренцията в състава, защото ще разполагаме с равностойни футболисти на всеки пост", заяви Мадански. Той изрази надежда да няма съдийски скандали в днешното дерби между ЦСКА и Лудогорец.

"Надявам се съдията да не обърка нещо на мача ЦСКА и Лудогорец. Може да се случи така, че ако съдията сбърка, да не дойдат Терзиев и момчетата от ЦСКА. Надявам се на добър мач, за да може довечера Чочев, Карачанаков и Терзиев да се присъединят към отбора", обясни той.

Групата на България (U21):
Вратари:
Георги Китанов (Черно море), Александър Конов (Добруджа), Анатолий Господинов (Витоша Бистирца)
Защитници: Илия Миланов (Литекс), Георги Терзиев (Лудогорец), Иван Горанов (Берое), Тейнур Марем (Хасково), Стефан Велков (Славия), Асен Георгиев (Локомотив Пловдив), Илия Мунин (Любимец).
Полузащитници и нападатели: Симеон Славчев (Литекс), Георги Миланов (ЦСКА Москва, Русия), Ивайло Чочев (ЦСКА), Милен Гамаков (Черноморец), Божидар Васев (Раковски 2001), Янко Ангелов (Любимец), Бекир Расим (Черно море), Румен Руменов (Литекс), Едисон Йорданов (Борусия Дортмунд, Германия), Радослав Кирилов (Карпи, Италия), Александър Колев (Геел, Белгия), Антон Карачанаков (ЦСКА), Вилиян Бижев (Ливърпул, Англия).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация