Гуанджоу спечели Шампионската лига на Азия

17:08
Гуанджоу спечели Шампионската лига на Азия
Китайският първенец Гуанджоу Евъргранд спечели за първи път в историята си Шампионската лига на Азия по футбол. Гуанджоу завърши 1:1 във финалната среща-реванш срещу южнокорейския ФК Сеул и след равенство 2:2 като гост в първата среща заслужи трофея по правилото за повече отбелязани голове на чужд терен.

Бразилецът Елкесон откри резултата за домакините в 58-та минута пред 58 хиляди зрители на стадион "Тиане", а само четири минути по-късно босненецът Деян Дамянович изравни, но за повече гостите нямаха сили.

С успеха възпитаниците на италианския специалист Марчело Липи си осигуриха място в Световното клубно първенство в Мароко от 11 до 21 декември, като на четвъртфиналите те ще срещнат първенеца на Африка, който ще бъде определен от финала между Орландо Пайрътс и Ал Ахли.

Липи, който изведе Италия до световната титла през 2006 година, стана първият треньор в историята с трофеи в европейската и в азиатската Шампионска лига. Той изведе Ювентус до клубния връх на Стария континент през 1996 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари