Байерн Мюнхен постави нов рекорд в Бундеслигата (видео)

18:51
Байерн Мюнхен постави нов рекорд в Бундеслигата (видео)
Шампионът Байерн Мюнхен победи Аугсбург с 3:0 в мач от 12-ия кръг на германското футболно първенство и постави нов рекорд в Бундеслигата. Баварците записаха безпрецедентните 37 последователни мача без поражение, с което подобриха старото постижение от 36 срещи на Хамбургер от сезони 1981/1982 и 1982/1983.

Байерн за последно загуби в първенството на 28 октомври миналата година, а в последвалата успешна поредица записа 31 победи и 6 равенства. Джером Боатенг откри резултата срещу гостите от Аугсбург още в петата минута след центриране от корнер. Домакините продължиха да доминират и три минути преди почивката Франк Рибери удвои от фаул от дъгата пред наказателното поле. През втората част баварците контролираха мача, а в самия край направиха резултата класически. Томас Мюлер вкара в петата минута на добавеното време от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Матиас Остржолек.


μπαγερναουγσμπουργκ ourmatch.net by ourmatch

С успеха Байерн увеличи аванса си на върха на класирането на 4 точки пред преследвача Борусия Дортмунд, който загуби с 1:2 при гостуването си на Волфсбург. Марко Ройс изведе жълто-черните напред в края на първата част от фаул от 18 метра, но след почивката домакините стигнаха до обрат. Рикардо Родригес изравни в 56-ата минута, след като
центрира остро от фаул от средата на половина на съперника, топката премина през куп от играчи и спря в ъгъла на вратата на Роман Вайденфелер. В 69-ата минута Ивица Олич след самостоятелна акция вкара хубав гол и донесе четвърта поредна победа на Волфсбург, която отборът се изкачи на четвърто място в класирането с 21 точки.

Байер Леверкузен победи гостуващия Хамбургер ШФ с 5:3 и с 28 точки се изравни с втория Борусия Дортмунд. Южнокореецът Хон Мин Сон реализира хеттрик за домакините и асистира за попадението на Щефан Кийслинг. Гонсало Кастро оформи успеха минута преди края. Пиер Ласога вкара два пъти за гостите, а Максимилиан Байстер също се разписа, но това не беше достатъчно и Хамбургер допусна втора поредна загуба.

Шалке 04 прогресира до петата позиция след 3:1 над гостуващия Вердер Бремен. Кевин-Принс Боатенг реализира два пъти с глава след почивката, а Джеферсън Фарфан вкара в добавеното време за успеха. Гостите откриха резултата в средата на първата част с гол на Феликс Кроос, но не успяха да се противопоставят на съперника през второто полувреме.
Адриан Рамос с втория си гол в мача в 84-ата минута донесе победата на Херта БШК с 3:2 на терена на Хофенхайм. Столичани се изкачиха на седмото място с 18 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Anatoli93
10.11.2013 15:37

I was alive when Bayern Munich were Gods of football!!! Извинявам се за латиницата! Но съм радостен, че счупихме още един рекорд и то много сериозен. Надявам се да продължим да мачкаме в същия дух.

darin.ivanov.129
10.11.2013 11:19

Честит ни рекорд. Напоследък всеки наш мач е за рекорд, сега следва този на Барселона в ШЛ. Много е интересен следващия мач с Борусия , едва ли има по-добър отбор срещу който може да се изправим точно след като сме подобрили рекорда. Футбола е велика игра!

sksw
09.11.2013 20:44

Ако Байерн не паднат от Дортмунд идния кръг в Бундеслигата, то след това не виждам кой друг изобщо би могъл да ги бие до края на зимния полусезон. Така че рекорда може да се увеличи с доста.

Salient
09.11.2013 19:39

Истинска машина! Ако продължават така като нищо ще дублират ШЛ!

sksw
09.11.2013 19:22

Остана сега още 1 рекорд и това е в ШЛ по брой поредни победи. *smile*