Крузейро само на една победа от титлата в Бразилия

10:28
Крузейро само на една победа от титлата в Бразилия
Крузейро победи Сантос Сао Паоло с 1:0 в среща от 32-и кръг и увеличи преднината си на 13 точки на върха в класирането на футболното първенство на Бразилия. Шест кръга преди края на сезона Крузейро има 68 точки актив и може да стигне до първа титла от 2003-а година насам. Вторият Атлетико Паранензе е с 55 точки.

Нападателят Евертон Робейро отбеляза единственото попадение в 55-а минута на стадиона в Сантос, а за гостите това бе трета победа в последните четири кръга и общо 21-а за сезона.

Отборът от Бело Оризонте може да спечели титлата предсрочно още следващата неделя, когато е домакин на третия Гремио. За целта Крузейро трябва да победи, а Атлетко Паранензе да загуби или да завърши наравно със Сао Пауло.

Атлетико Паранензе се изкачи от четвърто на второ място след победата си с 1:0 над гостуващия Интернасионал. Тимът на Гремио, който е без победа в последните три мача, завърши 0:0 у дома с Баия. Четвъртият Ботафого загуби като гост на Гояш с 0:1. За гостите това бе шеста поредна победа. Защитаващият титлата си отбор на Флуминензе допусна късен гол и отстъпи при гостуването си на Фламенго с 0:1. Нападателят Ернане се разписа в 90-а минута за успеха. Тимът, воден от Вандерлей Люксембурго, остава близо до зоната на изпадащите. Флуминензе няма победа в последните си осем мача и е само на една позиция от изпадащите. Наутико е първият отбор, който изпада от елита, след като загуби като гост с 0:5 от шампиона в Копа Либертадорес Атлетико Минейро.

Витория завърши 1:1 у дома със световния клубен шампион Коринтианс. Гостите, които спечелиха само един от последните си седем мача, остават на 12-о място в класирането. Във втора дивизия срещата между Авай и Фигуейрензе във Флорианополис беше прекратен за кратко заради сблъсъци между феновете и полицията. Не се съобщава за сериозно ранени.
Отборът на Палмейрас, рекордьор по титла в Бразилия, си осигури завръщане в елита.

Отборът на Санта Крус пък ще играе отново във втора дивизия след шестгодишно прекъсване, след като спечели с 2:1 срещу Бетим и с общ резултат 3:1 в плейофа. Двубоят ще се запомни с огромната публика от над 60 хиляди зрители на стадиона в Ресифе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация