Баждеков: Емблемата ще влезе в употреба преди настъпването на юбилея

13:40
Баждеков: Емблемата ще влезе в употреба преди настъпването на юбилея
Новата емблема на футболен и спортен клуб Левски, която беше създадена специално за 100-годишния юбилей, ще влезе в употреба за всички мероприятия на организацията още преди настъпването на 2014 година, обяви финансовият директор на "сините" Константин Баждеков. Той добави, че клубът работи усилено по организацията за честването на вековния юбилей, като през пролетта може да има и приятелски турнир с участието на европейски грандове.

"От месеци работим по въпроса с емблемата. Обявихме конкурс, имаше много варианти. Представители на клуба, на интелигенцията и специалисти обсъждахме последните три варианта. За стигането до тях беше събрано и общественото мнение. Избраният вариант
отразява традициите на клуба и първата емблема. Този вариант беше избран от всички като най-удачен. В 100-годишнината ни всички мероприятия и състезания ще бъдат под егидата на тази емблема, която ще се ползва през цялата година. Ще стартираме дори и по-рано", каза той.

"В момента има програма, която е подготвена за честванията на 100-годишнината. Има редица мероприятия, които постепенно влизат в ход. С всяко нещо, което наближава, ще съобщаваме на обществеността. Текат различни конкурси, тече и събиране на материали за историята на Левски - както на спортния, така и на футболния клуб. Много от състезателите оставиха лични и отборни трофеи, които ще поставим в бъдещия музей", добави Баждеков.

"Водим разговори за юбилеен турнир. Дай Боже да се представим добре в първенството и да имаме настроение за 100-годишнината. Все пак, ние водим разговори с няколко клуба, грандове, които имат сериозни изисквания за участие в подобно мероприятие. Годината е много дълга. Всичко, което ще се случи, ще бъде насочено към честване на 100-годишнината на клуба", завърши Баждеков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари