Мексико - Нигерия е финалът на Мондиала в ОАЕ

22:01
Мексико - Нигерия е финалът на Мондиала в ОАЕ
Защитаващият титлата си отбор на Мексико ще играе на финала на Световното първенство за юноши до 17 години срещу Нигерия. Двата отбора днес постигнаха победи на полуфиналите с еднакъв резултат - 3:0.

Мачът за титлата в тази възраст ще се играе в петък от 20.00 часа българско време. По-рано в същия ден за бронзовите медали ще спорят Аржентина и Швеция.

Нигерия пък ще играе за рекордния седми път на финал на Световното първенство в тази възраст, като има три победи и три загубени финала. Днес те отнесоха Швеция с 3:0, като в 21-ата минута грешка в защитата на европейците позволи на Тайво Авоний
да открие резултата. В 80-ата и в 81-ата минута те вкараха нови два гола чрез Самуел Окон и Чидера Езе и грабнаха победата.

Мексико пък отнесе смятания за фаворит отбор на Аржентина, като Иван Очоа изведе ацтеките напред в 5-ата минута, а след това в 21-ата удвои. Марко Гранадос оформи крайното 3:0 в 86-ата. Вратарят на Аржентина Аугусто Батала спаси дузпа, изпълнена от Хоакин Ибанес при 0:2 и остави интригата до края.

Любопитното е, че Нигерия и Мексико бяха в една предварителна група на това първенство, като африканците разгромиха световните шампиони с 6:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация